hits

Makeup

Oppskriften på perfect skin!

Okei! Sååå, jeg har fortalt dere om denne mirakelkuren tidligere, men for dere som ikke husker det jeg snakket om, skal jeg friske opp minnene deres. Jeg tok nemlig med meg Rikke ned i Oslo Hudpleieklinikk i dag, da jeg dro for å møte hudterapeuten Eli Holme Lie, som egenhendig har reddet huden min det siste året.

Altså, da jeg første gang kom trampende inn til Eli hadde jeg urenheter på både hake, kinn og rundt nesevingene. Det hadde blitt en vane for meg at jeg så ut som et rødflekkete monster når jeg fjernet sminken. Det var imidlertid før jeg oppdaget at med rett behandling, og riktig bruk av produkter, så kunne så godt som alle urenhetene forsvinne! Hah! 

Bildet over her har jeg vist dere før, men det til venstre er altså meg rett før den første behandlingen fant sted. Det til høyre er meg fire uker etter behandlingen. Begge bildene er helt uten sminke! Hah, så... ja... det sier vel egentlig sitt. Jeg kunne egentlig bare avsluttet innlegget her, for bilder sier mer enn tusen ord? Men, dessverre er jeg litt for glad i å skravle, så jeg forteller dere litt om hvorfor Dr. Schrammek er så bra for dere uansett! 

Da jeg kom inn til min aller første behandling sleit jeg mye med kviser på haka, og irritasjon rundt nesevingene. Jeg vet det høres for godt ut til å være sant, men bare tre dager etter mitt første besøk var søren meg alt jeg hadde av urenheter forduftet som dugg for solen! Kvisene som gjorde vondt, og de små "knoppene" som dukker opp i tide og utide hadde snudd, og tatt veien hjem. Huden min var en helt annen! 

Og vet dere hva? Nå er det sju måneder siden jeg tok min første behandling, og jeg har søren meg like fin hud fremdeles! I mellomtiden har jeg ikke engang vært innom hudpleiesalongen for å ta en ny peeling. Alt jeg har gjort er å bruke vidunderproduktene til Dr. Schrammek! 

Men, i dag dro jeg altså tilbake, ikke bare for min egen del, men for Rikke, som de siste månedene har slitt med stadig dårligere hud. Hun har fått masse akne, og generelt mye urenheter i ansiktet. Jeg tenkte at Greenpeel kanskje kunne hjelpe henne, men var noe usikker på resultatet hun ville få, ettersom jeg selv ikke var like "alvorlig" angrepet da jeg prøvde det for første gang.

Og, folkens... det er HER jeg blir så sykt imponert over hva disse produktene egentlig kan utrette. Altså... Rikke var pokker meg et helt nytt menneske etter behandlingen. Huden hennes var glattere, kvisene hadde roet seg ned, og hun klarte ikke å slutte og stirre på seg selv i speilet. 

- Jeg er helt frelst! sa hun, mens hun studerte porene sine.

Og dette var rett etter behandlingen. Disse urtene vil legge seg under huden, og arbeide ved å trenge seg ned og tvinge all "driten" opp til overflaten i hele fire dager. Det er det som er så unikt med Greenpeel. Det er helt naturlig, men klarer å trenge langt ned i huden din, uten å ødelegge den, som mange kjemiske behandlinger gjør.

Selv med den sterkeste behandlingen opplever du ikke å flasse mer enn mellom to til fire dager, hadde du valgt en kjemisk peeling kunne du faktisk endt opp med å flasse i flere uker! Og let´s face it... det er det ingen som er keen på! 

Dette er Green Peel:

Ettersom alle ingrediensene i Green Peel er naturlige, og er satt sammen for å holde huden i balanse, er dette produkter som kan passe til absolutt alle hudtyper. Null tull! Du kan bruke det om du har eksem, sensitiv hud, eller bare generelt sliter med urenheter. I Korea var det faktisk en fyr som brukte behandlingen til å lege et stort kjøttsår, og det fungerte som bare rakkern! 

Ingrediensene er kort og greit satt sammen for å skape en balanse, og det er nettopp det de gjør, uavhengig av utgangspunkt. 

Green Peel er altså behandlingen (jeg tok den lette varianten, kalt "party peel", mens Rikke tok den noe tyngre varianten, kalt "Energy Peel"). Og sammen med denne er jeg blitt AVHENGIG av dagkremen til Dr. Schrammek som heter Special Regulating Cream. 

I tillegg til at disse produktene er antibakterielle, legende, og fjerner urenheter, er de også fantastiske mot aldring og tap av spenst, for dem som måtte være interessert i det.

PS: Selv om dette er helt naturlige ingredienser, så kan det være enkelte hudtyper som er allergiske mot enkelte ingredienser. Ta derfor turen innom en hudlege før du bytter ut hle hudpleie-garderoben din, om du har sensitiv hud. 


Produktene jeg bruker daglig:

Pure Skin Cleansing Foam - PH-nøytralt renseskum som renser grundig. 330 kr. 

Super Rich Tonic - Styrker syrekappen etter rensing, og etterlater huden myk, glatt og pleiet til neste behandling. 385 kr.

Special Regulating Cream - Beroligende og avkjølende dag- og nattkrem, som også er antiseptisk og betennelsesdempende. 530 kr.

Hydra Force Eye Fluid - Fuktighetskrem som også fjerner hevelser under øynene. Øker elastiteten og har oppstrammende effekt. 569 kr. 

Og forresten... dette er overhodet ikke et annonsesamarbeid, eller noe jeg har blitt betalt for å skrive! Det er simpelthen bare en hudpleieserie jeg har blitt så hektet på, at jeg nekter å bruke noe annet. Jeg har fått tilbud om samarbeid med store hudpleieaktører, og takker nei, rett og slett fordi jeg vet at ingenting er bedre enn Dr. Schrammek. 

Jeg ville følt meg uærlig om jeg anbefalte dere noe annet. Dette er det beste, og det kan også Rikke skrive under på etter i dag.

Noen av dere som har prøv det?

KLEM! <3

 

Et fashionabelt intervju

Bak lukkede dører på Ballroom, med en gul duk på bordet, og saltstenger servert sammen med fersk ananas, møtte jeg Englands største make-up artister for noen dager siden. Sam og Nic Chapman, søstre og businesspartnere. Med svimlende 190 MILLIONER visninger på Youtube.

Hah, det er noe å drømme om det, tenker jeg. Sminkevideoen jeg og Rikke lagde for noen måneder siden er snart oppe i et par hundre. Så, da er det kanskje like greit at jeg finner levebrødet mitt et annet sted, er det ikke? Jeg tror ikke denne Youtube-tilværelsen er noe særlig for meg after all.

MEN, folkens... herregud for noen livlige, sjenerøse og fantastisk hyggelige damer! Man skulle virkelig ikke tro at disse to har sminket supermodeller som Lily Donaldson, og jobbet for Chanel under moteukene i Paris. Ikke fordi de ikke er dyktige nok, men rett og slett fordi de er så sinnsykt... vanlige! På en god måte. På den måten at dere etter ti minutter føles som venninner, og på den måten at du ikke er redd for at de skal dømme den stammende engelsken din.

Så, jeg trenger kanskje ikke fortelle at intervjuet ble vellykket? De 15 minuttene strakk seg en smule lenger, og da jeg gikk ut av rommet var jeg slett ikke tappet av energi, men heller fylt med en ny innsatsvilje, og et smil som rakk herfra til månen. 

Jeg er egentlig den jenta som alltid har brukt den samme eyelineren fra H&M (du vet den billige til 39,90,-? Ja, den ja...), også har jeg lagt den langs vippene, smæsjet på litt mascara, og sagt meg ferdig med det. Jeg er med andre ord ikke hun som sitter to timer foran Youtube for å lete etter en ny og inspirerende måte å legge øyenskyggen på, men disse jentene fikk meg faktisk til å ville se på sminketutorials på Youtube! 

Hahaha, dere som kjenner meg vet at det faktisk sier en del. Dere som ikke kjenner meg... tro meg på mitt ord - det er ikke sminken jeg er ute etter, men disse jentene er faktisk så søte og underholdende i seg selv, at det søren meg er verdt tittingen uansett! Og DET sier sitt! 

Så, det endte opp med å bli flere saker. Den ene er allerede postet på Side2.no, og kan leses her. Resten får dere nesten vente i spenning på (for det skjer jo selvfølgelig ikke noe som er viktigere og som dere gleder dere mer til? Sant, vel?). 

Og jo, forresten... sorry for at jeg poster innlegget så sent! Haha, jeg eier jo virkelig ikke døgnrytme om dagen, og tenkte at klokka to en søndagsnatt var et utmerket tidspunkt å stikke innom på. Haha, nei... jeg burde ta et hint. På tide å legge vekk både kjeks og ost, skru av Playstation, og legge meg under dyna.

