hits

En cocaholikers bekjennelser

21.04.2015 - 21:29 5 kommentarer

Så, jeg er på min sjette brusfrie dag, og det begynner faktisk å peke litt oppover igjen. Jeg mener, i natt drømte jeg faktisk ikke om Cola, og jeg tenkte ikke på den deilige brusen før klokka slo fire, og jeg sto i rulletrapa ned til Stortinget T-bane stasjon etter jobb. Så, det må jo kalles fremgang.

Vel, derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen punkter jeg nå går gjennom daglig. Det har seg nemlig slik at det å brått slutte med Cola gir deg noen problemstillinger og irritasjonsmomenter man kanskje ikke tenkte over tidligere.

 

Cola går til ALT - ingenting er godt uten Cola

Okei, dette er faktisk et av hovedproblemene mine. Jeg mener... for meg så passer virkelig ALT best med Cola. Én ting er jo matretter som taco, Grandiosa, burger og annen typisk Cola-mat, det vil nok de fleste være enige om at passer best sammen med brus. MEN, her kommer sjokket... jeg klarer heller ikke spise rekesmørbrød, brødskive med markell i tomat eller tunfisksmørbrød uten Cola. Altså... for meg passer Cola bedre sammen med reker enn hva hvitvin gjør! Det er jo helt merkelig, jeg skjønner det. Eller, det vil si... jeg skjønte det når alle rundt meg fortalte hvor sinnsykt sært det var. 

Så, saken er egentlig den at tanken på å spise en varm middag uten Cola ved siden av rett og slett er absurd for meg. Joda, jeg kan spise frokostblanding eller andre melkebaserte ting uten å få lyst på Cola, men stort sett ALT ANNET vekker lysten på Cola for meg. Looking on the bright side... ettersom tanken på Grandis, Mc Donalds eller frysepizza uten Cola rett og slett er stusselig, ender det med at jeg ikke spiser noe av det! Haha, så jeg ender jo med og heller velge knekkebrød med leverpostei, ettersom det står bedre sammen med et glass vann. Så NOE positivt kommer det vel ut av det hele?

 

Jeg har hodepine

Ja, det er helt sant. Hvem hadde trodd at mangel på Cola kan gi deg hodepine? Men, jeg har faktisk dobbelt så mye hodepine nå enn det jeg hadde før jeg sluttet med Cola. Kan noen vennligst fortelle meg hva dette kommer av? Jada, det har sikkert noe med sukkeret og koffeinen å gjøre, men likevel... hodepine? Det sier vel noe om at det egentlig er like greit å slutte først som sist! 
Cola inneholder koffein - koffein gjør deg våken

Når vi først prater om koffein... hva i all verden har skjedd med energinivået mitt? Her har jeg alltid skrytt av at jeg ikke er avhengig av kaffe eller koffein, men så viser det seg at grunnen til at jeg aldri har hatt behov for kaffe er at jeg har fått all koffeinen jeg trenger fra Cola. Haha, så, nå står jeg her med skjegget i postkassa. Jeg gjesper gjennom hele dagen, og jeg har plutselig behov for hele to timer ekstra med søvn. Får satse på at det stabiliserer seg så snart avhengigheten gir seg.

 

Det å "ta et glass ute" har mistet magien

Haha, her kan jeg benytte anledningen til å unnskylde min kjære tålmodige kjæreste, Mari, som måtte overleve sytingen min når vi skulle sette oss ned for å ta et lite glass i sola. Allerede på T-banen ned hadde jeg lagt en slagplan. Ettersom jeg ikke kunne drikke Cola, iste eller annen brus, kunne vi sette oss på Fridays. Der har de nemlig sangria, og det er en stor slager her i gården! Det eneste problemet var at det var flere enn oss som hadde tenkt at Fridays var en god idé, så uterestauranten var full av solslikkende og tilfredse gjester. Litt slukøret gikk vi til Grand Hotel, og satt oss utenfor der i stedet.

