hits

oktober 2014

Fangs on!

Hei og vampetivamp! Idag skal jeg gå trinn og trinn på hvordan man sminker seg som en (sexy) VAMPYR! Jeg fikk min gode venninne Sara til å stille som modell denne gangen, i frykt for at dere skulle bli lei det kjedelige gamle ansiktet mitt... Haha! Neh. Aaanywayz, håper alle har hatt en super dag! Her er hvordan du gjør denne looken:

Du trenger:

Hvit kremsminke, evt en lys foundation

Hvit illuminatior og/eller lyst skimmer

Lyst pudder

Svart liner og svart/grå øyenskygge

Skimmer-øyenskygge i kobber (om du ønsker en liten twist på smokey-eye)

Brynspenn/-skygge

Rød leppestift/farget lip-balm

Teaterblod

Hoggtenner

Sminkekoster

 

Fremgangsmåte:

1. Begynn med å blande den hvite kremsminken/foundation, og påfør deretter over hele ansiktet og hals, slik at du sparklez like a vamp! Bruk en foundationkost eller fingre til å gjøre dette.

2. Gå deretter over med et lyst pudder og evt. mer skimmer på kinnben, nese, panne og hake for å fremheve disse stedene bedre, og fordi vampyrer (iallefall etter Twilight å dømme) glitrer som en..diamant? Dette påføres med en pudderkost.

3. Bruk så en grå øyenskygge til contouring, altså på steder hvor du vil skape dybde (under kinnbenet, tinning/rundt hårfestet, under haken, nesen..). Og for all del - IKKE glem å smink på skygger under øynene! Husk at vampyrer skal se litt døde ut! Bruk en contouring-/pudderkost.

4. Eyes! Smink brynene som vanlig, og begynn å smoke those eyes! Her kan du gå så bananas du bare vil, men personlig synes jeg at å vinge sminken litt ut ser FAB ut til denne looken! Bruk så en svart liner på våtkanten, og legg deretter en skimmer-øyenskygge med kobber midt på lokket for å gjøre hele looken litt mer spennende (og matchy til eventuelle orange-røde linser!). Her kan du bruke enten en øyenskyggekost, eller en finger!

5. Legg så et tynt (eventuelt mer om du ønsker det) leppestift/lip-balm på leppene, før du påfører litt teaterblod i munnvikene. Du gikk vel ikke sulten på fest?! Avslutt så med å påføre hoggtenner på hjørnetennene! 

Tips! Igjen, så er linser utrolig effetivt for å fremheve looken enda mer, og for all del - IKKE glem hoggtenner!! Det er et must! Du kan også påføre litt blod på tuppen av tennene!


Kamerat tok skimmeret på huden litt dårlig, men det ser absolutt veldig bra ut! Så, hva syns dere om denne vampyr-varianten? Er det noen spesielle looks dere ønsker å se videre i Halloween-uken, så skriv dette i kommentarfeltet! Og som alltid, prøver dere denne eller noen av de andre lookene vi har lagt ut hittil, last opp bilde på instagram med #stylethatshitblog! 

Ha en fin kveld videre, alle! :D

- Rikke <3

Skull it with the sugar!

Hei igjen, folkens! Da er vi på dag to av Halloween-uken! Jeg fikk så lyst til å gjøre noe ala det samme som igår, det var så moro! Så da ble det rett og slett SUGARSKULL! I Mexico feirer man De Dødes Dag, eller Día de los Muertos, fra 31. oktober til 2. november! Altså Halloween-weekend! :D Helt fantastisk! Så hvis jeg ikke føler meg ferdig med Halloween-uken, så kan det godt hende jeg forlenger den litt, jeg også.. ;) Hehe!

Så, denne sminken er en typisk look i Mexico under denne høytiden, så da syns jeg det er på sin plass å gjøre en liten twist av den her på bloggen! Enjoi! :DDu trenger:

Liner

Hvit, svart og (i dette tilfelle) rød kremsminke eller bodypaint

Rød leppestift

Pudder, øyenskygge eller setting-spray

Sminkekoster

 

Fremgangsmåte:

1. Påfør den hvite kremsminken/bodypainten over så å si hele ansitet, bortsett fra rundt øynene og nesetippen.

2. Bruk lineren til å skisse opp hvordan du vil ha designet.

3. Fyll inn øynene med svart kremsminke/bodypaint, nesen maler du i en opp-ned hjerteform, og bruk en linerkost til å male på detaljene i ansiktet og munnen. På øyelokket brukte jeg en rød øyenskygge for sette sminken, pluss at det gjorde det litt mer spennende!

4. Ta så den røde kremsminken/bodypainten, og lag detaljene med en ren linerkost.

5. Tilslutt, ta på leppestift og blend ut kantene på leppene med sort for å få en sammenheng med resten. Bruk så et mørkt pudder eller svart øyenskygge med blending-kost, og dus ut kanter og lag skygge der du ønsker. Avslutt med å fiksere sminken med enten pudder og/eller setting-spray! 

Tips! Ta på noen kule linser og vipper for maksimal effekt! Store roser i håret er også veldig typisk for denne looken, da dette tross alt er en meksikans/spansk tradisjon! :D

Ekstratips!! Gjør denne sminken kun på halve ansiktet, og vanlig skjønnsminke på andre halvdel. Superfint! 

Har du bestem deg for hva du skal være på Halloween? Isåfall vil jeg gjerne se! :D Om du prøver denne looken, eller bare vil vise oss hva du skal være, last opp bildet på instagram og tag oss med #stylethatshitblog! Vi gleder oss til å se og høre fra dere! :D Happy Halloween-uke peepz! Adios!

- Rikke <3

Skull it baby!

Heeei og velkommen til HALLOWEEN-UKE her på bloggen! Denne uken kommer jeg til å legge ut forskjellige makeup-forslag til Halloween 31. oktober! For de som ikke allerede vet det allerede, så elsker jeg Halloween! Sånn, jeg virkelig ELSKER HALLOWEEN! Haha! Sminke, hår, kostyme, blod, gørr, æææh det er helt fantastisk! :D 

Såå! Jeg begynte Halloween-uken med en SKULL MAKEUP. Den er både enkel å sminke, lite produkter er nødvendig, også gir det det likevel så stor effekt! Jeg gjorde denne makeupen ganske basic sånn at alle lett kan gjøre det samme hjemme!

Du trenger:

Liner

Hvit og svart kremsminke eller bodypaint

Pudder/øyenskygge eller setting-spray

Sminkekoster

 

Fremgangsmåte: 

1. Bruk en liner til å tegne opp alle negativene (det som er mørkt). Da er det lettere å se hvordan sluttresultatet vil se ut, og å få det symmetrisk på begge sider (akkurat som en skisse). Du skal markere de stedene hvor huden på en måte "synker" inn, altså under kinnbenet, tinningene, øyengropen og selvfølgelig nesen - ettersom nesen bare er brusk! Skiss også opp hvor munnen/tennene skal være.

2. Bruk en hvit kremsminke (eller bodypaint), og legg denne overalt utenom de negative stedene. Bruk en middels stor kost.

3. Påfør så en svart kremsminke (eller bodypaint) og fyll inn negativene du allerede har markert opp (rundt øynene, nesa, under kinnene, munn/tenner). Husk å bruke en svart liner på våtkanten på øyene! Dette vil utgjøre en stoor forskjell, believe me! Lag så noen detaljer der du ønsker.

Tips! For å fremheve benet over øynene - dra noen linjer fra hver side av "øynene" du har farget, og deretter opp mot pannen. Du kan også bruke øyenskygge til å legge skygger der du ønsker!

4. Pudre de lyse overflatene med et hvitt pudder, eller øyenskygge, og de negative områdene med svart pudder, for at sminken skal sitte (dette trenger du ikke gjøre om du bruker bodypaint). Du kan også bruke en setting-spray i stedet for pudder om du ønsker det! 