Vi snakkes, fine folk! <3

DERFOR kommer kvisene på haka!

Heisann, alle skjønne mennesker der ute! Long time, no see, haha! Ja, jeg synes faktisk at to dager borte fra bloggingen er litt i lengste laget. I går gikk hele dagen med til festligheter, og dagen i dag har rett og slett blitt brukt på noe så lite konstruktivt som soving og gaming.

Det har seg nemlig slik at jeg var invitert på en superkoselig middag med Sobazaar i går, hjemme hos selveste gründeren selv, Jeanette. Der fikk vi servert helt fersk og hjemmelaget sushi, og så satt vi foran peisen mens vi drakk hvitvin i store mengder. Og, det er der formen fra i dag stammer fra. Før jeg visste ordet av det hadde nemlig klokka blitt to, og jeg hadde nok drukket ørlitegranne mer enn det jeg trodde.

Haha, men fy søren for en koselig kveld! Og med på laget var selvfølgelig fine Lilia og Kristin også. Så, det var stor stas. Skal fortelle dere alt om denne kvelden i morgen, men akkurat nå er det noe annet jeg bare MÅ dele med dere!

Jeg fikk nemlig en liten oppvekker da jeg var på en hudanalyse hos terapeutene til Dermalogica her om dagen, for da fikk jeg nemlig vite noe meget interessant! 

Jeg har alltid vært typen som har fin hud. Ikke sånn "ok" hud, men sånn at alle hudterapeuter faktisk kommenterer det når de ser på huden min. Null tull. Det skulle man imidlertid ikke trodd med tanke på de siste årene, hvor kvisene plutselig bare har poppet inn fra alle kanter.

Det har ikke vært sånn at jeg har kunnet kalle det "T-sonen" eller, "fet hud", eller noe som helst. Det har nemlig konsentrert seg rundt munnområdet, og som irritasjon rundt nesevingene. Jeg har også fått noene tilstopninger på nesetippen. 

Først ble jeg selvfølgelig skremt av alle google-søkene (prøv aldri å diagnotisere deg selv via google), som fortalte meg at kviser på haka ofte signaliserte feil i underlivet. Haha, jeg fikk jo panikk. MEN, etter en liten samtale med hudpleieren på Dermalogica var jeg ikke like skremt lenger.

- Er du allergisk mot melk? spurte hun meg.

Og jeg svarte som sant var, at jeg ikke var helt sikker. Jeg hadde riktignok vært allergisk da jeg var mindre, men har ikke opplevd noe i senere tid. 

- Vel, jeg anbefaler deg at du slutter med melk i en periode, og ser hva som skjer, sa hun.

Og, dere... vet dere hva? Etter jeg kuttet ut den skålen med Corn Flakes om morgningen, og styrte unna produkter med masse melk i, så forsvinner søren meg kvisene én etter én. Nå er det snart ingen igjen, og huden rundt munnområdet har aldri vært mindre irritert! 

Nå sier jeg riktignok ikke at ALLE som har kviser på haka lider av melkeallergi, men om du ellers har ganske så ren og pen hud, og kvisene begynner å dukke opp rundt munnområdet... vel, da er faktisk sjansen stor. Så, da kan det kanskje være verdt å la melkekartongen gå i søppelkassen noen uker? For tro meg, du merker kjapt om det har noen effekt eller ikke! 

Så, det var mitt skjønnhetstips, skrevet i en noenlunde diskutabel form fra sofakroken. Kos dere med noen andre freshe bilder fra frokosten så lenge! 

Ha en fin natt (eller morgen, til dere som har en ordentlig døgnrytme)! 

- Katinka <3

Shiny nails

Altså, oh my god! Ser dere de sinnsykt freshe disconeglene her, eller? Jeg tror virkelig jeg er blitt forelska, jeg! Sånn, på ordentlig!

Dette er bare helt fantastisk! Det laget dere ser under her er altså med ETT eneste lag neglelakk. Hah, og det tørket på to minutter. Altså... det å finne en disco-neglelakk som dekker på første strøk er like sjeldent som å finne en hvit neglelakk som gjør det samme.

Jeg bukker, neier, og bøyer meg i støvet. Ny favoritt på neglelakk-hylla, og foreløpig på førsteplass av hele 87 kandidater! 

Pssst.... fargen heter "Haven´t the foggiest", og er fra OPI! <3

 

- Peace out! 

Mine favoritt makeup-koster


Hei, hå! Tenkte å skrive et innlegg om mine favoritt makeup-koster for øyeblikket. Jeg bytter ofte på kostene mine, da jeg hele tiden er på utkikk etter nye og enkle koster å påføre makeupen med. Jeg liker at kostene er av høy kvalitet, men at man får dette for en billig slant. Det er også viktig for meg at jeg liker designet, og at de er lette å rengjøre, da man må gjøre dette OFTE når man er ute på oppdrag. Som dere sikkert vil se, så er jeg sinnsykt betatt av Real Techniques-kostene, men de er også helt fantastiske og ikke minst billige!

Jeg liker dessuten ikke å la kostene mine "være i bås". Om en kost egentlig er designet for å være en øyenskygge kost, men at jeg finner ut at den fungerer like så godt som noe annet - ja, så bruker jeg den som jeg vil! Det åpner et hav av muligheter og kreativitet! Nedenfor har jeg laget en liten oversikt over mine absolutte favoritter for øyeblikket, og hva jeg bruker disse til. Enjoi!

Grunnsminke:

 

1. Real Techniques Blush Brush: Denne bruker jeg som oftest til pudder for å feste makeupen, men også til rouge eller bronzer. Kosten er stor og er lett å få mye produkt på om ønskelig.
2. Real Techniques Duo-Fiber Face Brush: Kosten gir en lett og photofinsh-look, så denne liker jeg å bruke til rouge, bronzer eller skimmer om jeg vil ha en dus look.
3. Real Techniques Duo-Fiber Contour Brush: I motesetning til det den kanskje egentlig er til, så liker jeg ikke å bruke denne til contouring, men heller til skimmer eller highlight!
4. Real Techniques Buffing Brush: Jeg simpelthen ELSKER denne kosten!! Fantastisk god å bruke for å påføre foundation, da den får mye produkt på huden uten at det blir for mye som sitter igjen på børsten. Dritgod å bruke på contouring om man trenger litt ekstra dekk.
5. Real Techniques Contour Brush: Love love love it! Denne bruker jeg hele tiden! Det er ikke alltid jeg contourer, men denne er kjempegod å bruke med bronzer for å få en taned look, eller å contoure med pudder/bronzer.
6. Real Techniques Strippling Brush: Om jeg ønsker en naturlig look med lite produkt, så går jeg for denne. Foundationen-kost nummer èn! Denne er også fantastisk å bruke til contouring. Jeg liker også å bruke denne kosten om jeg skal bruke en creme-/flytende rouge, for ikke å ødelegge makeupen jeg allerede har lagt.
7. Real Techniques Setting Brush: Bruker jeg til absolutt alt: pudder, rouge, foundation, skygge, highlight, skimmer, bronzer.. you name it!
8. Real Techniques Shading Brush: Denne bruker jeg faktisk mest til concealer under øynene, på urenheter eller for å definere brynene. Jeg har også brukt den til å legge skimmer eller highlight på amor-buen og andre steder som trenger en mindre kost.
9. Glo Minerals Dual Foundation/Camouflage Brush: Er helt super til flytende foundation, da man kommer over alt, i alle kriker og kroker ved at den har to størrelser. Denne bruker jeg også til concealer.
10. Kryolan Shader: Om jeg trenger å være presis på hvor makeupen skal ligge, så er det denne jeg bruker til bronzer eller rouge.  

