hits

Hår

Sliter du med tynt hår?

Pokker heller! Dette som skulle bli tidenes mest freshe og inspirerende innlegg ender opp med å bli skikkelig stivt, og totalt uten detaljer, bare på grunn av min egen udugelighet! Ahrg, jeg har nå stått og skreket til dataskjermen (som om det er dens feil) i en snau halvtime. 

Fordi... folkens! Jeg dro på en skikkelig inspirerende visning med Wella i dag, og tenkte at dette var smashing stoff som ville gjøre seg bra på bloggen. Jeg hadde mitt trofaste kamera slengt over skuldra, og knipset i vei av både bartendere, drinker, ballonger i taket, mini-hamburgere og tapas. Alt var så sinnsykt fresht, og fargene satt som et skudd! 

Glad og fornøyd overfører jeg bildene til Macen, formaterer minnekortet, og setter i gang med å blogge. Men, plutselig, finner jeg ikke igjen verken ballongene, bartenderen eller tapasen. Tror dere ikke jeg hadde klart å slette bildene før jeg i det hele tatt hadde overført dem?! Herre jesus, er det mulig! Så, nå blir ikke blogginnlegget som planlagt i det hele tatt, og jeg surmuler i sofaen. Er det ikke rart at såpass små problemer kan ødelegge hele dagshumøret ditt? Det er bare så fantastisk overfladisk, patetisk og morsomt på én og samme tid.MEN! Over til det innlegget EGENTLIG skulle handle om, nemlig løsningen for dere der ute som sliter med tynt hår. Har dere noengang hørt om Nioxin før? Det er et merke innenfor Wella, som er designet spesielt for dere med tynt og skjørt hår, som pleier helt inn til hodebunnen og dermed stimulerer til en bedre og sunnere hårvekst.

Tidligere har produktene bare vært tilgjenglig i shampoo, balsam og pleieprodukter. Men, nå kommer de søren meg i stylingprodukter også! Og, selv om det ikke spiller noen rolle for meg, som faktisk har såpass tykt hår at det er irriterende (I know, hate me), så er jeg oppriktig glad for at det produktet her på andre side vegne.

Vi så det demonstrert på modellene, og egentlig skulle jeg vist dere bilder av det, men som sagt så forsvant over halvparten av bildene på minnekortet, så det blir litt vanskelig. Hovedpoenget er uansett at vi så det bli testet, og det funket faktisk! Ei jente med tynt og nordisk hår fikk Hollywood-glamour på én-to-tre, så jeg tenkte jeg skulle forklare og teste det litt nærmere for dere når det kommer i butikken i mars. Sounds good? 

Tror faktisk ikke jeg går så mye nærmere inn på det her. Jeg får heller skrive mer om det når jeg har bilder og muligheten til å vise dere det litt nærmere. MEN, de hadde ballonger foran presseveggen, og det veide søren meg opp for mye! Så lenge jeg fortsatt har ballongbildene er jo egentlig alt greit, er det ikke?

KLEM <3

Hårolje in the testing!

Så, vi har alle vært der, ikke sant? Du tar deg en dusj, gjør deg klar for byen, styler håret... og VIPS! Du tok i litt for mye av den pleiende oljen, og ser nå ut som om du kommer rett fra frityrkokeren på Mc Donalds.

Vel, du var kanskje ikke klar over at alle håroljene fra de forskjellige merkene faktisk har forskjellig tykkelse, egenskaper og pleiende effekt? Nei, tenkte meg det. Derfor har vi tatt på oss ansvaret med å teste de mest populære håroljene der ute. Enjoy!

 

 

Dette er merkene vi har testet: Redken Argan-6 oil, L'oreal Mythic oil, Kêrastase elixir ultime, Orofluido hair oil, Percy & Reed No oil oil, Schwarzkopf Gliss Hair Ultimate Repair Daily Oil Elixir, Wella SP Luxe Oil.

 

Slik gjennomførte vi testen: Rikke er utdannet make-up artist og frisør, og stilte med sin fagkompetanse i testen. Jeg testet som en vanlig forbruker. Sammen diskuterte vi oss fram til resultatet i testen, basert på oljenes egenskaper, glans, tykkelse, lukt og utseende på flasken. Prisen har ikke vært en faktor i testen. 

