hits

Colaprosjektet

Det hele er en konspirasjon!

Okei... så, det har faktisk gått ni dager siden jeg tok min siste colaslurk, and I still feel like crap! Haha, neida, nå ljuger jeg. Jeg føler meg faktisk  en smule bedre. Jeg tenker ikke lenger på Cola med en gang jeg våkner, men det kommer fremdeles noen sug i løpet av dagen som er så ille at jeg faktisk vurderer å gjemme meg under pulten mens jeg drikker Cola i smug.

Jeg takker min mor, eller en hvilken som helst annen høyere makt, for at jeg har den viljestyrken jeg har. Hvis ikke hadde jeg gått til innkjøp av en hel kasse med Cola, lagt meg under dyna, og vinket farvel til verden for lenge siden.

MEN, fra spøk til alvor... enkelte fristelser er verre enn andre, og vet dere hvilke det er? Det er de som kommer helt uanmeldt. Reklamene på T-banen har jeg blitt vant til, og det å spise middag uten Cola ved siden begynner stadig å gå lettere.

Det å møte på en ensom cola-boks i kjøleskapet på jobb, helt uanmeldt, er en annen historie...Som dere ser var det ikke nok med en Cola-boks. Neida, de hadde søren meg akkompagnert det med store, saftige kakestykker, bare for å gjøre opplevelsen komplett. Der var jeg på vei opp for å lage meg noen knekkebrød med skinke, men jeg ble faktisk så sur at jeg snudde og gikk ned igjen, uten mat. Haha! 

Så, på veien tilbake, dukket det opp flere colaflasker. Uansett hvor jeg snudde meg dukket de opp, på hver eneste jævla kontorpult.

Så, nå har jeg altså bestemt meg for at det hele er en eneste stor sammensvergelse! Jeg ser for meg at kollegene mine har konspirert, og nå plantet diverse fristelser rundt omkring i miljøet mitt, for å se meg sprekke. Men DEN GANG EI! 

Hahaha! Okei, på tide å gi seg, men skjønner dere greia? En ting er å gå forbi brushylla på butikken, når du er forberedt på at den kommer til å være der, en annen ting er bakholdsangrep. Jeg er ikke forberedt på å finne colabokser stående rundt i kontorlandskapet. De skiller seg ut, og trekker meg til seg som en slags magnet. Damn you!

Jeg avslutter innlegget med et bilde av en Cola-boks som dukket opp på settet vi filmet her om dagen.

KLEM! 

En cocaholikers bekjennelser

Så, jeg er på min sjette brusfrie dag, og det begynner faktisk å peke litt oppover igjen. Jeg mener, i natt drømte jeg faktisk ikke om Cola, og jeg tenkte ikke på den deilige brusen før klokka slo fire, og jeg sto i rulletrapa ned til Stortinget T-bane stasjon etter jobb. Så, det må jo kalles fremgang.

Vel, derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen punkter jeg nå går gjennom daglig. Det har seg nemlig slik at det å brått slutte med Cola gir deg noen problemstillinger og irritasjonsmomenter man kanskje ikke tenkte over tidligere.

 

Cola går til ALT - ingenting er godt uten Cola

Okei, dette er faktisk et av hovedproblemene mine. Jeg mener... for meg så passer virkelig ALT best med Cola. Én ting er jo matretter som taco, Grandiosa, burger og annen typisk Cola-mat, det vil nok de fleste være enige om at passer best sammen med brus. MEN, her kommer sjokket... jeg klarer heller ikke spise rekesmørbrød, brødskive med markell i tomat eller tunfisksmørbrød uten Cola. Altså... for meg passer Cola bedre sammen med reker enn hva hvitvin gjør! Det er jo helt merkelig, jeg skjønner det. Eller, det vil si... jeg skjønte det når alle rundt meg fortalte hvor sinnsykt sært det var. 

Så, saken er egentlig den at tanken på å spise en varm middag uten Cola ved siden av rett og slett er absurd for meg. Joda, jeg kan spise frokostblanding eller andre melkebaserte ting uten å få lyst på Cola, men stort sett ALT ANNET vekker lysten på Cola for meg. Looking on the bright side... ettersom tanken på Grandis, Mc Donalds eller frysepizza uten Cola rett og slett er stusselig, ender det med at jeg ikke spiser noe av det! Haha, så jeg ender jo med og heller velge knekkebrød med leverpostei, ettersom det står bedre sammen med et glass vann. Så NOE positivt kommer det vel ut av det hele?