Detaljer: 

 

1. BH Cosmetics Fan Brush: Når man finner en kost som er helt genial, og som samtidig koster nada-niks! Caching!!! Denne vifte-kosten er helt FAB, deilig og genial. Denne bruker jeg om øyenskyggen har drysset ned og man må få vekk "kornene" uten å ødelegge sminken, så bare vifter man det vekk med denne! Denne er også god bare å kose med! Haha.
2. Small Blending Brush: Denne kosten bruker jeg også omtrent til alt, men stort sett til enten concealer om jeg bare skal dekke små urenheter. Jeg bruker den også til å å definrere brynene, eller enkelt og greit til øyenskygge.
3. Small Eyeshadow Brush: Til øyenskygge, kjempegod til f.eks. smokey-eyes for å påføre mest mulig pigmenter på lokket.
4. Eyebrow Brush: Bruker jeg til å påføre skygge på øyenbrynene, for en dusere og mykere finish enn om man bruker en øyenbrynspenn. 
5. Glo Minerals Texture Eye Brush: Min absolutte favoritt blant favorittene! Denne kosten bruker jeg til øyenskygge uansett hva jeg gjør. Denne er spesielt god å duse med, men får også endel produkt på uten å drysse som er et stort pluss! Genial kost!
6. Real Tecniques Detailer Brush: Bruker jeg mest til leppestift, men også til små justeringer der det trengs.
7. Kryolan Eyebrow/Mascara Brush: Denne er et must i sminkebagen min. Kosten bruker jeg for å duse ut harde kanter fra brynpennen, men også til å påføre mascara av hygeniske grunner når jeg ute på oppdrag.
8. Beter Smudge Eye Shadow Brush: Liker jeg å bruke når jeg påfører øyenskygge.
9/10/11. Grimas/Kryolan/malekost-settet mitt: Ja, du leste riktig! Den siste av liner-kostene er faktisk egentlig ikke engang en makeup-kost, men en male-kost. Den er bare helt fantastisk å bruke til liner da den er laget av både mår- og syntetisk hår, er passe stiv, og holder seg utrolig godt. Disse kostene er i tre forskjellige størrelser av den enkle grunn at jeg liker å bruke flere liner-koster, utifra hvor tynn/tykk lineren skal være.

Hva er dine favoritt-koster? Bruker du noen av de jeg har som favoritter? Fortell meg i kommentarfeltet! Jeg er alltid på jakt etter nye gode koster! :D

- Rikke <3 

Glowin' skin: Cover up that acne!

Ofte ser man at folk med kviser og uren hud kjører en liten "overkill" på huden sin, noe som igjen kan føre til flere kviser og urenheter.

Hemmeligheten her er å få dekket problemområdene, men likevel la huden få puste og se frisk ut uten for mye makeup.

Bildene i dette innlegget er ikke redigerte på noen annen måte enn tallene og litt endring av fokus. Her er noen enkle tips som gir en naturlig finish samtidig som kvisene blir forsvinner:1: Rens huden først, sånn at du fjerner alle bakteriene før du legger på ny makeup. Bakterier som får ligge på huden begynner nemlig å kose seg, og lager nye kviser. Husk å bruke en toner for å lukke porene igjen etter rensingen. Om du ikke bruker en toner er porene dine helt åpne og sårbare for makeupen som legges. Da oppstår det nye kviser.

Tilfør fuktighet. Folk med kviser har ofte oljete hud, så ikke bruk en krem som blir oljete på huden, men en som likevel gir fukt. Påfør denne over hele ansiktet. Husk at det finnes egne renseprodukter og kremer for uren/akne hud. Du kan spørre om hva som passer akkurat din hud best på apoteker, eller hos hudpleiere.

En fuktighetsgivende primer. Denne vil "smoothe" ut huden og jevne ut porene, slik at makeupen sitter bedre. Legg denne på steder hvor porene dine synes godt.2: Husk foundation. Bruk gjerne en lett foundation (det finnes foundationer som er spesielt egnet for kviser) Bruk gjerne en type som er mattende, og ikke oljete, over hele ansiktet og halsen. Husk å være oppmerksom på at det lett kan bli skiller, og at du må finne riktig farge til ditt ansikt. Oransje kanter på ansiktet er ikke pent!

PRODUKTTIPS: "Anti-blemish solution" fra Clinique er super! :)3: Concealer. Bruk en fuktighetsgivende concealer. En som ikke er for tung, men samtidig har en god dekkevne. Er concealeren litt for tørr vil kvisene bare bli mer synlige, og det vil se mer ut som en "skorpe" enn en kvise.

Påfør concealeren kun på problemområdene, og IKKE hele ansiktet! Ta litt og litt om gangen, og påfør mer om det ikke dekker godt nok i første runde. Legg den direkte på kvisene, og jevn deretter ut kantene mot resten av huden. Det er viktig at du ikke drar den, men dytter den på kvisene. Hvis ikke blir ikke dekkevnen like god. 

Bruk en lettere øye-concealer under øynene, og rundt nesevingene. 

Pudder: Bruk et løspudder for å sørge for at sminken setter seg ordentlig på ansiktet. Ikke bruk for mye pudder, da produktene allerede har en mattende effekt. Da vil huden ende opp med å se livløs og død ut.

Sørg for å gi farge tilbake til ansiktet ved hjelp av solpudder/bronzer på steder hvor solen først treffer huden - altså kinn, hårfeste, nese, you name it. Gjør det naturlig, ikke for mye. Dette er kun for å tilføre farge tilbake til ansiktet.

Det å skulle gjøre konturerering er noe helt annet. Det kan du lese hvordan du gjør her. Avslutt med rouge.- Rikke <3

Dagens makeup - lips with a twist!

Jeg elsker lilla, skimmer, markerte bryn, og jeg elsker å gjøre noe annerledes. Gjør noe annerledes med leppestiften din du også! Enten om du prøver denne varianten, ombre lips, regnbuens farger eller en svart leppestift! Makeup er jo så gøy!
 

Slik får du "cracked lip"-effekten:

Det er så enkelt, at dere vil nesten ikke tro det! Press munnen sammen til en slags kyssemunn, og påfør deretter produktet / leppestiften du vil bruke. Etter du har påført produktet lar du bare leppene være vanlige igjen, og sprekkene er på plass.

Husk at jo sterkere leppestiftfarge du bruker, jo sterkere vil også effekten bli. Du kan gå for en mørk farge som meg ovenfor her, eller prøve med en litt mildere tone, om du heller vil ha en dusere effekt.

 

Makeupen jeg brukte: 

Foundation fra MaxFactor Face Finity "sand"
Løspudder fra Kryolan "11"
Bronzer fra Guerlain Four Seasons
Rouge fra Ben Nye "natural blush"

Brynspenn fra Billion Dollar Brows Universal Brow Pencil
Brynsgele fra Billion Dollar Brows

Øyenskygge fra Glo Minerals "eggplant"
Linerpenn fra Glo Minerals Precision Eye Pencil "black"
Løse pigmenter/skimmer fra Gaya Minerals (både på øyelokket og leppene)

Leppestift fra Ben Nye "twilight" og en dash av rougen på leppene.

 

Åååh... kan ikke dere laste opp bilder av dere selv om dere prøver dette, og tagge oss på Instagram med @stylethatshitblog ? Vi har så lyst til å se hvor fine dere blir! :D Det var så utrolig morsomt å se bildene dere delte med oss i går! Deres engasjement betyr alt for oss!

 

- Rikke <3 

Make (this shit) up!

Dette innlegget ble ene og alene skrevet for å vise dere hvor mye makeup faktisk kan gjøre med et ansikt!

Jeg utfordret meg selv til å vise "mitt sanne jeg", og dermed også hvor lite makeup som faktisk skal til for å se.. ja, VÅKEN og LEVENDE ut!

Ingen er perfekte, men sminke kan selv redde dette skogstrollet til å se noenlunde normal ut;)

Bildene er ikke redigerte, om man ser bort fra noen tall som ble lagt til øverst til venstre, og at dagslyset (etter min mening) var urettferdig mot meg på de første bildene.

Vil forøvrig legge til at huden min har sett bedre dager, men at den nå er på et fantastisk stadie til å teste ut nye hudpleieprodukter! Hurra!! Så, værsågod!

1: Uten sminke.

2: Foundation, bronzer.

3: Rouge, øyenskygge og bryn.

4: Mascara og lipgloss.

 

Makeupen jeg brukte:

Pudder foundation fra Glo Minerals "golden light" og "golden medium"
Bronzer fra The Balm "Bahama Mama"
Rouge fra Fedora Minerals


Brynspenner fra Ben Nye "taupe" og "black brown"
Brynsgele fra Billion Dollar Brows
Øyenskygge fra Lancôme
Mascara fra L'orèal "false lash wings"


Lipgloss fra Art Deco "hydra lip booster" i nr 38.
Det er noe veldig skummelt over det å skulle vise seg uten sminke. Jeg mener, overalt hvor man snur seg har jentene (og i noen tilfeller guttene) på seg sminke. Det er sjelden man møter noen til en kopp kaffe uten sminke. Det er nesten så det ikke er sosialt akseptert å være ute i verden uten et "filter" over ansiktet.

Men, her er jeg i alle fall. Tross alt! Noen av dere som tør å joine meg? Jeg utfordrer dere til å vise meg et bilde av dere uten den daglige sminken! Last opp på instagram med @stylethatshitblog, så blir vi så glade!

Ha en fortsatt fin kveld, og prøv å gjøre noe utenfor komfortsonen din! Det er da det er gøy ;)

- Rikke <3 

Oh, you dark ones

Høsten kommer snikende! Nå som vi har mørkere tider i møte kan vi også tillate oss å bruke mørkere farger i makeupen. Velg en mørk to-farget leppestift til leppene, smokey eyes og liner, for en enkel og kul høst-look! 