For maksimal effekt: Smink også halsen! Dette gjør du superenkelt ved å påføre den hvite sminken i en rett linje nedover halsen, og deretter noen linjer tvers over. Bruk så svart sminke på resten av halsen. OG! Er du kul, bruk noen crazy linser!!

Aaaand it´s done! Håper dette var greit å forstå. Dette er superenkelt å gjøre, og husk at øvekse gjør mester! Det er fortsatt noen dager igjen til Halloween ;) Og.. er det noe dere lurer på må dere bare spørre i kommentarfeltet! Stay tuned for flere makeup-forslag til den store dagen! :D 

Tag oss også gjerne på instagram med #stylethatshitblog om du prøver noen av lookene! :D Det er alltid gøy å høre (se) fra dere ;)

 

- Rikke <3

New in: Mardou & Dean

HOLY COW! Se på disse skoene! Ser dere dem?? Herregud! Jeg har rett og slett ikke ord! Derfor bruker jeg så mange utropstegn!! haha;)

Nei, folkens... her om dagen var jeg nemlig på vareprøvesalget til Mardou & Dean. Dere vet, det merket som jeg hele tiden samler nye skatter fra? De som hadde den hvite skinnjakka jeg nesten begynte å gråte av for noen uker siden? Jess, that´s them! 

Og altså... jeg vet ikke om dere husker de, men jeg har jo egentlig et par svarte sko som ligner litt på de over her, med sølvplate bak? De er for øyeblikket til reperasjon, ettersom de hadde en liten feil i metallplaten, men i mellomtiden har altså savnet vært ganske så uutholdelig.

Og, hva skjer mens jeg trasker avgårde til lagersalget hos Mardou & Dean en kald og regntung høstdag (som hadde perfekt vær for de svarte bootsene mine)? Jooda, da står de der! Disse brune herlighetene.

Prisen var søren meg på bare litt over tusenlappen, og det er ikke den beste nyheten. Dette er nemlig det eneste paret som finnes, og det er MITT! Hah! Skoene gikk aldri i produksjon, men ble bare vist på catwalken.

Jeg er derfor den stolte eier av disse sinnsvakt kule brune skinnskoene fra Mardou & Dean! Hurra meg rundt! SÅ lykkelig er jeg! Så... jeg har med andre ord fått meg noen sko jeg kommer til å bo i en stund fremover. 

Så, hva synes dere? :D

 

- Katinka <3

Morning Glory

Good morning, mine fantastiske venner! Oh my GOOOD, for noen hektiske 48 timer det her har vært! Haha, for øyeblikket føles hodet mitt som en sprengt ballong. Det er absolutt ingenting igjen der oppe.

I løpet av to dager har jeg nemlig skrevet en stor skoleoppgave om hvordan det menneskelige øyet fungerer. Deretter har jeg skrevet nok en skoleoppgave, om de fire forskjellige fortellerposisjonene i journalistikken, redigert ferdig TO videoer til jobben, OG researchet et portrettintervju jeg skal gjøre i dag. Fjoooh!!

Haha, sååå, det er vel ikke noe særlig rart at jeg er blåst i hodet i dag, spør du meg! Egentlig er det vanskelig nok å sette meg ned for å skrive det innlegget her. Men, jeg tenkte at to dager med stillhet fikk være nok fra min side, så her sitter jeg! Dere får unnskylde meg eventuelle skrivefeil og annet rusk. Jeg tror den akademiske delen av hjernen min har blitt lagt i koma for lengst.

MEN, det finnes da alltid medisin mot utmattelse. Min medisin ligger i de gode minnene jeg har, fra tre dager tilbake! 

DA var det nemlig duket for pressedager hos de fleste pressebyråene, og jeg var innom både Gambit, Pressekontakterna og Patriksson på én og samme dag! La meg bare fortelle dere det at hvert eneste stopp hadde en overflod av deilig, sunn og økologisk mat, akkompagnert av bobler i glasset, varm te og kaffe. 

Med andre ord... jeg hadde ikke noe særlig behov for å spise middag etterpå! Haha, og er det én ting jeg kan skrive under på etter å ha sett de fleste sommerkolleksjonene som kommer i butikk i 2015, så er det søren meg at jeg gleder meg til å shoppe neste sommer! 

Tjohei, og hurra meg rundt! Her er det ingen grunn til å gi slipp på de sporty og rocka klærne med det første, nei. Takk og pris for det! 

For de som skulle ha interesse: Sko, Moods of Norway. Strømpebukse, Pretty Polly. Shorts, Mardou & Dean. Topp, Mardou & Dean. Skjorte, Carlings. Olajakke med saueskinn, Mardou & Dean. Svart skinnjakke, Eva by Eva Emanuelsen. Mobilcover, Moschino. Lue, H&M. 

Ha en strålende dag, fine folk! Nå må jeg løpe ut for å rekke intervjuet mitt nede på Egertorget! Vi snakkes om ikke lenge! 

- Katinka <3

 

Kanye, go home!

God kveld, folkens! Haha, har dere lagt merke til at jeg alltid poster innleggene mine etter klokka ti på kvelden? Det er sikkert ikke det lureste med tanke på lesertall, men det har seg slik at jeg er uhelbredelig B-menneske. Det vil si at all inspirasjon og pågangsmot som regel ikke dukker opp før viserne har passert klokka ni på kvelden.

Så... da vet dere det, haha! Nå skal dere imidlertid få en ganske så fresh oppdatering igjen, etter gårsdagens syting på NSB, som forresten har fått veldig mye oppmerksomhet! Tusen takk for det, alle sammen. Jeg blir så UTROLIG glad når jeg ser det dukker opp engasjement og diskusjoner i kommentarfeltet her! Hurra meg rundt! 

I dag har jeg nemlig vært på frokost med PR-byrået This is PR, og der fikk jeg se noen sinnsykt freshe klær fra sommerkolleksjonene for 2015. Jeg må faktisk si at en av de store favorittene til sommeren for min del er Bikbok! Utrolig nok. Aldri vært noe særlig fan av merket, men nå er det akkurat som de har "modnet" litt i stilen. Altså... ikke misforstå meg, jeg kler meg jo som regel som en forvokst drittunge, så de er ikke akkurat damete, men bare... litt mer edgy, litt mer spory og rocka. I like it! 

 Og jo, forresten... nevnte jeg at de hadde en fuckings stor blomstervegg i showroomet? Hahaha, det var helt fantastisk. Jeg gikk opp trappa for å se på klærne som henger der oppe, og hva finner jeg? En så stor blomstervegg at selv Kanye West og Kim Kardashian ville blitt misunnelig, am I right? ;)

Fine Ditte som jobber der hadde søren meg stått hele uka og festet én og én blomst til en hønsenetting, som hun deretter hadde hengt opp på veggen. Er ikke DET dedikert, så vet ikke jeg! Det krevde selvfølgelig en obligatorisk fotoshoot sammen med verdens beste Ingeborg

Ellers kan jeg melde om topp stemning, fine klær, god frokost og mange spennende nyheter. Dere vet, det samme som alltid. Haha, man skal virkelig ikke klage på denne hverdagen her. Slenger med noen stemningsbilder, fine folk! 

Håper dere får en god natt (eller god morgen, til dere som leser dette i morgen tidlig). Dere er best! 

 

- Katinka <3

Kjære (helvetes) NSB...

WARNING: Jeg kan advare dere allerede nå om at dette innlegget inneholder både syting, klaging og kjefting. Om du leter etter en solskinsshistorie får du hoppe over dette innlegget, og heller komme tilbake i morgen, da skal jeg nemlig på presseevent for å se på sommermoten 2015! DET blir koselig. Togturen jeg hadde på fredag var ikke fullt så koselig, and here´s why...