Vi testet oljen på mitt fargebehandlede og tykke hår. Jeg har noe slitte tupper fra før, og kan derfor ta til meg mer fuktighet enn et helt friskt og glansfullt hår. 

 

... Og her er resultatet! 

 

1. Wella SP Luxe OilHer har vi testvinneren! Flasken er fin, og oljen lukter faktisk som sukkertøy. Den har pleiende ingredienser, er varmebeskyttende, og overhodet ikke tyngende for håret. Oljen trekker raskt inn i håret, og legger seg ikke utenpå som et fettete lag.

Denne oljen kan derfor passe til både tykt og tynt hår, og et perfekt alternativ til de som sliter litt med fettete hår fra før (om du da insisterer på å bruk olje i det hele tatt). Dette er desidert den beste oljen i klassen! 

 

2. Percy & Reed No Oil OilEn solid andreplass. Dette er oljen som hevder at den ikke er en olje, nettopp fordi den ikke skal etterlate det fettete utseendet. Denne oljen lukter noe spissere enn de andre variantene, og har nesten noen undertoner av sitrus. 

Den er lett å fordele, og trekker kjapt inn i håret. Den anbefales for slitt hår som trenger mye pleie (altså slike som meg), men ikke om du har et tynt og nordisk hår. Da kan du ende opp med å få for mye glans, rett og slett. 

 

3. Redken Argan 6 OilLukter helt greit, men utmerker seg med en god konsistens. Denne oljen er lett å gre inn i håret. Den får også plusspoeng for å være varmebeskyttende samtidig som den er pleiende. Den gir glans, er mykgjørende og ser generelt veldig fin ut i håret. 

 

4. L'oreal Mythic OilDenne oljen lukter som en blomstereng! Den er også veldig lett i konsistensen, og gir en umiddelbar glans til håret. Det trekker imidlertid ned at glansen ser noe fettete ut, og at den ikke er varmebeskyttende. 

 

5. Kêrastase Elixir UltimeDenne oljen lukter helt greit. Konsistensen er tykkere enn de tidligere oljene, men fremdeles ikke plagsomt tykk. Den kan brukes i alle hårtyper, og har beskyttende egenskaper. Den gir ikke så mye glans, men er et helt ok alternativ på grunn av sin beskyttende effekt om du ikke har noe annet tilgjengelig. Ikke en favoritt. 

 

6. Schwarzkopf Gliss Hair Repair Daily Oil TherapyDenne er mye tykkere og mer oljete i konsistensen enn de andre konkurrentene. Den er ikke like lett og fordele, og man må jobbe mer for å få den til å trekke seg inn i håret.  Denne oljen kan med fordel brukes til detaljer i frisyren da den samler håret fint, men vi vil absolutt ikke anbefale å bruke den i hele håret. 

 

7. Orofluido Hair OilDet første vi legger merke til er at denne oljen ikke har noen pumpe! Og dessuten lukter den ganske mandig. Den er veldig fet i konsistensen, og håret blir både tungt og fettete etter påføring. Dette er absolutt ingen favoritt, og går ut som testens taper. Kan brukes i veldig slitt (på grensen til ødelagt) hår. 

 

Håper det var til hjelp!

Er det noen av dere som har favoritter vi ikke har inkludert i testen? Tips oss gjerne i kommentarfeltet, eller på Facebook-profilen vår

 

- Katinka & Rikke <3

 

Do them 1920s curlzz

Hei og hopp! Idag har det vært klamt! Jeg klager absolutt ikke, sol og varme er helt fantastisk!... spesielt med aircondition på jobb! ;)

Så! Litt om dagen min: Jeg kavet meg ut av sengen som en zombie og tryna inn i dusjen, ordnet meg og gjorde meg klar for jobb. Jeg har vært så sinnsykt trøtt idag, men det er utrolig hva sminke, en banan og kaffe kan gjøre! Plutselig var denne zombien med Ronja Røverdatter-sveis fresh og klar for en ny dag! :) Dagen består av et par kunder og sushi til lunsj. Altså, mye dødtid å slå ihjel. Så aha, da fikk jeg plutselig den geniale ideen om å gjøre bølgeføn. 