Hud:

Youngblood, Liquid Mineral Foundation "Pebble"
Glo Minerals, Under Eye Concealer "golden"
Art Deco, Perfect Teint Concealer "3"
YoungBlood, Mineral Rice Setting Powder "Light"
The Balm, Bahama Mama Bronzer

Øyne:

Ben Nye, Blush "Natural Blush"
Ben Nye, Eyebrow Pencil "Dark Brown"
Glo Minerals, Eye Shadows "babmoo", "harvset", "kona".
Kryolan, Skinliner "10"
Bare Minerals, Lash Domination Volumizing Mascara "intense black" 

Lepper:

Ben Nye, "twilight" og Oriflame Cosmetics "true coral"

 


- Rikke <3

Prosjekt Perfect Skin

God kveld, alle fininger! Nå er jeg akkurat kommet inn døra fra et skikkelig inspirerende event med Specsavers, men det kan jeg fortelle dere om i morgen. Nå skal jeg nemlig prate med dere om noe langt mer personlig - huden min.

Det siste året mitt har huden min vært veldig uren, og jeg har slitt mye med kviser og annet tull. Noe som har vært over gjennomsnittet irriterende, spesielt ettersom jeg aldri var noe særlig plaget av kviser i tenårene. Så... for noen uker siden fikk jeg rett og slett nok. Jeg kastet ut alt jeg hadde av hudprodukter, og startet med blanke ark. "Prosjekt perfect skin" ble født!Underveis i prosjektet ble jeg kjent med to viktige aktører, som har hjulpet meg til at jeg - kun fire uker senere - har en hud nesten helt fri for urenheter!

La meg som vanlig informere om at dette innlegget ikke er sponset i den form at jeg får betalt for å skrive innlegget. Jeg har derimot fått tilsendt produkter og to gratis behandlinger for å teste behandlingen, uten noen avtale om å måtte skrive om den. 

Jeg hadde med andre ord aldri anbefalt dette til dere uten å kunne stå inne for det. Hvis jeg ikke hadde vært 100% overbevist om at det fungerer, så hadde jeg heller ikke delt med dere. Okei? Enig? Enig! 

La meg derfor introdusere første aktør: Dr. Schrammek og behandlingen Green Peel. 

Da jeg kom inn til min første behandling slet jeg både med eksem og irritasjon rundt nesevingen, og urenheter på hakepartiet. Jeg vet det høres for godt til å være sant ut, men tre dager etter behandlingen var irritasjonen og urenhetene nesten helt borte! Det skal sies at jeg dessverre er litt for flink til å pille på kvisene mine, så derfor er jo noen av arrene igjen på haka, men det er tross alt ikke noe jeg kan forvente skal forsvinne ved hjelp av hudpleieprodukter.

Kvisene som gjør vondt, og de små "knoppene" som gjerne dukker opp i ansiktet er dønn seriøst helt borte. Det er helt magisk! Og, nå skal jeg fortelle dere HVORFOR.

 

Dette er Green Peel:

Ettersom alle ingrediensene i produktene er helt naturlige, og fokuserer på å holde huden i balanse, er dette produkter som passer for alle hudtyper. Null tull! Du kan bruke det om du har eksem, sensitiv hud, eller bare generelt sliter med urenheter. Ingrediensene er laget for skape balanse, og det er nettopp det de gjør, uavhengig av utgangspunktet ditt.

Green Peel er altså behandlingen (jeg tok den lette varianten hos hudpleier, som populært blir kalt Party Peel, og koster 990 kroner). Og sammen med dette bruker jeg daglig en hudkrem som heter Special Regulating Cream, etterfulgt av Blemish Balm (som forresten er den originale BB-kremen vi finner overalt om dagen!). 

I tillegg til at den fjerner urenheter er den også god mot aldring, og tap av spenst, for dem som måtte være interessert i det. Jeg har heldigvis ikke kommet til den alderen heeelt ennå. 

Det er selvfølgelig ikke nødvendig å bruke alle produktene fra serien for å få et godt resultat, men jeg bestemte meg altså for å bytte ut hele hudpleien når jeg først var i gang, og jeg er så strålende fornøyd! Huden min har virkelig aldri vært mindre irritert enn den er nå. 

PS: Selv om dette er helt naturlige ingredienser, så kan det være enkelte hudtyper som er allergiske mot selv de ingrediensene. Ta derfor alltid turen innom en hudlege før du bytter hudpleie-garderoben din! 

Produktene jeg bruker daglig:

Pure Skin Cleansing Foam - PH-nøytralt renseskum som renser grundig. 330 kr. 

Super Rich Tonic - Styrker syrekappen etter rensing, og etterlater huden myk, glatt, og pleiet til neste behandling. 385 kr.

Special Regulating Cream - Beroligende og avkjølende dag- og nattkrem, som også er antiseptisk og demper betennelser og rødheter i ansiktet. 530 kr.

Hydra Force Eye Fluid - Fuktighetskrem som også fjerner hevelser under øynene. Øker elastiteten og har oppstrammende effekt. 569 kr.

Blemish Balm, i tonene Classic og Honey - Original BB-krem, fungerer som en naturlig foundation, med eller uten pudder. Anti-flammatorisk effekt, og roer ned rødheter. Fra 290 til 710 kr. 

 

Okei, så da har vi alle forstått at jeg er veldig takknemlig for at jeg endelig har blitt kvitt urenhetene mine, sant? MEN, det er ikke bare Dr. Schrammek sin fortjeneste. Det er nemlig en annen aktør som har vært med på leken også! 

La meg presentere: Clarisonic

Denne skjønnheten her har fått meg til å innse at jeg ikke visste hva rensing av hud innebar tidligere. Jeg masserte bare inn litt rensemelk med fingrene, og skylte av med vann. Vips - FERDIG, tenkte jeg. Den gang ei! 

Det viser seg nemlig at det å rense huden skikkelig hver kveld er nøkkelen om du ønsker ordentlig ren hud, og med denne vibrerende børsten renser jeg faktisk huden seks (!) ganger bedre enn jeg ville klart med mine egne hender.

Her har jeg altså kombinert renseskummet til Dr. Schrammek med børsten til Clarisonic, og det fungerer som en drøm! Om du skaffer deg en slik en selv, så vil jeg anbefale deg å ikke trykke for hardt på huden. Du trenger bare å dra den forsiktig i sirkulære bevegelser, så gjør maskinen resten for deg.

Den har forresten også noen veldig fancy pipemekanismer som forteller deg når det er på tide å bevege seg fra T-sonen til kinnene og lignende. Haha, snakk om luksus! Her slipper man å tenke på noe som helst.

 Min konklusjon? Dr. Schrammek + Clarisonic = den beste huden jeg har hatt siden jeg var baby! Takk så mye for det! Disse produktene fortjener virkelig omtale, og dere fantastiske lesere fortjener å høre om disse produktene! Så, det blir jo en slags win-win-sitasjon, blir det ikke? ;)

... Og bare for moro skyld, så slenger jeg med to bilder av meg, hvor huden er helt uten sminke. Et før behandlingen begynte, og et tatt i kveld, fire uker senere. Nå er riktignok det ene bildet tatt med et mobilkamera, og er derfor litt mer uklart, men jeg lover dere - forskjellen er like stor i virkeligheten.

Øynene mine har jeg sladdet. Det finnes grenser for hva jeg skal plage omverdenen med! Mine øyne usminket er ikke noe av det.

 

Noen andre som har gode hudtips? Del dem gjerne i kommentarfeltet under her, eller på Facebook-siden vår! 

- Katinka <3

Lipcandy

Hei og hopp, alle fininger! Beklager så sent innlegg i dag, men den dagen her har bare forsvunnet i løpet av no time. Har løpt rundt i forskjellige møter, og når jeg først kom hjem endte jeg i kinosalen på Colosseum for å se Børning. Forresten en veldig morsom film, den anbefales på det varmeste! 

Men, folkens, vet dere hva jeg har gjort i dag? Jeg har hentet meg verdens FINESTE skjorte og skjørt hos Bikbok, fra Never Denim kolleksjonen. Det er i blått semsket skinn, og helt sinnsykt fett. Jeg har lett Oslo rundt etter det i flere uker uten hell. Uansett hvor jeg har vært innom har de vært utsolgt. Men... i dag, dere. I dag var dagen! Nå har jeg endelig settet hjemme hos meg, og jeg er så lykkelig!! Hah! Helt fantastisk! 

Har dessverre ikke rukket å ta noe særlig bilder i dag, men lover å komme sterkere tilbake i morgen. Da er det duket for frokost med Pierre Robert, og kveldsshopping med H&M, så det MÅ jo bare bli bra!