La meg først presisere at jeg var ved godt mot da jeg gjorde meg klar for den 2,5 timer lange togturen til Lillehammer. Jeg hadde våknet av vekkerklokka, ordnet meg i den sinnsykt fete skinnjakka mi fra Envii, og kjøpt med meg både baguette med kylling tandoori, og appelsinjuice, til å nyte på reisen. Med andre ord - da jeg satt på perrongen og ventet på toget var jeg ved godt mot. Verden smilte. Jeg hadde til og med fulladet batteri og flere filmer på ipaden. Alt lå til rette for en bra reise.

Det var riktignok før toget kom kjørende inn på perrongen. Først og fremst var det et lokaltog som skulle kjøre oss. Lokaltog? Fra Oslo til Lillehammer? Når i all verden ble det lokalt? Til dere som ikke vet hva et lokaltog er... det er de togene med ekstra mange (for ikke å snakke om harde) seter, som har de der "klappsetene" langs veggen. Men, samme søren. Jeg har frisk rygg, er foreløpig bare halvveis til femti, og har litt å gå på. Jeg takler et lokaltog med harde seter.

Det jeg derimot ikke takler er dette:

Ja, dette er altså et tog som skal til Lillehammer. Nei, det er ingen t-bane i rushtrafikken. Og til dere som lurer... jeg tok meg altså friheten til å sensuere ansiktene til mine stakkars medpassasjerer. Det er mulig de ikke ønsker å bli gjenkjent i denne traumatiske situasjonen.

Det er kanskje ikke nødvendig å fortelle dere at det var praktisk talt å umulig å finne meg en sitteplass på toget?

Det morsomme er at dette bildet faktisk ikke yter situasjonen rettferdighet. På bildet ser det nemlig ut som om det er noen kvadratmeter med plass på gulvet der. Make no mistake - det var det ikke. Noen minutter etter jeg tok bildet kom det nemlig en heseblesende dame med barnevogn og to store ryggsekker inn på toget. Tror dere noen av dem på klappsetene reiste seg for å gjøre plass? Selvfølgelig ikke. Her var det en kamp mellom liv og død. Et sete på det toget her ville ikke blitt byttet mot tusen kameler, eller en gryte med gull. 

Bildet gir deg heller ikke muligheten til å lukte den lukten som oppstår når flere hundre mennesker presses inn på en liten plass, med svette jakker og våte skjerf. Eller lydene som oppstår av stressa småbarnsmødre, slitne pendlerpappaer og utålmodige barn. Så, mens mine medpassasjerer tok til smarttelefonene for å flykte inn i en alternativ virkelighet ble jeg stående med bagen på ryggen, og den etterlengtede tandoori-baguetten i posen. 

Så, mitt spørsmål blir da til dere, kjære NSB, er dette forsvarlig? Og ikke minst - er dette strengt tatt nødvendig? Jeg forstår det at vi ikke har plassreservasjoner på togreisene lenger, men det burde da for pokker være mulig å få et system på hvor mange billetter dere selger hvert togsett.

Jeg lurer også på om dette egentlig er lov. Jeg mener, med fare for å høres ut som en hysterisk småbarnsfar, hva skjer om dette toget  egynner å brenne? Eller om en gal terrorist kommer løpende på med et maskingæver, eller om vi rett og slett kræsjer? Jeg lurer på hvordan dere skal klare å få alle ut i tide, for dette kan virkelig ikke være sikkerhetsmessig forsvarlig.

Og, hvorfor i alle dager er det ingen som tar tak i det her? NSB sitter med monopol på togreisene våre. Om et monopol betyr at jeg er nødt til å betale 300 kroner (SOM STUDENT) for å reise 2,5 timer med et tog som er så stapp fullt at jeg ikke får sitte, så er det noe som er riv ruskende galt i systemet.

Da er jeg faktisk (gud bedre, dette trodde jeg aldri at jeg skulle si), enig med den blå regjeringen. Kanskje det ikke så dumt at enkelte offentlige tjenester får litt konkurranse likevel? 

Nå hører det riktignok med til historien at jeg fikk en sitteplass til slutt. Jeg måtte bare smøre meg med 45 minutter tålmodighet først, og jobbe meg taktisk frem mot målet.

Allerede på Gardermoen var det nemlig noen få som forlot den bevegelige konsentrasjonsleiren, og det førte til at jeg klarte å kapre trappa i midtgangen. Der skviste jeg meg inn mellom glassveggen og baksiden av et sete, frem til noen flere forsvant på Eidsvoll. Da klarte jeg endelig å komme meg til et sete.

ENDELIG, tenkte jeg. Jeg dro fram den etterlengtede tandoori-baguetten, og skulle akkurat til å ta en bit. Så hører jeg en stemme fra nabosetet "Heisann, du. Hvor er så du på vei?". Jeg snur meg mot en smilende fjes. Jeg har med andre ord klart å havne ved siden av en snakkesalig, ensom og gammel mann. Han vil gjerne ha selskap på veien, og skal selvfølgelig også kjøre helt til endestasjonen - Lillehammer.

To timer senere, og en hel livshistorie om barn, barnebarn og sveler med brunost kjører vi endelig inn på stasjonen i Lillehammer. Det å tenke at jeg betalte 300 kroner for denne opplevelsen. Vel... man får vel bare le av det. Men, la meg si det sånn - det blir en stund til jeg kjører tog neste gang! 

 

- Katinka (som for anledningen har satt et søkelys på "first world problems"). 

I don't give a chic!

Hei, mine fuckings fantastiske blogglesere! You guys rock, er dere klar over det?!:D

Dette innlegget kommer ikke til å bli så langt, ettersom jeg klarte å glemme min kjære Mac på hjemme, mens jeg dro på besøk til familien her på Lillehammer. Det resulterer altså i at jeg for øyeblikket prøver å knote ned noe fra sofakroken, på iPhonen.

Folkeeens... Ser dere mobildekselet ovenfor her? Haha, jeg må nemlig innrømme at jeg har gått på en aldri så liten smell.

For noen dager siden fortalte jeg dere om Moschino-coveret jeg klarte å bruke 800kr på. Noe som i seg selv er litt sinnsykt, og egentlig ikke innafor. Og, hva skjer når jeg drar på kunstmuseet i dag?

Jo... Der ligger selvfølgelig det fresheste coveret jeg har sett, NOENSINNE! Ahhrg.. Dere vet de Muamua-dukkene? Vel, de har jo da inngått en avtale med moteikoner som Karl Lagerfeld, Coco Chanel, Anna Wintour... Så, vi sitter med andre ord igjen med et mobildeksel som har både Muamua og Chanel? Ikke sjans i havet at jeg skulle la det ligge!

Haha, det ble med meg hjem, og prisen trenger vi ikke diskutere. La oss bare si at det krevde viljestyrke å la iPad-coveret og selveste dukka ligge igjen i hyllene. Hahah, så egentlig har jeg vært flink, sant? Ikke? Neivel, da...

Uansett! Dette har vært en fantastisk dag! Verdens beste mormor fylte nemlig 70 i dag, og det måtte selvfølgelig feires med pomp og prakt! Slenger med noen bilder av de skattene jeg faktisk måtte forlate under her.

Whiskey og byens beste utsikt

Vet dere, kvelden i går, den kan faktisk ikke beskrives med ord! Jeg kjenner at for hvert eneste minutt som går, så setter jeg bare mer og mer pris på den. Den var rett og slett helt magisk! 

Jeg har nemlig vært på en seksretters middag med whiskey-merket The Famous Grouse. Og her snakker vi privatsjåfør som hentet oss ved døra, hele Grefsenkollen fjellstue for oss selv, akkompagnert av byens beste utsikt. Med andre ord - absolutt ingenting å slenge med leppa for.

Med julestemning og skikkelige store snøflak på toppen av det hele, var alt duket for en perfekt kveld. 

Men, folkens? Før jeg legger ut i det vide og det brede om hvor fantastisk alt var, kan jeg få dele en liten hemmelighet med dere? Det er nemlig ikke alltid det er like morsomt å dra på slike arrangementer. I går kveld hadde jeg nemlig ingen av mine faste følger med meg, og det at verken Kristin, Line eller Lilia hadde mulighet til å bli med, førte til en del nervøse sammenbrudd i forkant av avreise.

