hits

Oppskrifter

Oppskrift: Juletrfler



Hah! GOD JUL! N er det sren ikke lenge fr klokka slr tolv, og det offisielt er den 24. desember. I dag har det faktisk sltt meg at jeg nesten tror jeg er like glad i lille julaften, som jeg er i selveste kvelden. Det er noe med forventningene som ligger i lufta, og alle de siste forberedelsene. Den siste lille touchen, fr alt blir som det skal.

N er det selvflgelig ikke jeg som str med hodet nedi klorbtta og skrubber badet, ettersom jeg er hjemme hos familien, s det kan selvflgelig vre en av grunnene til at akkurat jeg ser p denne kvelden som spesielt magisk. Jeg ser den!

I dag har jeg vrt ute p lunsj med min gode venninne Marlene, som jeg dessverre ser alt for sjeldent! Deretter har jeg stvsugd veretasjen i huset (noe nytte m man jo gjre av seg), lagt pinnekjtt i vann, og bakt juletrfler til i morgen. Og, det var da det slo meg!

Jeg er nemlig helt avhengig av disse juletrflene. Alts... jeg klarer ikke leve en jul uten disse trflene (som egentlig ikke er trfler, vi bare kaller dem det her i huset). Det er fire ting jeg er avhengig av for f en perfekt jul... Tre ntter til Askepott p tv-en, julestrmpe, pinnekjtt og juletrfler. Jo, ogs familie da, selvflgelig!

S, da tenkte jeg rett og slett at jeg skulle dele oppskriften p disse magiske sjokoladekulene med dere. Fordelen med kakene er at du overhodet ikke trenger steke dem. De er fiks ferdige etter en liten time i kjleskapet! Tenk s enkelt! Ulempen er imidlertid at det bruke et rivjern p kokesjokoladeplater kan fre til en del sre fingre om man ikke er forsiktig (det kan jeg skrive under p, for si det snn).

Okei... S, HERE IT GOES!



Du trenger:

2 plater kokesjokolade

230 gram (ca. 4 dl) melis

100 gram smr

1 egg

kokosmasse


Slik gjr du:

Riv og mal sjokoladen p den grove siden av rivjernet, og bland deretter inn melisen. Rr smret mykt i romtemperatur, og tilsett det til rra sammen med et halvpisket egg. Elt rren godt sammen, og form deretter sm kuler som du ruller i kokosmassen fr du legger de p bakepapir. Her er et godt tips bruke to te-skjeer til forme massen, s gr bde raskere, og du slipper undvendig kliss.

S enkelt, men s fantastisk genialt godt!

Kanskje blir noen inspirert til lage litt ekstra konfekt i romjula?

- Katinka <3