 

I mellomtiden kan dere kose dere med verdens beste leppepomade-tips!La meg bare presisere at jeg absolutt ikke får betalt for å skrive om dette, så det er på ingen måte en annonse. Det har seg bare slik at jeg åpnet en slik leppepomade, tok den på leppene, og hadde egentlig ingen forventninger overhodet. Så bare - BÆM - slo det mot meg. En skikkelig vill blåbærlukt, som man blir helt hekta på! 

Og la meg bare si... det er ikke hvilken som helst leppepomade jeg hadde løpt til butikken for å kjøpe blåbær til, bare sånn at jeg kunne ta et fresht bilde til bloggen (ja, for så miljøskada blir man faktisk av å blogge. Rekvisitter er viktig). Men denne var altså verdt det! 

Den lukter bare så digg, og i tillegg er konsistensen fin, OG den blir ikke klissete på leppene. Jeg har selv vært en tilhenger av EOS og Beauté des levres tidligere, men nå har jeg fått en ny favoritt i skuffen.

Så, fra en leppepomade-narkis til en annen... Her imponerer Nivea stort, denne burde prøves! Nam nam nam! <3- Katinka <3

Dag- til kveldsminke på 1-2-3(-4)!

Om man har en travel hverdag med jobb, skole, familie, venner samt andre ting og ærender, så har man ikke alltid all verdens med tid. Case: Du skal rett fra jobb til fest. Du har dårlig tid, men både antrekk, hår og sminke skal være flawless! Du slenger på deg en kjole og ordner håret i samme vending. Men æh! Du rekker ikke å sminke deg på nytt...hva gjør du!? Vel, du leser dette innlegget (det har du alltids tid til!), og sjekker sminkevideoen vår!

Det hele er egentlig veldig enkelt, og tar minimalt med tid! Du er jo allerede halfway there!  

 

Dette er fremgangsmåten:

1. Base for "just in case"! Du vet aldri hvor lenge kvelden på byen blir, så vær snartenkt og ta på en øyenskygge-primer! Det er alltid greit å ha en base før du påfører øyenskyggen. Denne vil redde deg fra dryssende, stripete og ujevn skygge! Så ikke hopp over dette! Påfør en liten mengde på øyenlokket med fingeren, eller en øyenskygge-kost.

2. Eyes wide SPARKLING! Skimmer er vår venn. Skimmer er lett å påføre og gjøre fin når man har dårlig tid, pluss at det er veldig fint! Sparkle with that sparkling wine! Påfør en mellommørk øyenskygge på hele øyelokket, enten med fingeren eller med en kost. Ta så en litt mørkere skygge i ytterkanten av øyet som en slags "ramme", og dus deretter inn til midten av globalen. Personlig liker jeg faktisk å duse den ganske langt inn mot øyekroken, så om du er tøff så gjør du det! Bruk enten en "ren" finger eller en ren kost og dus overgangen fra globalen og opp.

3. Brush it on! Har du på lite eller ingenting mascara, påfør dette straks! Har du allerde en okei mengde på vippene, så bruk en flytende eyeliner(!) til å dra frem og tilbake på vippene. Dette er et enkelt triks for å friske opp vippene uten å påføre mer mascara, da vippene fort kan klumpe seg. 

4. Just for the brave hearts! Lip stick er (iallefall for meg) et must når man skal ut på byen! Jeg ELSKER leppestift, og da gjerne i en varm korall- eller lillatone. Her har du to valg: du kan enten bare tilføre litt farge til leppene, eller du kan være mer vågal! Uansett er fremgangsmåten den samme:


Påfør leppestift i ønsket farge først på underleppen, gni leppene lett sammen og påfør så på overleppen. Ta deretter en serviett (eller dopapir, both works!) og trykk lett på leppene for å få av overflødig produkt. Dette gjør også at leppestiften vi påførte fungerer som en lip liner, ved at man "trykker" produktet på leppene. Da holder den seg lenger. Du kan avslutte her, ta på en gloss, eller ta på bittelitt mer farge for å... ja, bare være awesome! Da anbefaler jeg at du påfører leppestiften med en pensel for å få formen og kantene så fin som mulig! Avslutt med å la på en transparent gloss, og schmaaack! DU ER KLAR FOR FEST!

 

- Rikke

En real oppkvikker

Ja, det var virkelig det dette var! I dag var jeg nemlig innom butikken og behandlingsstedet "V by Sonja Wigert" for å prøve en rensende urtebehandling fra Greenpeel... og folkens? This is actually working! Vi var flere bloggere som fikk teste behandlingen, og alle bl overrasket over gløden som kom i ansiktet med det samme vi var ferdige. Nå er det faktisk sju timer siden jeg ble behandlet, og det "stikker" litt i huden ennå, noe som vil si at urtene fremdeles virker. 

Okei, jeg skal ikke ha et langt foredrag for dere, men jeg kan enkelt og greit fortelle dere at denne behandlingen bygger på en metode som oppsto på 1950-tallet, at alle produktene har samme PH-verdi som huden din, slik at den ikke stripper den for fuktighet, og at den er ypperlig for allergikere - ettersom den kun inneholder naturlige virkestoffer! 

Og, det beste ved hele greia? Du blir faktisk ikke noe særlig rød i ansiktet! Haha, snakk om luksus! Nei, dette kunne jeg lett blitt vant til.

Til dere som lurer, dette er ikke et sponset innlegg. Jeg fikk rett og slett muligheten til å prøve behandlingen, og ettersom jeg ble så fornøyd velger jeg å dele det med dere! Håper det er til nytte for noen av dere!:)

 

 

- Katinka <3

Color me neon!

 

Vet ikke om det er noen av dere som allerede har lagt merke til det, men jeg har altså så skummelt hekta på neonfargede negler om dagen! Det begynner å gå mot høst, og alle rundt meg prater om glitter, burgunderrødt og smaragdgrønt, men pokker heller, jeg er ikke ferdig med sommeren! 

Her går det i neonfarger, og aller helst i rosa, oransje, lysende rød, eller knall gul! Det er så herlig med litt farger på neglene, da gjør det liksom ingenting om resten av antrekket ikke ble heeelt som du hadde tenkt deg.

Tror jeg har det samme forholdet til negler, som andre har til vesker og sko. Det blir liksom det viktigste tilbehøret til antrekket mitt! Noen andre som har det sånn? Anyone? Nei, ikke det, nei...

 

 

  

 

 

Hva er dere hekta på om dagen, fininger? Jeg trenger inspirasjon til høsten, og blir kjempeglad for tips! :D

 

- Katinka <3

Perfect eyes - The recipe

We've all been there... Du skal være på fest om femten minutter, venninnene dine står og maser i gangen, og du forsøker i et siste panisk forsøk å legge lineren riktig. Det eneste problemet er at du skjelver litt på hånda, vet ikke helt hvor du skal starte, og før du vet ordet av det ser du ut som en panda i trynet.

Øynene dine er helt svarte, og du er rød i øyekroken etter du har gnidd vekk de tjue mislykkede forsøkene på å få til de perfekte katteøynene. Vel... Never again, my friends! Hjelpen er nær! 

Her er oppskriften på de perfekte liner-øynene:

 

1. Bruk en tynn liner, og se NED i speilet. Da vil du mest sannsynlig ikke blunke, og dermed heller ikke ødelegge lineren.
2. Begynn innerst mot øyekroken, med en veldig tynn strek. Før deretter øyefasongen så nær vippekanten du kan. Ikke la det bli en glippe mellom vippene og lineren, da det ødelegger den illusjonen av tykkere vipper som lineren gir.3. Om du ønsker å vinge ut lineren for å skape katteøyne-effekten, så se rett fram. Følg deretter den nedre vippekanten for å forlenge den (Okey... heads up: Når du følger den NEDRE vippekanten oppover, så vil lineren gå OPP). Grunnen til at du gjør dette er for å få til en riktig vinkel på katteøyne-vingen. Dra lineren så langt ut du ønsker, alt ettersom hvor dramatisk effekt du vil ha.

PS: Husk at linerstreken alltid skal være syltynn ytterst, og ikke en klump. Det er kun da den fungerer som en forlengelse av de ytre vippene. 4. Dra deretter katteøyne-vippen og streken du tidligere har dratt fra øyekroken og langs vippekanten sammen. Det vil nå danne seg et lite mellomrom mellom streken som binder katteøyne-vingen og linerstreken sammen, og vippekanten din. Dette fyller du igjen med liner, slik at hele vippekanten er i kontakt med linerstreken.6. Om du ikke ønsker katteøyne-effekten drar du bare linerstreken hele veien ned til den øvre vippekanten, og dropper det å vinge den ut underveis.

 

Men altså... utfordringene er selvfølgelig ikke over med det samme du har lært deg fremgangsmåten. Det er nemlig en jungel av produkter der ute, og alle har sine fordeler og ulemper. Derfor har vi samlet noen av dem for dere, så kan dere finne det som passer best til deres bruk! 