Jeg mener... hva om jeg havner ved siden av noen som overhodet ikke er interessert i å prate med meg, og jeg ender opp med å leke sisten med maten på tallerkenen, fordi jeg kjeder meg så mye? Jeg er jo ingen stor whiskey-drikker, så hva om alle de andre som er invitert er menn over 50 år, som snakker om eikefatene de er lagret på, og drikker den rent? Hva om jeg kommer i feil antrekk? Hva om... hva om? Skjønner dere? Lista er lang! 

MEN, så gikk det faktisk greit denne gangen også. Til tross for at jeg ikke kjente noen der fra før. For, vet dere hva sånne situasjoner ofte bringer med seg? Nye bekjentskaper! Hah, og denne gangen møtte jeg de to herligste damene jeg har møtt på lenge! Selv om de begge har levd dobbelt så lenge som meg selv, er jeg helt sikker på at jeg kommer til å se mer av dem fremover.

Det er nemlig ikke til å stikke under en stol at jeg faktisk er nerdete nok til å sette stor pris på diskusjoner om både opera og pressefrihet (sorry om det bryter normen, i og med at jeg liksom er en blogger og alt det der), så da Elisabeth og jeg fikk en så høylydt diskusjon at resten av bordet tidde stille, forsto jeg at jeg hadde funnet ei dame jeg kunne trives med (haha, no kidding!). Uansett... etter denne kvelden kjenner jeg at jeg sitter igjen med skikkelig julestemning! Det var knitrende peis, godt selskap, sinnsykt gode drinker... altså, jeg kunne rett og slett ikke bedt om mer!

Jeg skulle virkelig ønske de hadde sendt med oss hele menyen skriftlig hjem, sånn at jeg kunne skrytt av den til dere. Men, i dag har jeg faktisk spist flere ingredienser jeg ikke kan navnet på, og egentlig ikke aner hva er... derfor blir det vanskelig å skulle fortelle dere om det. 

Bottom line - alt smakte fantastisk! OG, jeg fikk min helt egne whiskey-flaske hjem, med mitt eget navn på etiketten. HAH, det er de feteste bordskiltene jeg har sett noensinne. Den flasken skal spares til en spesiell anledning! 

Over og ut! 

- Katinka <3

Måneden i bilder

Here we go again! Jeg tror jeg liker denne rutinen med å vise dere hver måned i bilder. Det gir meg en bedre oversikt over hva jeg faktisk har gjort de siste fire ukene.

Haha, her sitter jeg nemlig i pysjbuksen, godt pakket under dyna, og lurer på hva jeg egentlig gjør om dagen. Jeg tar meg selv i å tenke at jeg egentlig ikke gjør noenting, men så ser jeg på disse bildene... også skjønner jeg at jeg sannsynligvis gjør mer enn gjennomsnittet! Haha, det er jo virkelig ikke måte på hva man rekker på fire uker! 

Jeg har vært på Britneyshowet i København, set henne da hun kom til Norge, vært på frokost med Indiska, pressevisning med Mardou & Dean, fest med Specsavers, og ikke minst - Lady Gaga konsert med Sobazaar! Og midt oppi dette har jeg jo vært på jobb, vært med venner og annet stas. Skal si tiden flyr forbi! 

Jo, forresten... jeg klarte jo som vanlig ikke å begrense meg, så det ble i overkant mye bilder! Haha, håper dere overlever! :D

Åååh, september var en herlig måned! Måtte bare oktober, november (og resten av livet) bli like bra! :D 

 

- Katinka <3

REISEFEBER!

Aaah, jeg kjenner det kribler i hele kroppen nå, folkens! Dere husker kanskje jeg fortalte dere for noen uker siden at jeg har bestilt flybilletter til Cuba 2. januar, og at jeg skal være der nede i to uker?

Vel, i går var jeg på den cubanske ambassaden her i Oslo, og fikk ordnet med visum. Nå kjenner jeg virkelig at hele kroppen sitrer. Det skjer faktisk - jeg drar ned til Cuba! Solens rike, nede i Karibien. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg var 15. Nå... ni år senere, skjer det!

Åh herreguuud, ser det ikke magisk ut? Jeg skal drikke sangria, spise masse saftige grillspyd, og gå amok med kameraet når 50-talls-bilene kjører forbi! 

Sitter for øyeblikket og spiser frokost mens jeg leser boka "Cuba - en reisefortelling". Tross den sydlige og eksotiske beliggenheten, er jo også Cuba et utrolig spennende land, med en stor og dramatisk historie. Greit å lese seg litt opp før man drar nedover, så kanskje man skjønner mer av kulturen og skikkene når man er der nede.

Oioioi... nei, dette blir så bra folkens! Er det noen av dere som har noen spennende reisemål fremover? 

 

KLEM! <3

#Bloggerissues

Åiåiåi, dette innlegget har jeg tenkt lenge på å skrive - og endelig er det her! Wohooo! Jeg skal nemlig ta meg bryet med å fortelle dere litt om det som egentlig skjer "behind the scenes" hos en blogger som er litt over gjennomsnittet opptatt av hvordan bildene og layouten ender opp med å se ut på bloggen.

Så, for dere som tror at de største bloggerne hviler på laubærbladene, knipser noen få bilder om dagen, og generelt bare drikker gratis champagne mens pengene renner inn på konto - tro om igjen. Jeg er ikke i nærheten av å være på topplisten, har en annen hovedinntekt, og bruker likevel flere timer om dagen på å få denne bloggen til å se bra ut. 

Haha, vennligst legg merke til at dette innlegget er skrevet med en god dose selvironi, og at jeg er fullt klar over at det ikke er normalt å skulle løpe ned på butikken for å kjøpe blåbær før man knipser bilder til bloggen... ikke for å spise dem, selvfølgelig, men for å strø de rundt en leppepomade sånn at den ser ekstra fresh ut.

Det er heller ikke normalt å ommøblere hele stua for å få et enkelt produktbilde av noen hudpleieprodukter. Så, under her følger noen eksempler på rare ting jeg har gjort, for å skape de innleggene dere tidligere har sett på bloggen.1. Ommøblering av stua

Okei, la meg først åpne med å si at leiligheten min virkelig ikke er bloggvennlig på en plass (og ja, det er noe som heter en bloggvennlig leilighet. Den er lys, inneholder lite farger, og har rene flater man kan ta bilder av). Min leilighet har på sin side lysegul tapet, en stor svart skinnsofa fra 90-tallet, et gult tregulv, og generelt veldig lite rene flater.

Misforstå meg rett - leiligheten er koselig i virkeligheten. Den har personlighet, og det er en fin prisklasse for å være såpass stor midt på Majorstua. MEN, det er altså ikke like praktisk når man ønsker å ta noen freshe produktbilder til bloggen. 

Så... i et desperat forsøk prøvde jeg naturlig nok å skape mitt eget lille "fotostudio" i stua. Haha, hvordan jeg gjorde det, spør du? JO, nå skal du høre her. Jeg ryddet stuebordet, dro fra gardinene, kidnappet stuebordet til min kjære samboer Jon-André fra soverommet hans, og stilte det deretter i 90-graders vinkel som en bakgrunn på stuebordet. Til slutt toppet jeg det hele med noen falske blomster fra Ikea som pynt. De tok jeg logisk nok fra vasen i stua.

Haha, snakker vi prosjekt eller? Vet dere hvor lang tid jeg brukte på å tenke ut det her? Hele to dager! Og, jeg tuller virkelig ikke når jeg sier at det var den eneste måten å få bildene noenlunde freshe på! Haha, det sier litt om hvor fotogen leiligheten min er.

Resultatet kan dere se her.