På dette tidspunktet var jeg innstilt på Sangria. Vi leste gjennom menyen, som ikke overraskende besto av vin, bobler, brus og iste. Null sangria, og heller ingen mulighet for å lage kunne den stakkars servitøren fortelle etter at jeg hadde mast hull i hodet på ham om at det kun krevdes litt rødvin, appelsin og sitron. Haha! Det endte med at jeg satt furtent og sippet til cideren min, mens jeg skulte tilbake mot Fridays. Det å skulle ta et glass ute har rett og slett blitt for komplisert for meg! Stakkars Mari! Haha, takk for at du holder ut med meg innimellom, kjære! De har søte og freshe reklamer overalt. OVERALT!

Åh, jeg pleide å elske disse reklamene. Du vet de filmene, hvor det plutselig dukker opp en superhelt, eller der hvor 1000 ungodmmer har en fest, for å reklamere for Cola Zero? Eller hva med alle plakatene rundt i byen, hvor de har bidler av Avicii og Rita Ora som drikker Cola med teksten "Du kan kysse Rita Ora"? Eller... reklamen over alle reklamer... COLABILEN! Julereklamene, den fantastiske musikken. Haha, det er jo søren meg overalt! 

De er på internett, på kino, i gata, på T-banen, drikkeautomater i butikken. Egne små frysere foran kassa på butikken. Altså, er det rart det blir enkelt å plukke med seg en ekstra Cola når man er ute av døra?

 

Jeg har innsett at jeg er som en narkoman

Det at alle disse punktene er et reelt problem for meg har fått meg til å innse hvor avhengig jeg faktisk er. Man sier jo at det å slutte med sukker er like vanskelig som å slutte med heroin. Det er noe jeg alltid har ledd av før, men nå begynner jeg faktisk å tro på det. Og vet dere hva som er enda verre? Jeg begynte dette innlegget med å skrive hvor mye bedre det gikk i dag. Etter å ha skrevet dette innlegget? Not so much! Jeg tenker bare på kullsyren, den deilige og søte, men forfriskende, smaken. Jeg tenker på følelsen jeg får av å drikke en iskald Cola på glassflaske, med en liten sitronbit oppi. 

Oh my god. Det å skrive om det har fått meg til å tenke på det, og nå ser det ut som jeg blir nødt til å hoppe i seng med et skikkelig Colasug after all. Snakk om uflaks! 

 

PS: Noen av dere der ute som har tips til ting som hjelper mot avhengighet?

KLEM! 

5 kommentarer

Kristi

21.04.2015 kl.22:18

Herregud jeg fikk lysst på cola etter å ha lest dette innlegget! Haha :-P Men kjenner meg igjen i alt du skriver, heldigvis klarer jeg nesten å holde meg unna brus 100% i ukedagene som er mitt mål. Du må bare komme deg gjennom de første værste dagene så går det gradvis bedre, promise =)

Hanne

22.04.2015 kl.13:17

Anbefaler deg å bytte cola med farris/vann med kullsyre:) jeg var også avhengig en gang. Etter 4 uker hadde jeg ikke behovet for brus lenger!!

Tone

23.04.2015 kl.13:46

Er selv så avhengig av cola og av usunn mat at jeg måtte fjerne galleblæra, og det er sant som du sier man får en heidundrende hodepine, når man prøver å slutte med cola. og jeg klarer rett å slett ikke å våkne skikkelig før jeg har tatt en sipp av cola', da jeg måtte gå på diett etter galleblære operasjonen så var det null sukker, null fett, null salt. Har aldri vært så deprimert i hele mitt liv. Vanligvis går det 1,5 - 3 liter om dagen. Å det er etter jeg skerpet meg litt, haha. føler meg også som en narkoman. lykke til videre.

Style That Shit

14.06.2015 kl.14:00

Hanne: Vet du hva, Hanne? Nå er jeg søren meg på 60 dager, og det som du sier, jeg vil ikke ha brus lenger! Suget er helt borte! Det er fantastisk! :D

Style That Shit

14.06.2015 kl.14:01

Tone: Ja, du, det har virkelig jeg gjort også! Men, nå har jeg vært 60 dager uten, så det er søren meg håp! De første ukene var preget med hodepine, men nå går det mye bedre! :D

Skriv en ny kommentar