Cakeliner

Denne er enkel og påføre, men du trenger en pensel og vann, eller et luquid-set for å få den konsistensen du trenger. Den er presis, og du kan få en veldig fin strek.

Våtliner / Dipliner / Linerpenn

Med denne kan du få samme resultat som med en cakeliner, men den kan være noe vanskeligere å påføre. Her trenger du imidlertid ingen pensel. Denne kan brukes som den er! 

Gelliner

Denne kan være vanskeligere å påføre for nybegynnere. Ettersom den er i geleform må du være forsiktig med penselen for å unngå klumper, og som oftest må du også legge en skygge eller noe annet over for å få den til å feste seg. Det positive er imidlertid at den ikke setter seg med en gang, så du kan jobbe med den helt til den blir perfekt. Er du god, så kan dette bli veldig fint! 

Tørrliner / Blyantliner

Denne er veldig fin om du vil ha et mykere uttrykk. Du kan legge den på, og deretter duse den ut i kantene, så blir ikke streken like hard, men mer diffus.

 

Okei, skjønninger! Lærte dere noen nye teknikker?

Om det er noe dere lurer på kan dere alltid fyre løs i kommentarfeltet! Vi har svargaranti! ;)

 

Lips - STAY

Vil du at leppestiften skal sitte på hele dagen og natten lang? Vel, her er et enkelt og veldig effektivt tips!

En leppestift kan være godt pigmentert, eller være mer transperant, men det som er viktig for at leppestiften skal kunne sitte på lenge er hva du legger under.

Bruk en lipliner før du påfører leppestiften! Liplineren legger du på hele leppa for å tilføre pigmenter. Når leppestiften da gradvis blir borte vil leppene fortsatt ha igjen farge!

Jeg liker best å bruke en lipliner som ikke er for myk, men heller ikke altfor hard. Er liplineren for myk kan det fort bli litt ujevne kanter og ikke like presist, men om den er for hard så vil du mest sannsynlig få problemer med å påføre... fordi den er for hard! Test derfor ALLTID produktet på hånden din for å sjekke konsistensen før du kjøper et produkt! Jeg er personlig mest fan av liplinerne til Ben Nye, Max Factor og Young Blood.

NB! Bruk en lipliner som er i samme farge som leppestiften!

 

Slik gjør du det:

1. Begynn med å legge liplineren i ytterkant for å forme leppene.
2. Fyll deretter inn leppene (fargelegge - om du vil), både oppe og nede.
3. Til slutt kan du legge på leppestiften. Dette gjør at leppestiften sitter bedre på, og om noe blir borte ved at du, vel.. lever, så vil fortsatt fargen være igjen på leppene, og det er enkelt å fylle på med leppestift om det trengs :) TIPS! En lipliner er også et must om du vil "korrigere" på leppefasongen. Har du litt skjeve lepper, eller ønsker mer fylde, så er den genial å bruke! 

 

Da er det bare å dra ut på byen, på date eller på kontoret med kysseklare lepper! Lykke til! ;)

- Rikke <3

Makeup for redheads

Ok. La oss bare begynne med å avkrefte en myte: rødhårede kan helt fint sminke seg som alle andre! Det er bare tull og fjas at man må gjøre noe annerledes kun fordi man har en annen hårfarge. Så om du har en lys rød/kobber farge på håret, og du tror du ikke kler det ene eller andre, tull. Det som er viktig å se på er øynene og huden. That's it.

Det er egentlig ikke så mye forskjell på sminke på redheads kontra brunette/blond. Så igjen, man kan gjøre nøyaktig samme looks enten om du har svart, brunt, blondt, rødt, kobber eller hvitt hår. Igjen, det er som sagt bare en myte at man må gjøre makeupen annerledes fordi man har rødt hår. Tenk heller på hudtone og øyenfarge, aldri hårfarge. Det vil bare sette en stopper for kreativiteten, og hvem vil vel det!? Så med dette, mine rødhårede venner; ikke la dere bli satt i bås, BRUK MAKEUP! Så, da kan vi begynne innlegget på riktigt! :)

Rødhårede, eller redheads har ofte fregner og pale (veldig lys) hud. Bruk derfor så lite grunnsminke som mulig da redheads eller andre med pale hudtone ofte har fantastisk hud. Påfør derfor en lett foundation i hele ansiktet for å jevne ut huden, og deretter evt. en concealer på "problemområder". Jeg elsker fregner! Så for all del, HØR PÅ MEG, ikke dekk til huden din mer enn nødvendig! Det vil bare se flatt ut og lite flaterende. Gjør dette uansett hvilken type look du går for.


For å gjøre det enkelt, så skal jeg nå prøve så godt jeg kan å guide dere gjennom to enkle looks, som passer godt til alle med lyst kobberhår og lys hud:

 

Frisk og naturlig dagsminke / no makeup-makeup

1) Glowin' skin! Påfør foundation som nevnt tidligere i innlegget. Har du ikke en lett foundation/farget dagkrem, så kan du f.eks. tynne den ut med hudkremen din. Da vil foundationen bli mer transparent, og heller jevne ut hudtonen enn å forvandle deg til drag-villa! Concealer på områder som trenger mer dekk. Pudre lett over med et kompakt- eller løspudder for å sette denne på plass, eller la den være for en mer frisk look.

2) Browelicious! Bruk en kald lysebrun brynspenn/skygge på brynene. Påfør med lette strøk og bruk en brynsbørste for å duse ut og la fargen gli mer med hårene. Det er VELDIG VIKTIG at du ikke velger en brynspenn/skygge som har rødlige pigmenter i seg om du vil få en naturlig finish. De rødlige pigmentene gjør det mye enklere å se at du har lagt farge på brynene! Tilslutt kan du avslutte med en brynsgele.

3) Summer bronze! Jepp, jeg liker å bronze det litt, men det er fint å definere, så da gjør vi det nå også bare ørlite grann! Legg solpudder/bronzer i ytterkant av kinnbenet, helt ytterst fra øret og dus ut så det stopper på lik linje som ytterkanten av brynet. Dette vil definere kinnbenene uten å se for sminket ut, og vil bare se naturlig ut forfra.

4) (moulin) Rouge! Jeg synes at ROSA er veldig fint til redheads - tenk ungdommelig, friskt, romantisk, chick- you name it! No makeup-makeup er sinnsykt fint! Ta derfor å bruk en rosa rouge, enten i flytende, kremet, fast eller pudderform, alt ettersom hva du liker. Påfør bare en hint av denne på eplekinnene og dus ut mot hårfestet.

5) EYes! Her har du alternativer. Bruk enten en kald brun eller en lys rosa øyenskygge bare i globalen for å definere denne, eller påfør på hele lokket. Fargen vil se utrolig frisk og fin ut uansett. Og så dere! Legg deretter litt gull//kobber i ytterkant av øynene helt nede ved øyenvippene! Dette gjør at øyenen vil "poppe" mer og bare se fantastisk ut! Bruk en svart mascara (fordi jeg mener at brunt egentlig bare er tull, med mindre det er en look du går for..) for å fullføre øynene.

6) Lipeti lips! Avslutt looken med å påføre en farget leppepomade eller en lipgloss i lys rosa. Trenger ikke forklare hvorfor, det er bare smashing!

 

Kveld-/partysminke, eller for deg som er litt mer vågal

Start på samme måte som ved forrige look, og begynn deretter på øynene.


1) Smokin' hot! Først av alt, påfør LITE produkt av gangen. Påfør heller flere ganger for å oppnå ønsket resultat, men denne looken er finest om du beholder den ganske dus.

Så, begynn med å legge en lysegrønn/lyseblå (har du blå øyne, bruk grønn og vice versa) øyenskygge i globalen og noen mm over denne. Dus.

Ta deretter en lys lilla øyenskygge på øyenlokket og dus ut på globalen, og deretter en mørkere lilla som du legger i globalen, og dus den ned mot ytterkanten av øyet for å skape dybde. Legg denne også under øynene for å skape en smokey eye-effekt.

For å fullføre øyenskyggen legger du en lys champangefarget eller hvitt skimmer midt på lokket, ikke mye, bare litt. Dette vil man kun se når man ser ned eller lukker øynene, med er en utrolig enkel måte å skape en liten reflesjon. Helt til slutt tar du på mascara på vippene både oppe og nede.

 

2) Lips like diz! Ok. Om du vil avlsutte looken her, så bruk en lys peach- eller rosafarget leppestift, eller fortsett til du blir fab!

Da bruker du først en mørk plummefarget lipliner på hele leppen, både oppe og nede. Dette gjør du for at leppestiften skal sitte bedre. Påfør deretter en matchende leppestift.