2. Shopping av blåbær

Okei, da jeg fikk den leppepomaden her i posten var jeg frelst. Det er ikke alt jeg får tilsendt jeg gidder å blogge om, men denne leppepomaden luktet faktisk så godt at jeg ikke bare blogget om den... jeg løp ned på butikken for å ordne et skikkelig sexy fotoshoot til den.

Jeg sto ærlig og oppriktig talt midt på kjøkkengulvet, med leppepomaden i hånden, og tenkte "hva kan jeg gjøre for å gjøre denne leppepomaden sexy?". Svaret var jo selvfølgelig innlysende... FERSKE BLÅBÆR! Alltid sexy, am I right?

Og til dere som tror at blåbærpynt bare kan strøs rundt leppepomaden, og så ser det fresht ut... think again! Jeg vet ikke hvor lenge jeg sto på kjøkkenbenken og danderte blåbærene sånn at de skulle ligge HELT perfekt. Hah! 

Resultatet kan du se her.

3. Fotoshoot med krøllete sengetøy

Okei, har jeg fortalt dere om konseptet fotogent sengetøy? Dere vet det der freshe, crispy og hvite sengetøyet alle toppbloggerne poster "Sunday morning" innleggene sine fra, mens de gjemmer ansiktet halvveis bak dyna og en kaffekopp? DET er et fotogent sengetøy.

Dynene ser store og fluffy ut, og det ser ut som om man sover på et hotell hver eneste natt. Jeg skal skaffe meg et sånt sengetøy, tror jeg. Det hadde gjort hele bloggfoto-hverdagen min så utrolig mye enklere. 

Uansett... her ser dere hvordan jeg løste det da jeg fant ut at jeg skulle skrive et innlegg om ting jeg alltid har med meg i veska. Jeg listet meg rett og slett inn på Rikke (min andre samboer) sitt rom, og lånte dyna hennes som bakgrunn! Haha, er ikke jeg løsningsorientert, så vet søren ikke jeg.

Vel, nå var jo dette sengetøyet en smule krøllete, så ideelt sett burde man sikkert ha en egen dobbeltsend med nystrøket hvitt sengetøy, som man aldri egentlig sover i. Så langt har imidlertid ikke jeg kommet ennå. Kanskje Fotballfrue har?

Resultatet kan du ser her.

4. Leppestifter og kyssemerker

Nok en gang hadde jeg et produkt jeg ville dele med dere alle sammen. Denne leppestiften fikk jeg imidlertid ikke tilsendt i det hele tatt. Denne har vært med meg i to år, og er fremdeles en av de viktigste elementene i sminkepungen min. Den gir ethvert antrekk et lite push!

Men igjen... hadde jeg bare lagt leppestiften ned på et hvitt bord før jeg tok bilde av den, så hadde det blitt en smule kjedelig. Jeg måtte finne på noe bedre enn det.

Det var da tanken om sånne stilige hvite servietter fra filmer slo meg. Du vet, de der som kvinnene i baren pleide å lage kyssemunn på, før de sendte telefonnummeret over disken til bartenderen? Det var jo en sexy idé.

Jeg gjorde det beste jeg kunne med et improvisert hjerte, et A4-ark fra kopimaskinen, og noen kyss fra mine egne lepper. Og, om dere trodde jeg fikk det et symmetrisk hjerte på første forsøk... tro igjen! Jeg tror vi snakker fem ark, brukt på begge sider, før det satt som det skulle. 

Resultatet kan du se her.

 

Haha, OKEI, da tror jeg rett og slett at jeg fortalt nok om mine perfeksjonistiske bloggeproblemer for én dag. Jeg er ikke gal. Helt sant. Lover.

Neida, men altså... jeg gjentar poenget mitt én gang til her: Til dere som tror det er lett å være blogger - tro om igjen. Til dere som tror innleggene kommer av seg selv, og at man bruker 20 minutter på å slenge sammen noe materiale - tro om igjen. 

Nå er ikke dette fulltidsjobben min, men GUD så respekt jeg har for folk som lever av dette, som legger ut to innlegg om dagen, og som har holdt på i flere år. Hatten av for dere! 

 

- Katinka <3 

Sunday morning

Haha, klokka har snart passert fire, og jeg skriver et blogginnlegg om søndagsfrokosten. Det er liksom noe som ikke henger på greip.

Men, før dere tar pekefingeren fatt for å fortelle meg at jeg ikke må sove så lenge, så kan jeg faktisk meddele at jeg har vært våken siden klokka tolv. Det tok bare litt tid å lage frokost, ta med seg dyna til sofaen, spise, drikke te, se litt film... og deretter innse at "pokker, jeg må jo dele bildene på bloggen".


Så, sånn er livet! Og, selv om jeg sikkert nå burde begynne å mase om at det er slitsomt å måtte dele alt med dere, og at jeg aldri kan nyte et øyeblikk uten å blogge om det, and so on... glem det! 

Dette er da pokker meg noe jeg har valgt selv, og det er da ingen her som tvinger meg til å blogge om noe som helst. Jeg får rett og slett bare innrømme det - jeg synes det er gøy å ta bilder av frokosten min, og deretter dele det med dere fantastiske mennesker ute på det store internettet. 

Haha, så teit er jeg liksom! Mitt oppdrag for denne dagen var å dele et frokostbilde med dere. That´s it! Jeg skal hvert øyeblikk komme meg tilbake til sofakroken, og synke ned foran Supernatural igjen. Både jeg og Kristin har hekta på det om dagen, så nå er det bare å se hvem som blir først ferdig! 

Jeg leder med omtrent... fire sesonger, så jeg holder en knapp på meg selv! (Hah, challenge accepted, Kristin?). 

Okei, nok om meg og frokosten min! Håper dere får en fantastisk søndag! KLEM! <3

Hurra for H&M!

I går var det virkelig feiring på høyt nivå, skal jeg fortelle dere! Når jeg ser tilbake på det burde jeg helt sikkert ha tatt bilder fra hele dagen, for det var så vanvittig mye som skjedde. Men, nå dokumenterte heldigvis fine Kristin det meste som skjedde på H&M sin 10-års-fest, så jeg får nok en gang takke henne! Takk, Kristin, for at du er så ivrig (og flink) bak kameraet! :D


I alle fall! Dagen startet med at Julie kom på besøk fra Lillehammer, og så bestemte vi oss for å ta byen med storm. Jeg var skikkelig snobbete, og endte opp med å kjøpe meg noen dyre ting jeg har hatt lyst på ganske lenge.

Skammer meg egentlig over å si det, men jeg brukte søren meg 800 kroner på et mobildeksel! Altså... det er jo egentlig helt galskap, er det ikke? Det er faktisk ikke greit! 

Jeg er selvfølgelig helt i lykkerus, og dekselet er tross alt fra Moschino, og kan brukes både som et smykke og en slags veske. Det har nemlig en lenke fra dekselet, i gull, som gjør at du kan slenge det over skulderen, eller bruke det som et smykke. Gjør det at det blir innafor? Jeg vet ikke, you tell me! Jeg tror faktisk ikke det... 

Som Kristin så fint sa... "Jeg tror det er den dårligste bruken av 800 kroner jeg noensinne har sett". Hahaha, takk for den! Vel... Nå har jeg gitt meg selv shoppingforbud! Null shopping, helt fram til Alexander Wang sin kolleksjon for H&M kommer i butikkene, selvfølgelig. Haha! 

Okei... nå snakker jeg meg bort igjen! Dagen i går gikk til litt shopping med Julie, en deilig lunsj på Olivia, etterfulgt av verdens største Sangria på Friday´s (den var virkelig på størrelse med en hel mugge. Glasset var så stort at jeg hadde problemer med å løfte det med en hånd!). Deretter dro vi videre til kunstutstillingen til H&M, og avsluttet kvelden med gode samtaler, latter og strawberry daiquiries på Vapiano. 