 

Jeg har hodepine

Ja, det er helt sant. Hvem hadde trodd at mangel på Cola kan gi deg hodepine? Men, jeg har faktisk dobbelt så mye hodepine nå enn det jeg hadde før jeg sluttet med Cola. Kan noen vennligst fortelle meg hva dette kommer av? Jada, det har sikkert noe med sukkeret og koffeinen å gjøre, men likevel... hodepine? Det sier vel noe om at det egentlig er like greit å slutte først som sist! 
Cola inneholder koffein - koffein gjør deg våken

Når vi først prater om koffein... hva i all verden har skjedd med energinivået mitt? Her har jeg alltid skrytt av at jeg ikke er avhengig av kaffe eller koffein, men så viser det seg at grunnen til at jeg aldri har hatt behov for kaffe er at jeg har fått all koffeinen jeg trenger fra Cola. Haha, så, nå står jeg her med skjegget i postkassa. Jeg gjesper gjennom hele dagen, og jeg har plutselig behov for hele to timer ekstra med søvn. Får satse på at det stabiliserer seg så snart avhengigheten gir seg.

 

Det å "ta et glass ute" har mistet magien

Haha, her kan jeg benytte anledningen til å unnskylde min kjære tålmodige kjæreste, Mari, som måtte overleve sytingen min når vi skulle sette oss ned for å ta et lite glass i sola. Allerede på T-banen ned hadde jeg lagt en slagplan. Ettersom jeg ikke kunne drikke Cola, iste eller annen brus, kunne vi sette oss på Fridays. Der har de nemlig sangria, og det er en stor slager her i gården! Det eneste problemet var at det var flere enn oss som hadde tenkt at Fridays var en god idé, så uterestauranten var full av solslikkende og tilfredse gjester. Litt slukøret gikk vi til Grand Hotel, og satt oss utenfor der i stedet.

På dette tidspunktet var jeg innstilt på Sangria. Vi leste gjennom menyen, som ikke overraskende besto av vin, bobler, brus og iste. Null sangria, og heller ingen mulighet for å lage kunne den stakkars servitøren fortelle etter at jeg hadde mast hull i hodet på ham om at det kun krevdes litt rødvin, appelsin og sitron. Haha! Det endte med at jeg satt furtent og sippet til cideren min, mens jeg skulte tilbake mot Fridays. Det å skulle ta et glass ute har rett og slett blitt for komplisert for meg! Stakkars Mari! Haha, takk for at du holder ut med meg innimellom, kjære! De har søte og freshe reklamer overalt. OVERALT!

Åh, jeg pleide å elske disse reklamene. Du vet de filmene, hvor det plutselig dukker opp en superhelt, eller der hvor 1000 ungodmmer har en fest, for å reklamere for Cola Zero? Eller hva med alle plakatene rundt i byen, hvor de har bidler av Avicii og Rita Ora som drikker Cola med teksten "Du kan kysse Rita Ora"? Eller... reklamen over alle reklamer... COLABILEN! Julereklamene, den fantastiske musikken. Haha, det er jo søren meg overalt! 

De er på internett, på kino, i gata, på T-banen, drikkeautomater i butikken. Egne små frysere foran kassa på butikken. Altså, er det rart det blir enkelt å plukke med seg en ekstra Cola når man er ute av døra?

 

Jeg har innsett at jeg er som en narkoman

Det at alle disse punktene er et reelt problem for meg har fått meg til å innse hvor avhengig jeg faktisk er. Man sier jo at det å slutte med sukker er like vanskelig som å slutte med heroin. Det er noe jeg alltid har ledd av før, men nå begynner jeg faktisk å tro på det. Og vet dere hva som er enda verre? Jeg begynte dette innlegget med å skrive hvor mye bedre det gikk i dag. Etter å ha skrevet dette innlegget? Not so much! Jeg tenker bare på kullsyren, den deilige og søte, men forfriskende, smaken. Jeg tenker på følelsen jeg får av å drikke en iskald Cola på glassflaske, med en liten sitronbit oppi. 

Oh my god. Det å skrive om det har fått meg til å tenke på det, og nå ser det ut som jeg blir nødt til å hoppe i seng med et skikkelig Colasug after all. Snakk om uflaks! 

