hits

Reise

Viva Cuba!

Så, da var det ENDELIG tid for å dele noen av bildene jeg fikk tatt mens jeg reiste rundt på Cuba i januar! Jeg har tenkt på å dele noen av disse bildene med dere så lenge, men så kom det alltid noe viktig i veien... som for eksempel et seriemaraton på Netflix, en skitten kattedo eller det å stirre i taket. Haha, er det flere som kjenner seg igjen i det der? Jeg trengte bare å se at det var hele 1050 (!!) bilder å sortere derfra, før jeg mistet motet og bestemte meg for å gjøre alt mulig annet i stedet.

Det er rart det der, hvordan man egentlig gleder seg til å se gjennom feriebildene, men når man innser at man faktisk har gått helt kamikaze med kameraet, så begynner man plutselig å se på det som arbeid i stedet for lek. For ikke å snakke om filmen vi lagde med GoPro der nede! Haha! Altså... jeg gleder meg til å dele den med dere, men det er jo søren meg mangfoldige timer med fjas og lek! Sånn går det når man får en teknologisk duppedings i julegave, og bestemmer seg for å teste den ut i et land som bugner av 50-talls-biler og hvite strender. Det er jo dømt til å gå galt! 

Og jo... forresten! Jeg er sånn passe geek når det kommer til foto, så det er egentlig veldig få bilder av oss som egentlig var på tur der nede. Det er mer bilder av gamle mennesker, hester, biler og gater. Så... prøv å nyte stemningen, for her finner man ikke noe særlig selfies eller mojitos foran solnedgangen. Jeg tok på meg rollen som dokumentarfotograf, ser det ut til.

 

Altså... Cuba er jo faktisk bare himmelen for hobbyfotografer som meg! Snakk om fotomotiver, og snakk om stemning! Altså... her har vi alt fra gatevaskere på morgenkvitsten, til 50-talls-bilene som kjører nypolerte rundt i gatene med den største selvfølge. Det er så mye jeg kunne dratt fram som særegent for Cuba, og byen Havana, men det beste inntrykket jeg sitter igjen med er faktisk all vennligheten. Allerede på vår andre dag i landet hadde vi fått venner som viste oss rundt i byen, drakk mojitos og røykte sigarer med oss. 

Da vi reiste ut på landsbyen slaktet vi en hel gris i bakgården, og folk kjøpte levende høner på markedet. Her finnes det nemlig ingen supermarkeder, og den ene dagen hadde vi faktisk problemer med å finne vann! Tenk det? Da samlet folket seg rundt presten, som delte ut noen glass med vann til de som virkelig trengte det. Vi andre ble pent nødt til å koke vannet fra springen, og sette det i kjøleskapet. Det smakte ikke spesielt godt, men det var ikke farlig heller.

Det var virkelig noe ved Cuba som fengslet meg, på en god måte. Det var så deilig å spise mat som var kortreist. Så godt som ingenting er impotert, og grønnsakene de får servert er rett og slett de grønnsakene som er i sesong der og da. Poteter? Det finnes ikke. Sjokolade? Joda, det får du tak i på turisthotellene. Potetgull? De fleste vet ikke hva det er engang. Det var så rent, på en helt annen måte enn her hjemme. Tenk... vi kunne faktisk plukke både avokado og mango fra terassen i bakgården! MAGISK! 

Så... i et forsøk på å fange NOE av den magiske stemningen kommer et bildedryss! Men, altså... denne stemningen kan ikke la seg fange. Man må faktisk dra dit selv, for å oppleve den!

OH MY GOD, for et fantastisk land! Vi reiste jo en del rundt når vi var der nede, og jeg vurderer faktisk å skrive en liten guide, om det er noen av dere som vurderer å reise til Cuba en dag? Er det noen som er interessert i det? :)

KLEM! <3