Med andre ord - en perfekt dag! Det var forresten veldig gøy å se alle designersamarbeidene H&M har hatt siden 2004, da det hele startet. Det førte til en del mimring, og det var ikke få mennesker der inne som kunne fortelle om bomkjøp de hadde gjort da de rev med seg plaggene i hui og hast, uten å ofre verken størrelse eller passform en eneste tanke. Haha, er det ikke rart hva eksklusive kolleksjoner og salg kan gjøre med oss shoppinggale mennesker?

Vel... det stopper i alle fall ikke meg for å stå i kø når Alexander Wang hit the stores i november! Jeg GLEDER MEG! Whoohoo! Boksehanskene er i alle fall mine! De skal henge på stumtjeneren i gangen, for å si det sånn.

Når jeg ser tilbake på det så tror jeg kolleksjonen fra Jimmy Choo er favoritten, faktisk. Til tross for at Stella McCartney egentlig er en av favorittene mine. Kolleksjonen fra Stella var faktisk ganske skuffende, spør du meg.

Men, når Alexander Wang kommer i butikkhyllene... da blir det en ny favoritt! GUD, som jeg gleder meg!! 

Okei... nå skal jeg slutte å plapre. Kommer tilbake med bilder av shoppingen senere. Jeg fant nemlig verdens fineste jakke i svart semsket skinn, verdens beste parfyme, og verdens kuleste mobildeksel! HAH, ikke verst! 

Ha en fantastisk lørdag, fine venner! Noen som skal ut å svinge seg på dansegulvet?

 

- Katinka <3

 

Den perfekte skinnjakka!

GOOD MORNING! Haha, dette innlegget hadde jeg egentlig store planer om å publisere i går, men av en eller annen merkelig grunn tok det uvanlig lang tid å skrive dette innlegget. Ikke spør meg hvorfor. Jeg skylder på mandlene, som forresten fortsatt er like store som tennisballer!

Uansett... i går var jeg på pressedag hos Mardou & Deans flagship store i Oslo (som heldigvis for meg, ikke fullt så heldig for lommeboka, ligger rett utenfor stuedøra mi). Det er vel ingen hemmelighet at jeg er en stor fan av Mardou & Dean, så dette var mildt sagt ganske stas! Jeg var jo på motevisningen de hadde under moteukene i Oslo, og jeg var i ekstase etter å ha sett antrekk som både inneholdt lyseblå pelsjakker og paljett bh-er som minnet om mitt store idol, Britney Spears. Jeg mener... blir det bedre enn det?

Nå hadde altså alle disse fantastiske plaggene kommet i butikk, og tror dere ikke jeg hev meg over den lyseblå pelsjakken med det samme? Hah, selvfølgelig gjorde jeg det! 

Det kan riktignok diskuteres hvor vellykket det var å kombinere den med en blomstrete caps, og en rosa, grønn, gul OG brun skjorte i camo-mønster... Haha, for ikke å nevne det knallrøde håret! Var det noen som sa farge-overload? Vel... please keep in mind at jeg har en plan om å style den en smuuule annerledes om (la os heller si når) den havner i klesskapet mitt.

Nå trodde dere kanskje at den blå pelsjakken var alt jeg falt for her inne? Hah, da må dere tro igjen! Altså, jeg falt jo egentlig for sånn ca. 90% av kolleksjonen, men ettersom kroppsfasongen min ikke er helt egnet for sølvfargede discobukser og batikkmønstre, var det enkelte skatter jeg måtte la gå.

Den hvite skinnjakken derimot. OH MY GOD! Her har jeg gått i flere måneder og snakket om at jeg trenger en hvit skinnjakke. TRENGER, hører du? Haha. Den må være hvit, men litt røff, og glamorøs... på én og samme tid. Hva tror dere henger pent og pyntlig hos Mardou & Dean? 

Den perfekte hvite skinnjakka. Selvfølgelig. Eneste ulempen er at den koster 8400. Oh well! Enn så lenge... du hvite skinnjakke, dette er min kjærlighetserklæring til deg.

 Og så... akkurat da jeg tenker at "NÅ! Nå kan det ikke være noen flere jakker jeg bare MÅ ha...", så dukker den opp. En annen skinnjakke fra mine drømmer. Nei, jeg tuller faktisk ikke. Det er helt sant!

Den var flaskegrønn. Den var semsket. Den var tettsittende. Den var rocka. Den var PERFEKT! Jeg fikk nesten tårer i øynene, så fin var den. Og ja, jeg har faktisk kommet til det punktet i livet hvor en semsket skinnjakke kan gi meg tårer i øynene. Det kan reklemepausene på TV Norge også. Eller nyhetene. Deal with it.

Vel... altså, jeg slenger ut et bilde av den grønne skinnjakken, og noen andre stemningsbilder fra dagen. Det var både fantastisk inspirerende, og deprimerende, på én og samme tid. Jeg er nå overbevist om at jeg må bli millionær.Forresten!! HAHA... jeg endte jo opp med å kjøpe en helt annen jakke (i en litt mer overkommelig prisklasse), som jeg hadde bestilt for noen måneder siden. Den er AWESOME! Jeg kommer tilbake med bilder i løpet av dagen! :)

Til dere som lurer på hva jeg har på meg: Vest, Flattop. Kjole, H&M. Skjorte rundt livet, Carven. Strømpebukse, Pretty Polly. Caps, Supreme. Sko, Moods of Norway.

Ha en fantastisk dag, fine mennesker! SKVIS! 

 

- Katinka <3

 

Mine favoritt makeup-koster


Hei, hå! Tenkte å skrive et innlegg om mine favoritt makeup-koster for øyeblikket. Jeg bytter ofte på kostene mine, da jeg hele tiden er på utkikk etter nye og enkle koster å påføre makeupen med. Jeg liker at kostene er av høy kvalitet, men at man får dette for en billig slant. Det er også viktig for meg at jeg liker designet, og at de er lette å rengjøre, da man må gjøre dette OFTE når man er ute på oppdrag. Som dere sikkert vil se, så er jeg sinnsykt betatt av Real Techniques-kostene, men de er også helt fantastiske og ikke minst billige!

Jeg liker dessuten ikke å la kostene mine "være i bås". Om en kost egentlig er designet for å være en øyenskygge kost, men at jeg finner ut at den fungerer like så godt som noe annet - ja, så bruker jeg den som jeg vil! Det åpner et hav av muligheter og kreativitet! Nedenfor har jeg laget en liten oversikt over mine absolutte favoritter for øyeblikket, og hva jeg bruker disse til. Enjoi!

Grunnsminke:

 

1. Real Techniques Blush Brush: Denne bruker jeg som oftest til pudder for å feste makeupen, men også til rouge eller bronzer. Kosten er stor og er lett å få mye produkt på om ønskelig.
2. Real Techniques Duo-Fiber Face Brush: Kosten gir en lett og photofinsh-look, så denne liker jeg å bruke til rouge, bronzer eller skimmer om jeg vil ha en dus look.
3. Real Techniques Duo-Fiber Contour Brush: I motesetning til det den kanskje egentlig er til, så liker jeg ikke å bruke denne til contouring, men heller til skimmer eller highlight!
4. Real Techniques Buffing Brush: Jeg simpelthen ELSKER denne kosten!! Fantastisk god å bruke for å påføre foundation, da den får mye produkt på huden uten at det blir for mye som sitter igjen på børsten. Dritgod å bruke på contouring om man trenger litt ekstra dekk.
5. Real Techniques Contour Brush: Love love love it! Denne bruker jeg hele tiden! Det er ikke alltid jeg contourer, men denne er kjempegod å bruke med bronzer for å få en taned look, eller å contoure med pudder/bronzer.
6. Real Techniques Strippling Brush: Om jeg ønsker en naturlig look med lite produkt, så går jeg for denne. Foundationen-kost nummer èn! Denne er også fantastisk å bruke til contouring. Jeg liker også å bruke denne kosten om jeg skal bruke en creme-/flytende rouge, for ikke å ødelegge makeupen jeg allerede har lagt.
7. Real Techniques Setting Brush: Bruker jeg til absolutt alt: pudder, rouge, foundation, skygge, highlight, skimmer, bronzer.. you name it!
8. Real Techniques Shading Brush: Denne bruker jeg faktisk mest til concealer under øynene, på urenheter eller for å definere brynene. Jeg har også brukt den til å legge skimmer eller highlight på amor-buen og andre steder som trenger en mindre kost.
9. Glo Minerals Dual Foundation/Camouflage Brush: Er helt super til flytende foundation, da man kommer over alt, i alle kriker og kroker ved at den har to størrelser. Denne bruker jeg også til concealer.
10. Kryolan Shader: Om jeg trenger å være presis på hvor makeupen skal ligge, så er det denne jeg bruker til bronzer eller rouge.  

