hits

juni 2015

Kvalitetstid!

Hei og hopp!

Herregud for en helg dette har vært! Jeg har nemlig tatt med dama hjem til Lillehammer for litt kvalitetstid med familien, men det har søren meg vært full pupp og full rulle hele veien. Vi har vært på Lillehammerdagene, trasket i byen, feiret bursdag, klappet geiter på Barnas Gård, og generelt bare vært sosiale. Skal si helga fikk bein å gå på, for å si det sånn! Lover å oppdatere dere mer om det senere, men akkurat nå skal jeg faktisk skrive litt om hva som skjedde på fredagen, før jeg satt meg på toget til Lillehammer.Da fikk jeg nemlig endelig booket en skikkelig kvalitetsdate på hele to timer med kjære Kristin! Haha, dere skjønner det at denne frøkna har om mulig enda flere baller enn meg i lufta om dagen, og da blir det plutselig vanskelig med en kaffe i ny og ne. Men, nå er jeg endelig ferdig med eksamen, og vi klarte å presse inn en lunsjdate i agendaen! 

Jippi, og hæla i taket! Det er noe som er så utrolig godt med det å være sammen med noen som er så engasjerte i det de driver med, og som får til alt de driver med! Jeg mener, har dere fått med dere hva denne dama gjør? Ikke bare driver hun en egen klesbutikk som går så det suser, men hun har søren meg også kjøpt seg egen leilighet, drifter en superblogg, og generelt bare er superkvinne! 

Nei, jeg tar av meg hatten og hele pakka. Det jeg egentlig skulle frem til var imidlertid at det er så utrolig deilig med slike påfyll i hveradgen! Små øyeblikk med mennesker som får deg til å le, og som inspirerer deg! La sommeren bli full av slike øyeblikk, akkompagnert av grilling, tennis (min nye hobby, mer om det senere), og nakenbading! Juhuu! 

Boktips: Dager med blå himmel

Heisann, folkens! Som jeg tidligere nevnte, så er jeg jo ferdig med skolen. Noe som resulterer jeg at jeg for første gang på flere år, faktisk har FRI når jeg kommer hjem fra jobb. Jeg fikk endelig muligheten til å åpne skjønnlitterære bøker for min egen del igjen, og i løpet av to dager hadde jeg lest ut en bok. Det føltes vanvittig herlig! Men, vet dere hva som var enda herligere? Det at boka var noe så sinnsykt herlig, morsom, trist og fin! 

Derfor tenkte jeg at jeg skulle komme med et tips til dere, og anbefale dere boka "Dager med blå himmel", skrevet av Jennifer Niven.I boka møter vi to tenåringer som går siste året på videregående. Theodore Finch, bare kalt Finch, er skolens bråkmaker og pøbel. Violet var tidligere skolens mest populære jente, men etter at søsteren hennes Eleanor døde i en bilulykke har hun trukket seg tilbake. Finch er opphengt i døden, og møter Violet i det hun skal til å hoppe fra avsatsen til klokketårnet på skolen. Sammen utvikler de to et spesielt forhold, men er det egentlig nok til å få døden til å ta avstand?

Det er flere bøker som har forsøkt å skildre psykiske lidelser, selvmord og døden på forskjellige måter, men det er få som får det til så genuint og rørende som denne boka. Til tross for at hovedkarakterene i boka ikke har fylt atten år, så blir jeg kjent med de som om de skulle vært voksne mennesker. De er ikke redusert til hormonforstyrrede kvisete ungdommer, men skildret som følelsesmessige voksne mennesker, med en interesse for poesi, litteratur, verdensrommet og Virginia Wolf. 

Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk de første førti sidene av boka. Finch var vanskelig å få grepet på, men så snart du blir kjent med ham, så aksepterer du ham akkurat som den spinkle, bleke og noe forstyrrede gutten han er. Til å begynne med smilte jeg meg gjennom boka med en god følelse i magen, men innen den var ferdig satt jeg og gråt så høylytt at Rikke (venninnen jeg bor sammen med) måtte komme inn for å se om alt var bra med meg.

Jeg pekte bare på boka, lot tårene renne, og leste videre. Helt til siste ord, og la den fra meg med et sukk. Dette er et mesterverk av en bok, både litterært og handlingsmessig! Jeg anbefaler denne lett videre til alle som er ute etter en litt annerledes og sterk kjærlighetshistorie.

For, selv om denne boka også handler om død, så handler den hovedsaklig om den store kjærligheten.

Terningkast: 6

Ferdig utdannet, med forfatterkontrakt under armen!GOD SOMMER, alle sammen! Herregud, det har skjedd så vanvittig mye siden sist, at jeg vet da søren hvor jeg skal starte. Det har seg nemlig slik at da jeg fikk et fulltidsvikariat hos Side2 tidlig i januar, så var jeg hellig overbevist om at jeg fint klarte å møte på jobb hver eneste dag, studere på fulltid ved siden av, OG holde bloggen i drift.

Vel, det viser seg at uansett hvor mye man ønsker noe, så har den menneskelige kroppen en viss grense for kapasitet. Så... noe måtte gi tapt. Med tanke på at en bachelorgrad i journalistikk (som nå forresten er overstått med glans) og en fulltidsjobb virket viktigere enn denne bloggen, ble den nødt til å gå. Trist, ettersom bloggen var noe av det jeg trivdes best med, men det måtte bare bli sånn.

Nå er jeg imidlertid tilbake! Jeg er ferdig utdannet, har fått drømmejobben, verdens nydeligste kjæreste ved navn Mari, og en intensjonsavtale med Fontini om utvgivelse av bok! Jeg trenger kanskje ikke fortelle dere at ting går ganske så greit? Jeg er faktisk blitt en av de der irriterende menneskene som ikke har noe å klage over. Jess, så får vi se hvor lenge det holder! ;)

Til dere som fulgte med på Cola-prosjektet jeg blogget om tidligere, så kan jeg informere om at jeg søren meg har gått 61(!) dager uten Cola (med unntak av den ene gangen jeg fikk omgangssyken, og måtte ha litt pepsider, koffein og sukker). Planen var jo egentlig å gå 62 dager, men nå har jeg jo ikke lyst på den kullsyreholdige sukkerlaken lenger!

Tror søren meg jeg utvider utfordringen til 100 dager, så ser vi hvordan det går!

Vel, det var det. Jeg kommer tilbake med litt andre ting senere, ville bare oppdatere dere med noen freshe sommerbilder, og fortelle dere hva som har skjedd siden sist!

Klem!