Bølgeføn er egentlig veldig lett om man har teknikken inne, men samtidig ganske avansert. Bølgene skal være akkurat passe definerte og naturlig...bølgete! For å få det til skikkelig må man øve øve øve! 

Jeg synes disse bølgene er utrolig kult! Denne frisyren var veldig in på 1920- og tidlig 1930-tallet, men kan fortsatt ses på kjendisene idag. Den gir deg en classy dog noe vampete look, og gjør det hele litt mer spennende! Det er utallige måter å style disse krøllene på, alt fra å bruke det som en effekt eller bølge hele håret! Du kan også gjøre disse krøllene mer eller mindre definerte!

Jeg slenger med noen bilder fra årene denne frisyren var the shit samt noen litt nyere! Uansett er dette en kjempekul look, så om du har mulighet til å få gjort disse, DO IT! Kommer til å lage et innlegg på hvordan man lager disse om en liten stund, så er du interessert i å lære det så stay tuned!
 
 

Ha en super dag ute i finværet!! Klems og kos
- Rikke <3

Delicate Pastel

Jeg simpelthen ELSKER denne trenden! Det blir nok en noe mer lyshåret Rikke i nærmeste fremtid! My beloved dark brown hair - prepare yourself for torture! 

 

Hvilken pastell-hårfarge er deres favoritt? Jeg holder en knapp på dus lavendel! 

- Rikke

Whip your hair!

De kuleste kidsa har forlengst forstått at det gjelder å farge tuppene i en annen farge enn resten av håret. Det er rødt, blått og grønt så langt øyet kan se. Eventuelt lysebrunt, for de som ikke drar den heeelt ut.

Jeg er selvfølgelig en del av de kule kidsa, og når jeg først gjør noe så drar jeg det selvfølgelig helt ut. For noen måneder siden banket jeg på døra til Rikke (som forresten er rett ved siden av min egen), og spurte pent om hun ikke kunne farge tuppene mine røde. En dag senere hadde jeg fått røde tupper OG røde striper. Jeg snakker ikke anonym rød, men stoppskilt-komogtameg-rød. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

MEN, det å ha knallrødt hår krever litt innsats. Det tar nemlig ikke så mange vask før rødfargen er blitt en krysning mellom oransje og rosa.Så, for å holde den fantastiske manken min ved like er jeg nødt til å farge det på nytt en gang i måneden. Da begynner fargen å bli så blass at jeg krymper meg i speilet. Og jeg mener... farging én gang i måneden? Det høres jo ikke spesielt bra ut for håret, gjør det vel?

Nettopp derfor bruker jeg en farge som er veldig skånsom for håret, samtidig som den gir et SKIKKELIG boost av farge. Det kalles en demi-permanent farge, har min fantastiske frisør, Rikke, fortalt meg.

Jeg må riktignok innrømme at hårfargen "blør" en del i dusjen. Jeg kan ikke bruke hvite topper mens jeg har vått hår, ettersom det farger av, og jeg kan heller ikke legge meg til å sove med fuktig hår, uten å ha et håndkle mellom meg og hodeputa. Det er ikke bare rosenrødt å ha rødt hår (he-he), men om du virkelig er villig til å ta vare på det, så er det verdt det!

 

Jeg bruker fargeshampooen og balsamen til SP (Color Save), for å ta vare på fargen lengst mulig, før jeg må kjøre på med en ny runde. Flaskene ser ikke sånn superfreshe ut, men de får jobben gjort!

 

 

Og PSSST... den skånsomme hårfargen jeg fortalte dere om? Den heter Directions, og fås blant annet kjøpt på hårbutikken Bobbys, ikke så langt unna Karl Johan i Oslo. Jeg bruker fargen som heter Pillarbox Red. Men om dere har mørkt hår må dere for all del huske å bleke håret før dere farger rødt. Dere vil ikke få resultatet ovenfor, om dere ikke bleker det først (anbefaler å gjøre dette hos frisøren). Dette er bare en farge jeg bruker for å freshe opp fargen jeg allerede har! :)

Her er et bilde av håret mitt, før og etter jeg freshet opp fargen noen hakk. Ingen av bildene er blitt redigert eller fargebehandlet på noen måte.Noen andre der ute som har noen gode fargetips? :)

 

- Katinka