Nå tenker du kanskje "uææ, mørke lepper til lys hud og rødlig hår! Det går ikke!" meeen JO! Det er helt fantastisk fint, og tro meg, DET GÅR!

Jeg er helt forelsket i mørke lepper, og jeg synes personlig at det er noe av det fineste jeg ser om man har veldig lys hud. Det blir en utrolig fin kontrast. Det kan være litt skummelt i begynnelsen, men har du først fått hekta... you'll never go back! Hah!

 

Jeg slenger også med noen bilder slik at dere kan se at hårfargen ikke har noen betydning for hvordan du vil sminke deg.
 

Håper dette hjalp dere, og værsåsnill og bruk sminke for det det er verdt! Har du prøvd noen av disse lookene, så del det gjerne på instragram med #stylethatshitblog, så vi kan se hvordan dette passet nettopp deg! Ha en fortsatt fin sommekveld, folkens! 

 

- Rikke <3

Hvilken øyenskygge passer til din øyenfarge?

Her kommer et lite innlegg om øyenfarger. Dere tenker kanskje, «Hæ? Jamen, det er jo klart at jeg vet hvilken farge jeg har på øynene mine!» Men sannsynligvis har du levd i uvisshet alle disse årene! Så nå har jeg tatt saken i egne hender. Jeg skal forklare og vise deg forskjellen på alle de forskjellige øyenfargene vi har, og hvilke øyenskygger som passer best til de ulike fargene.

Det finnes nemlig FEM ulike farger, og ikke tre eller fire som mange tror. Det kan derfor hende at du kan bruke andre farger på øyenskyggen enn du vanligvis bruker for at øynene skal komme til sin fulle rett!

Jeg vil gjerne starte med å si at alle kan bruke og kle alle farger, så lenge man forholder seg til varme og kalde toner ut fra hvilken hudtone man har. Altså, har du en varm hudtone velg varme fargetoner på øyenskyggen, og har du en kald hudtone velg kalde fargetoner på øyenskyggen. For å fremheve øyenfargen din, velg komplimentærfargen til øyenfargen i valget av øyenskygge!


Blå
har orange toner som komplimentærfarge
Grønn har rødlige toner som komplimentærfarge
Brun kan brukes med lilla, brun, gull, blå, fersken... egentlig alt!

For å kunne velge den beste øyenskyggen må først du finne ut av hva du vil. Hvor vil du ha fokus? Vil du  ha en naturlig look, fremheve øyenfargen din, eller få et intenst blikk?

Her er noen enkle retningslinjer: 

  • Vil du fremheve øynenfargen, velg komplimentærfargen.
  • Vil du fremheve selve øyenskyggen, så velger du en kald farge om du er varm eller vice versa (NB! Her må man være litt forsiktig! Ikke gå for en farge som er helt "feil", da vil du se syk ut!). 
  • Vil du få et intenst blikk, bruk soteteknikk. For å finne ut hvor mørkt du skal legge øyenskyggen kan du bruke fargen/mørkheten på pupillen som mal.

 


TIPS! Er du usikker på hvilken hudtone du har, kan du enkelt finne det ut ved å se på blodårene dine! Har du grønne blodårer har du en varm hudtone, og har du en blålig farge på blodårene er du kald. 


 

BLÅ - Øyenfargen de fleste tror de har, men den blir ofte forvekslet med kald grønn! (Who knew!?). Blå øyne kan være både lyse og mørke, og kan ha noe gule pigmenter i seg, til tross for at det blå pigmentet dominerer.

Blå er en kald farge. Om du også har en kald hudtone må du bruke kalde bruntoner på øyenskyggen. Har du derimot en varm hudtone er oransje eller kobber, og varme toner på øyenskyggen kledelig.

Eksempler på blå øyne: 

 

KALD GRØNN - Som nevnt ovenfor blir denne fargen ofte forvekslet med blå. Kalde grønne øyne består nemlig av både gule og blå pigmenter, som tilsammen blir grønt. Forholdet mellom de gule og blå pigmentene varierer fra hvert individ, men om du føler at øynene dine "veksler" mellom å være grønne og blå, eller du mener du har gråblå øyne, så har du mest sannsynlig denne øyenfargen.

Har du en kald hudtone så vil rødtoner (lilla, rosa, rød osv) se fantastisk ut. Har du derimot en varm hudtone, så kler varme ferskentoner denne øyenfargen best.

Eksempler på kalde grønne øyne:Her er et eksempel på kalde grønne øyne. Hun kunne lett ha blitt forvekslet til å ha blå øyne i stedet. Foto: Bulls

 

VARM GRØNN - er også lett å forveksle, men ikke med blå øyne. Denne gangen er det varm brun som ligner! Disse to fargene er nemlig veldig like. Forskjellen er likevel ganske enkel: Varme grønne øyne har mer grønt i seg, altså mye grønne pigmenter.

Har du en kald hudtone så er det beste å gå for en kald bruntone (kanskje litt kjedelig og nøytralt, men veldig fint!), og ferskentoner er absolutt finest til varm hud.

Eksempler på varme grønne øyne:

 

KALD BRUN - ser gjerne sorte ut, med et snev av mahogny (en mørk rødlig tone). Brun er egentlig ikke én farge, men er blanding av flere forskjellige varme farger. Dette gjør at brune øyne kler utrolig mange forskjellige farger.

Uavhengig av kald eller varm hudtone, så kler denne egentlig alt, kort fortalt! En grei regel å forholde seg til er å bruke en varm tone på øyenskyggen til en varm hudtone, og bruke den samme regelen i omvendt form ved en kald hudtone. Personlig synes jeg at sølv, gull, grønt eller lilla er fantastisk fint til denne øyenfargen! For å fremheve det hvite i øyet, gjør en sotning, det blir utrolig fint!

Eksempler på kalde brune øyne:

Kim Kardashian har en kald brun øyenfarge, og bruker ofte en sotet effekt rundt øynene for å fremheve det hvite. Foto: Alloverpress

 

 

VARM BRUN - Som sagt kan denne fargen lett forveksles med varme grønne øyne, men her er det de brune pigmentene som dominerer. Varme brune øyne finnes selvfølgelig i forskjellige varianter, men da gjerne sammen med enten grønne, oransje eller gule pigmenter. Som nevnt ovenfor, så er ikke brun bare èn farge, men flere (så i teorien kan brune øyne kle alt!).

Har du en kald hudtone bør du bruke kalde brun- eller rødtoner. Oransje, kobber og ferskentoner ser veldig fresht ut om du har varm hudtone.

Eksempler på varme brune øyne:

 

Denne teorien med kategoriseringen av øyenfargene har superflinke Stephan Ulvund Øien, ansvarlig makeup-artist for Isadora, utarbeidet!
Håper dette var til hjelp! Lots of looooveee <3

 

- Rikke  

Contour og highlighting som Kim Kardashian

Contour, eller konturering som det så fint heter på norsk, er en ypperlig metode å bruke om du ønsker å "forandre" litt på detaljer i ansiktet. Contouring er rett og slett skyggelegging! Legg en mørkere farge der du ønsker å oppnå dybde, eller for å forminske noe. Highlight betyr fremhev, så legg en lysere farge der du vil fremheve. Simple as that!

Denne metoden er blitt super hot de siste årene, mye på grunn av Kim Kardashian. Jeg anbefaler likevel ikke alle å bruke contouring ettersom det kan være vanskelig å gjøre riktig. Får du det ikke til perfekt, så kan du like gjerne la være, og det er absolutt ikke et "must", med mindre det er en look du går for! Uansett hvilken ansiktsform eller "skavanker" du har, så er dette deg og vær fornøyd med det! Men likevel, her er noen enkle steg til hvordan du gjør contouring og highlighting enkelt og naturlig!

 

 

1. Prepp huden! Det å "preppe" huden vil si å bruke en fuktighetskrem og/eller en primer for å forbedere huden før makeup-prosessen man skal gjennomføre. Påfør dette i hele ansiktet, og gjerne også på halsen. (TIPS! Det finnes hundrevis av forskjellige typer primere som både tar bort rødheter, kontrollerer fet hud, gir fukt og solfaktor, eller fyller porer og fine linjer.)

2. Bronze it up! Bruk en bronzer (solpudder) under haken og nedover halsen for å gjøre dette partiet litt mer... bronzed! Dette gjør du for at ansiktet og hals/kropp skal matche! Det er IKKE fint med skille mellom ansikt og hals! Det er fy fy!

3. Highlight! Bruk en lysere foundation eller concealer på punkter i ansiktet du ønsker å fremheve. Påføres først i den midtre delen av pannen og nedover nesen, deretter under øynene, ut mot hårfestet og langs øvre del av kinnbenet ned mot nesevingen. Deretter kan du ta haken, og under det høyeste punktet på brynet. Kort fortalt: highlight de stedene av ansiktet som "stikker ut"!

