hits

Oppskrifter

Oppskrift: JuletrøflerHah! GOD JUL! Nå er det søren ikke lenge før klokka slår tolv, og det offisielt er den 24. desember. I dag har det faktisk slått meg at jeg nesten tror jeg er like glad i lille julaften, som jeg er i selveste kvelden. Det er noe med forventningene som ligger i lufta, og alle de siste forberedelsene. Den siste lille touchen, før alt blir som det skal.

Nå er det selvfølgelig ikke jeg som står med hodet nedi klorbøtta og skrubber badet, ettersom jeg er hjemme hos familien, så det kan selvfølgelig være en av grunnene til at akkurat jeg ser på denne kvelden som spesielt magisk. Jeg ser den! 

I dag har jeg vært ute på lunsj med min gode venninne Marlene, som jeg dessverre ser alt for sjeldent! Deretter har jeg støvsugd øveretasjen i huset (noe nytte må man jo gjøre av seg), lagt pinnekjøtt i vann, og bakt juletrøfler til i morgen. Og, det var da det slo meg! 

Jeg er nemlig helt avhengig av disse juletrøflene. Altså... jeg klarer ikke leve en jul uten disse trøflene (som egentlig ikke er trøfler, vi bare kaller dem det her i huset). Det er fire ting jeg er avhengig av for å få en perfekt jul... Tre nøtter til Askepott på tv-en, julestrømpe, pinnekjøtt og juletrøfler. Jo, også familie da, selvfølgelig! 

Så, da tenkte jeg rett og slett at jeg skulle dele oppskriften på disse magiske sjokoladekulene med dere. Fordelen med kakene er at du overhodet ikke trenger å steke dem. De er fiks ferdige etter en liten time i kjøleskapet! Tenk så enkelt! Ulempen er imidlertid at det å bruke et rivjern på kokesjokoladeplater kan føre til en del såre fingre om man ikke er forsiktig (det kan jeg skrive under på, for å si det sånn). 

Okei... SÅ, HERE IT GOES!Du trenger:

2 plater kokesjokolade

230 gram (ca. 4 dl) melis

100 gram smør

1 egg

kokosmasse


Slik gjør du:

Riv og mal sjokoladen på den grove siden av rivjernet, og bland deretter inn melisen. Rør smøret mykt i romtemperatur, og tilsett det til røra sammen med et halvpisket egg. Elt røren godt sammen, og form deretter små kuler som du ruller i kokosmassen før du legger de på bakepapir. Her er et godt tips å bruke to te-skjeer til å forme massen, så går både raskere, og du slipper unødvendig kliss.

Så enkelt, men så fantastisk genialt godt!

Kanskje blir noen inspirert til å lage litt ekstra konfekt i romjula?

 

- Katinka <3