 

PS: Noen av dere der ute som har tips til ting som hjelper mot avhengighet?

KLEM! 

Colaprosjektet

Mitt navn er Katinka Sletten, og jeg er en Cocaholiker. Det hele begynte med en uskyldig samtale i lunsjen på jobb. Vi hadde samlet oss rundt et lite rundt bord i kantina, og begynte å diskutere forskjellige matvaner og livsstiler. Noen spiste lite, andre spiste mye. Noen spiste til faste tidspunkter, mens andre spiste litt som det passet dem. 

Jeg har egentlig aldri tenkt over det før, men da jeg begynte å prate om matvanene mine, gikk det opp for meg at jeg drikker usedvanlig mye Cola. Altså, jeg har alltid visst at jeg er over gjennomsnittet glad i brusen, men jeg har aldri forstått hvor omfattende det egentlig er. Det var først da jeg fikk spørsmålet "hvor mye Cola tror du at du drikker om dagen, i gjennomsnitt?", og jeg måtte tenke meg om før jeg kom fram til at det sannsynligvis var et sted mellom en halv og en hel liter, at jeg virkelig forsto jeg hadde et problem.

Jeg tenkte meg om, og innså at jeg egentlig ikke spiser varme store måltider, eller en skikkelig lunsj, uten å ha et glass iskaldt Cola til. Jeg synes rett og slett ikke maten smaker det samme uten det ene colaglasset. Og folkens... vet dere hvor mye sukker det er i en halvliter med Cola? 53 gram! Det er ene og alene mer sukker enn jeg skal ha i meg i løpet av en dag. Hvis vi dobler dette antallet, og i tillegg legger til sjokoladebitene jeg gjerne koser meg med på kveldstid, og generell mat i løpet av dagen? Vel, jeg trenger kanskje ikke fortelle dere at det slettes ikke ser bra ut.


Så, det var der og da... rundt dette kantinebordet at jeg tok en impulsiv avgjørelse jeg både er glad og frustrert for at jeg tok her jeg sitter tre dager senere. Jeg skal leve helt uten Coca Cola i 62 dager. 62 DAGER!! Jada, det er sikkert noen av dere som tenker at dette ikke er noe problem, men folkens... dette er like ille som det å skulle slutte og røyke. Jeg er jo rett og slet avhengig av sukkeret og koffeinen. Det blir som et slags dop.

Jeg har faktisk begynt å få abstinenser. Jeg er i dårligere humør, har konstant vondt i hodet, og er mye trøttere enn jeg pleier å være. Herregud, er det ikke skummelt at det brune sukkervannet kan ha en så stor innvirkning på hele den fysiske formen min? Vel, nå skal jeg i alle fall en gang for alle se hvilken innvirkning dette vil få for meg.

Spørsmålet jeg sitter med er jo om jeg i det hele tatt vil føle noen bedring. Vil jeg etter 62 dager føle meg friskere? Vil jeg gå ned i vekt? Vil jeg se sunnere ut? Nå er det viktig å understreke at jeg slettes ikke skal gjøre noen andre livsstilsendringer for å bedre resultatet. Jeg skal ikke slutte å spise hamburgere om jeg får lyst på det (selv om det slettes ikke er like fristende uten iskald Cola), og jeg skal ikke begynne å trene mer.

Enhver livsstilsendring vil derfor være et direkte resultat av Coladrikkingen. Og JO, forresten, jeg får heller ikke lov til å erstatte det med annen brus eller andre hjelpemidler. Jeg mener... om jeg nå begynner å drikke kaffe eller svart te med masse sukker er jo hele poenget borte. Det vil jo gi noe av den samme effekten som cola. Så, absolutt all drikke som inneholder mye sukker og koffein er herved kastet ut vinduet. Foreløpig i 62 dager, så får vi se hva som skjer etter det.

Ettersom jeg ikke har hatt tid til å oppdatere dere med vanlige snaps fra hverdagen de siste ukene, vil denne bloggen være reservert Colaprosjektet de neste to månedene. Noe annet har jeg nemlig ikke tid til! Det skjer så mye! Men, om dere vil følge meg gjennom gode og dårlige dager i dette brusprosjektet, er dere hjertelige velkommen til å gjøre det her! 

KLEM!