Detaljer: 

 

1. BH Cosmetics Fan Brush: Når man finner en kost som er helt genial, og som samtidig koster nada-niks! Caching!!! Denne vifte-kosten er helt FAB, deilig og genial. Denne bruker jeg om øyenskyggen har drysset ned og man må få vekk "kornene" uten å ødelegge sminken, så bare vifter man det vekk med denne! Denne er også god bare å kose med! Haha.
2. Small Blending Brush: Denne kosten bruker jeg også omtrent til alt, men stort sett til enten concealer om jeg bare skal dekke små urenheter. Jeg bruker den også til å å definrere brynene, eller enkelt og greit til øyenskygge.
3. Small Eyeshadow Brush: Til øyenskygge, kjempegod til f.eks. smokey-eyes for å påføre mest mulig pigmenter på lokket.
4. Eyebrow Brush: Bruker jeg til å påføre skygge på øyenbrynene, for en dusere og mykere finish enn om man bruker en øyenbrynspenn. 
5. Glo Minerals Texture Eye Brush: Min absolutte favoritt blant favorittene! Denne kosten bruker jeg til øyenskygge uansett hva jeg gjør. Denne er spesielt god å duse med, men får også endel produkt på uten å drysse som er et stort pluss! Genial kost!
6. Real Tecniques Detailer Brush: Bruker jeg mest til leppestift, men også til små justeringer der det trengs.
7. Kryolan Eyebrow/Mascara Brush: Denne er et must i sminkebagen min. Kosten bruker jeg for å duse ut harde kanter fra brynpennen, men også til å påføre mascara av hygeniske grunner når jeg ute på oppdrag.
8. Beter Smudge Eye Shadow Brush: Liker jeg å bruke når jeg påfører øyenskygge.
9/10/11. Grimas/Kryolan/malekost-settet mitt: Ja, du leste riktig! Den siste av liner-kostene er faktisk egentlig ikke engang en makeup-kost, men en male-kost. Den er bare helt fantastisk å bruke til liner da den er laget av både mår- og syntetisk hår, er passe stiv, og holder seg utrolig godt. Disse kostene er i tre forskjellige størrelser av den enkle grunn at jeg liker å bruke flere liner-koster, utifra hvor tynn/tykk lineren skal være.

Hva er dine favoritt-koster? Bruker du noen av de jeg har som favoritter? Fortell meg i kommentarfeltet! Jeg er alltid på jakt etter nye gode koster! :D

- Rikke <3 

Behind the scenes

Okei, nå kommer det litt selvskryt her! Jeg har pokker meg vært superkvinne i dag. Ikke bare har jeg stått opp og dratt på jobb med mandler som er så store som tennisballer, men jeg har også skutt en superfresh video. OG, ikke minst - nå har jeg pokker meg redigert den også! 

Hah, hva sier dere til det? Føler meg faktisk ganske så handywoman, med både flerkameraproduksjon, lydteknikk, lyssetting og redigering på egenhånd. Oioi, okei, nok selvskryt! Det er liksom litt lite norsk det der, å skulle skryte av seg selv, mener jeg. Og selv om det nå høres ut som om jeg har hatt verdens mest slitsomme dag. Det finnes verre ting enn å tilbringe en hel dag sammen med Line, i et videostudio omringet av superfreshe kleskolleksjoner! 

BY THE WAY... dere vet den nye kolleksjonen som Alexander Wang gjør i samarbeid med H&M? Oh my GOD! Jeg fikk bare lyst til å stappe hele jævla kolleksjonen i en gigantisk søppelsekk, ta den på ryggen, og løpe av gårde. Jeg ELSKER den! Elsker, elsker elsker! 

Det eneste kjipe er jo at regnestykket overhodet ikke går opp. Jeg fant ut at om jeg begrenser meg til å kun kjøpe favorittplaggene, må jeg likevel ut med langt over 5000 kroner. Hrmf... lurer på om jeg må finne en alternativ inntekstkilde av noe slag. Neida. Joda. Neida. Seriøst, skatteetaten, if you read this... jeg tulla! 

Dumt det er sperrefrist på kolleksjonen, hvis ikke skulle jeg vist dere bilder! Det dukker opp first thing når den er ute. Trust me! Åh, det blir så stas!

Men ja, de hovne mandlene er jo da selvfølgelig grunnen til at jeg ikke har vært her på tre dager. SORRY! Kan dere tilgi meg, eller ble savnet alt for stort?

Og dere... dere ser de superfreshe bildene over her, sant? Med interiør fra Missoni, bøker fra Dior, dyre designerklær, store studiolamper, og hvem vet what not. Vel, skal jeg fortelle dere en hemmelighet? Området utenfor kameraet ser ut som på bildet under her!

Haha, der har dere den virkelige verden. Det er sånn det egentlig ser ut! Det går litt fort i svingene når man kaster klærne hit og dit for å style forskjellige antrekk. 

Og der har dere bustetrollet meg, meget fornøyd med kveldens innsats! Ha en fortreffelig kveld, folkens! Peace out! 

 

- Katinka <3

Carpe Diem!

Ja, det er en grunn til at jeg bruker den cheesy tittelen over her. Jeg har nemlig tatt første steget mot en drøm jeg har hatt så lenge jeg overhodet kan huske! 

De som kjenner meg fra før vet at jeg helt siden vi begynte med norskstiler i andreklasse på barneskolen, har hatt en liten drøm om å være forfatter. En forfatter av ungdomsromaner, eller oppvekstromaner, som man også kan kalle dem. 

Og, folkens... vet dere hva? I går leverte jeg søren meg fra meg mitt aller første bokmanus! Forlaget Fontini hadde nemlig en skrivekonkurranse, hvor vinneren kan stikke av med både 50.000 kroner, og en skikkelig bokutgivelse, med heder, ære, champagne og det hele! 


Tenk... akkurat nå sitter kanskje noen i forlaget og leser gjennom boka mi? Hah, tanken gjør meg sinnsykt glad, og sinnsykt redd, på én og samme tid. Æææh, tenk om de ikke liker den?! 

Dette er det første manuset jeg noensinne har levert fra meg. Joda, jeg skriver jo artikler på jobb hele tiden, men dette blir liksom noe helt annet. Det er småskummelt! 

Jeg vurderte faktisk om jeg skulle fortelle dette til dere eller ikke, ettersom det gjør fallhøyden så sykt mye større om (ok, la oss si når, så jeg ikke blir høy på pæra) jeg ikke vinner konkurransen. Men, nå vet dere det altså. Jeg tok steget, og jeg sendte inn manuset mitt! Nå er det ute av mine hender!

Og skal jeg være helt ærlig føles det faktisk utrolig godt. Til tross for at jeg aldri følte jeg ble ferdig med det jeg hadde skrevet. Det kunne vært bedre, men nå er det altså levert inn. Det er jo egentlig en seier i seg selv, er det ikke? Jeg turte! 

NÅ blir det magasinlesing i sofakroken, med en god kopp varm te, og Spotify på Macen! Åh, lykke! Grip dagen (eller kvelden, som det tross alt er nå), fine folk! 


- Katinka <3

Hvorfor dette hatet?