4. Contour that shit! Bruk en mørkere foundation der du ønsker å skape en dybde, eller forminske.
Påfør først under kinnbenet (TIPS! Om du ikke har lett synlige kinneben så ikke fortvil!, du finner disse ved å stryke over kinnet, og der det på en måte "stopper opp" finner du kinnebent! Makes sense?).

Deretter kan du markere kjeven/kjevebeinet, og ytterst i globalen (rett under benet under brynet), på øynene og videre opp mot tinningene og sidene av pannen.

Husk også to tynne striper på hver side av nesa! Obs! Her er cluet: desto lenger mot midten av nesen du velger å legge contouringen, jo tynnere vil den virke, og vice versa. Pass på at du ikke legger contouringen for nærme hverandre, det ser bare dumt ut. Gjør det mest mulig naturlig! (TIPS! Ønsker du å "forkorte" nesen, eller få den til å stikke litt opp på tuppen, såkalt "hoppnese"? Gi nesen litt skygge ved å streke opp en V-form foran på nesetippen).

5. Let the magic begin! For at du ikke skal se ut som en litt for glad indianerklovn, så må du blende (blande) contouring og highight sammen. Det gjør du ved å påføre en foundation som er en fargetone mørkere enn huden med en strippling/buffing brush (se video) eller svamp. Blend godt, og du vil se at alt smelter godt sammen! De harde kantene er nå (forhåpentligvis) borte, og det vil se mer "naturlig" ut.

6. Siste finish! Når foundationen er lagt så er det viktig å fiksere. Det vil med andre ord si at man må "feste" foundationen med et pudder, for at den ikke skal fortsette å være flytende og flytte seg i ansiktet. Bruk et lyst løspudder der du har lagt highlight, og bronzer der hvor du har lagt contouring! Igjen, lyst fremhever og mørkt skaper dybde/forminsker.  

Slenger med vår egen video, så dere får illusterert hva jeg snakker om :))

 Så! Håper dette var til hjelp, og at dere fikk lyst til å prøve dette! Ta GJERNE bilde og last opp på instagram med #stylethatshitblog! 

Lurer dere på noe er det bare å spørre i kommentarfeltet! :)

- Rikke & Katinka

 

Et lite glimt...

Hei, fintfolk! 

Hva har dere gjort i dag? Håper dere har vært ute og fått dere litt frisk luft i fjeset. Jeg, Rikke og Jon-André har nemlig vært innelåst med videokamera, lamper og sminke i hele dag. Ikke det at jeg skal klage, for det blir så veldig gøy når det er ferdig!

Vi har nemlig laget en egen video som viser dere hvordan dere kan jukse dere til høyere kinnbein og slankere ansikt. Vidundermetoden kalles contouring! Det er sånn Kim Kardashian gjør før hun går ut for å sexe det opp på den røde løperen. 

Så, om ikke så lenge skal vi vise dere hele videoen. Det er litt skummelt (ettersom alle kommer til å få se min nakne sannhet, i form av sminkeløs), men mest av alt veldig veldig gøy! Jeg gleder meg! Slenger med noen bilder fra dagen.

 

Aaaand... IT'S A WRAP!  

Mot slutten av shooten var vi alle så sultne at vi holdt på å ryke i tottene på hverandre. Det hele toppet seg da Jon-André ble forvist til gangen etter å ha fått latterkrampe hver gang jeg åpnet munnen for å si noe på kamera. Jeg mener... snakk om demotiverende! Vi feiret med en skikkelig burgermeny på Max! 

 

Ha en fin kveld videre, alle fininger! Vi blir veldig glad for kommentarer og tilbakemeldinger, enten det er ris eller ros! :)

I'm in love

... med neglelakk! Og ja, vi kan ta diskusjonen om kjærlighetsforholdet vårt er sunt eller ikke. Jeg kan ikke gå ut døra uten neglelakk. Da føler jeg meg naken. Det er faktisk såpass ille at om jeg hadde forsovet meg grundig en dag, og ble stilt overfor dilemmaet neglelakk vs. sminke, så hadde neglelakken vunnet.

Dette forholdet, eller avhengigheten (kall det hva du vil), har selvfølgelig ført til en rimelig grei samling av neglelakk etterhvert.

Jeg har prøvd det meste. Alt fra billigmerkene Depend og Gina Tricot, til mer eksklusive brands som Chanel og Dior. Det er et spørsmål som alltid går igjen hos folk jeg møter "men, hvilke merker er egentlig best? Jeg har prøvd alt, og neglelakken bare flasser av hele tiden!". Joda, neglelakken holder ikke evig, men den burde vare mer enn en dag før den ser sliten ut. 

 

 

DERFOR, mine damer og herrer, bestemte jeg meg for å gjennomføre en skikkelig neglelakktest av alle merkene jeg hadde tilgjengelig. Jeg har testet Max Factor Glossfinity, OPI, Depend, Essie, IsaDora Wonder Nail, Fluotech Seventeen, Max Factor Max Effect, Dior, Chanel, TL Design, Viva la Diva, Gosh, Layla Magneffect, Gina Tricot Beauty, Barry M, Very Vero Moda, Cubus, Linda Johansen og Make Up Store.

Og, vet dere hva? Svaret vil kanskje være sjokkerende for mange. Konklusjonen min er nemlig: styr unna neglelakkene som koster over 200 kroner per stk, det er overhodet ikke verdt det! Flere av billigmerkene slår dem faktisk rett ned i støvlene i testen. Her er mine to favoritter:

 

IsaDora

 

Det er veldig vanskelig å velge hvem som er best av de to vinnerne, for de er så gode på hver sine måter. IsaDora sin neglelakk er hakket mer tyktflytende enn Mac Factor sine, og bruker derfor noe mer tid på å tørke. Til gjengjeld dekker fargen alt på første laget, så du slipper å legge to ganger for å få den fargen du vil. Samtidig synes jeg fargeutvalget av denne neglelakken generelt er bedre enn Max Factor sitt. De har farger som ser ut som godteri i hylla, du får bare lyst til å spise alt sammen. Namnam! 

 Sånn ser neglene ut med den lyseblå lakken helt til høyre i bildet:

 

 

Max Factor

 

Denne har en litt mer glansfull finish enn IsaDora, om du er mer glad i det. Samtidig så tørker den raskere, så om du har dårlig tid anbefaler jeg at du bruker denne. Det første laget er helt tørt etter fem minutter, noe som er helt fantastisk. Fargene her er veldig sterke, og om du tar deg tid til to lag smeller fargene skikkelig! Samtidig opplever jeg at denne sitter litt lenger enn IsaDoras lakk. Denne lakken sitter på etter du har tatt oppvasken uten hanskene, og det er deilig!

 

Slik er testen gjennomført:

For at alle neglelakkene skulle få et likt utgangspunkt og konkurrere på like premisser har vi gjennomført testen etter visse kriterier. Vi har ikke brukt underlakk eller overlakk på noen av neglelakkene, rett og slett fordi vi ville teste hvordan lakken fungerer til hverdags. Det er sjelden man har tid til å sette seg ned for å legge underlakk, to lag med neglelakk, og deretter avslutte med overlakk. Det beste er jo om lakken sitter som den skal etter ett enkelt strøk! Vi har også prøvd alle de forskjellige lakkene rett på neglene, og ikke på papirark eller lignende.

 

Konklusjonen om de resterende neglelakkene:

Chanel - Fargene er nydelige, men den flasser av etter et par timer.

Dior - Den er vanskelig å påføre, og legger seg tykt og ujevnt på neglen.

OPI - Denne er faktisk ikke så dum. Ikke så mye å klage på, den når bare ikke helt opp til testens to vinnere.

Depend, Cubus og Gina Tricot: Drar de under samme kategori, for de er omtrent like alle sammen. Helt greie som billiglakker, men de bruker litt lang tid på å tørke ordentlig, og fargene er ikke så freshe som de ser ut som utenfor glasset.

Barry M: Dessverre altfor tyntflytende. Det krever mange lag før den dekker skikkelig.

Viva La Diva: Dette var en av de verste i testen. Den dekker ikke skikkelig, OG den bruker lang tid på å tørke. Samtidig er hver lakk veldig lite, så det blir fort tomt.

Essie: Dette er jo en favoritt for mange. Spør du meg er den litt oppskrytt. Fargene er veldig fine, og det er et stort utvalg, men nok en gang - den dekker ikke skikkelig!

Fluortech Seventeen: Disse har et godt utvalg av neonfarger. Det  smeller, og det er gøy! Disse er egentlig veldig fine, men vanskelig å få tak i.

Make Up Store: Nok en gang, ganske gode lakker. Men de er fremdeles ikke bedre enn IsaDora og Max Factor, og burde derfor heller ikke koste mer.