Det har gått seks dager siden Britney var på besøk i Norge for å vise fram undertøyskolleksjonen sin i Norge. Sju dager siden den mest ivrige fansen kunne se undertøyet på den gigantiske catwalken i Danmark. 

Igjen sitter Norge igjen med et to minutters intervju om menn og undertøy hos VG, fire stive bilder av noen utvalgte bloggere som fikk møte henne, og en haug dårlige anmeldelser. Det gjør meg sint.

Motejournalist hos Vixen, Ida Einarsdottir, stemplet undertøyet som så "tacky at selv ikke Hugh Hefner ville puttet det på coveret", i en artikkel hos Dagbladet. Min Mote-ansvarlige Sonia Vold mente noen av trusene fikk det til å se ut som om du brukte bind.

Sigrid Hvidsten skrev en kommentar for Dagbladet, hvor hun blant annet spurte hva som er verdien av en fallert popstjerne. Kommentarfeltet raste, og ble etterhvert stengt. Innlegget ble delt på Europas største fanside for Britney, kalt "Britney Spears Norge", og videre blant Britney-fans hele landet over. De var rasende.

Jeg er den første til å innrømme at jeg er en Britney-fan, og at jeg har vært det siden jeg var ni. Jeg reiste selv ned til Danmark for å se på kolleksjonen hennes, før jeg tok første fly hjem igjen, sånn at jeg fikk med meg visningen her i Norge også. Jeg sier på ingen måte at jeg er objektiv uten egeninteressert i denne saken. Likevel sitter jeg igjen med spørsmålet - hva er det egentlig pressen har imot fenomenet Britney Spears?

Nå er selvfølgelig tabloidjournalistene generelt opptatt av katastrofer, og negativ omtale. Det generer mer klikk. Men, folkens... det er sju år siden hun barberte hodet og hadde et offentlig sammenbrudd. Siden den gang har hun sluppet fire nye album, vært dommer i den amerikanske versjonen av X-Factor, og nå også lansert sin egen undertøyskolleksjon.

Man kan stille seg selv spørsmålet om hva som er motivasjonen når de tabloide avisene anmelder undertøyskolleksjonen. Er det simpelthen å gi forbrukerne en oversikt over hvilket undertøy de eventuelt burde satse på, eller er det en måte å melke Britneys skandalestatus på?

Og, hvor mye av kolleksjonen har egentlig anmelderne fått se før de anmelder den? Har de selv vært til stede på showet hvor hele kolleksjonen blir vist i sin helhet, eller har de blitt tilsendt noen tilfeldige packshots? Jeg synes den type informasjon er relevant, og skulle gjerne sett den i artikkelen.

Vi som lesere får nemlig bare se fem av bildene, til tross for at kolleksjonen inneholder hele 85 plagg. Jeg lurer på hvorfor, og eventuelt hvor mange anmelderen har sett. Ida skal selvfølgelig få lov til å mene det hun vil om undertøyskolleksjonen, og jeg regner med at hun har sett alle plaggene i sin helhet. Det er derimot en redegjørelse fra Dagbladet om hva som er blitt vurdert, og hvordan det er blitt vurdert, jeg savner.

Hadde Dagbladet og VG tatt seg bryet til å anmelde en undertøyskolleksjon fra Cubus, H&M, eller kanskje til og med Victoria´s Secret? Sannsynligheten er relativt liten, dessverre. Det er opplagt at det verken er undertøyet eller forbrukerveiledningen de er opptatt av her. De vil se om Britney er sliten, om kjærlighetsbruddet tærer på henne, og om det har oppstått noen mørke ringer under øynene. For, var ikke det smilet litt påklistret og falskt?

De bryr seg katta om undertøyet. Det er bare et skalkeskjul for å spørre om Britney har besøkt Tinder etter bruddet, og om hun har noen norske menn i kikkerten. Får de ikke svaret de er ute etter, svarer de med å skrive kommentarer om en fallert popstjerne som ikke gir av seg selv. Om skitne røde løpere, og Britney som sniker seg inn bakveien.

Igjen står vi med notisblokka og fotoapparatene, mens vi spør oss selv om hvorfor Britney ikke tar seg tiden til å prate med oss. Hvorfor vi ikke er viktigere for henne og managementet hennes, og hvorfor vi ikke får noen skikkelig intervjuer når hun først er her. Vel, spør du meg er det kanskje ikke så rart at det er 10 år siden hun var her sist. Antakeligvis går det 10 år til til neste gang. HER ER MIN OPPLEVELSE AV UNDERTØYSSHOWET:

Det som egentlig skulle være et hyggelig innlegg av typen "SE! Jeg var på undertøysshowet til Britney i Danmark, og det var amazing!", utviklet seg til å bli noe helt annet. Jeg vil likevel dele noe av min opplevelse, og mine tanker etter jeg hadde vært på showet. For ikke å snakke om de kule bildene! 

Så... vennligst overse den sinte tonen ovenfor, og se på de fantastisk juicy antrekkene, og den sexy stemningen som rådet da Britney Spears inntok catwalken med undertøysmoddelene sine i Danmark, forrige uke. 

For det første... for et opplegg! Herregud. Her snakker vi full sal i Forum København, med nærmere 10.000 tilskuere. Med artister som Ida Corr på gjestelisten, og noen ganger med Britneys egen musikk i bakgrunnen, spankulerte modellene nedover catwalken. 

Stemningen var til å ta å føle på. Folk hylte, klappet og skrek. Det var mannlige dansere i bar overkropp, det var modeller med sexy undertøy. De hadde glitter i hendene som de blåste på fotografene. De hadde flosshatter, stokker og sirkus-inspirerte antrekk.

Modellene vinket til publikum. De high-fivet med hverandre på scena. De lekte seg, og de hadde det moro. De kom i alle størrelser, og jeg tror til og med jeg kunne se litt appelsinhud på noen av dem! Akkurat som Britney hadde lovet... undertøyet var laget for jenter i alle størrelser, med alle preferanser. Jeg applauderer, og bøyer med i støvet! 

Da jeg satt der, på femte rad, med munnen halvåpen i et begeistret smil, slo det meg hva dette minte om. Artister som synger live på scena, modeller med personlighet, store kostymer rundt undertøyet... det minte meg om Victoria´s Secret! Og er det noen du vil bli sammenlignet med i undertøysverden, er det vel nettopp dem! 

Spesielt den helt svarte serien falt i smak hos meg. Den med store gullsmykker hengende over magen, nedover skuldrene, på hodet. De tjukke kjettingene minner om den forrige kolleksjonen til Moschino, og det er overhodet ikke en dårlig ting for min del! Den hudfargede serien falt derimot litt gjennom (se på det, så objektiv atte!).

Alt i alt? Terningkast 5!


 

- Katinka

Not giving up on summer!

Tross verkende hals, dunkende hode, og en gradestokk som hvert øyeblikk er på feil side av 0-tallet, nekter jeg å gi opp sommeren!

I dag våknet jeg hjemme hos min kjære mor, og innså at jeg hadde så forferdelig lyst til å bruke palme-tanktopen jeg kjøpte fra Diesel i sommer... Så, da gjorde jeg det! Sammen med verdens fresheste knall rosa caps fra New Era, så klart!

Vet ikke helt hva som var poenget eller moralen i dette innlegget. Haha, tror det var noe lignende "denne rosa capsen sammen med den knall grønne tanktopen er for kult til at jeg skal bruke det her ute på Fåberg, hvor ingen ser det. Jeg må poste det på bloggen, så er det ikke helt bortkasta!" Haha.

Er det mulig? Man blir virkelig miljøskada av å blogge. Hver gang jeg kommer til et nytt sted begynner jeg å speide etter kule steder å ta bilder! Ja, det er sant. Nei, jeg er ikke stolt av det!

Haha, okeeii... Nå skal jeg prøve å ha en avslappende dag hjemme hos mamma, UTEN fotospeiding. Haha! Ha en fantastisk dag, skjønninger!

- Katinka <3