hits

Colaprosjektet

19.04.2015 - 14:05 Ingen kommentarer

Mitt navn er Katinka Sletten, og jeg er en Cocaholiker. Det hele begynte med en uskyldig samtale i lunsjen på jobb. Vi hadde samlet oss rundt et lite rundt bord i kantina, og begynte å diskutere forskjellige matvaner og livsstiler. Noen spiste lite, andre spiste mye. Noen spiste til faste tidspunkter, mens andre spiste litt som det passet dem. 

Jeg har egentlig aldri tenkt over det før, men da jeg begynte å prate om matvanene mine, gikk det opp for meg at jeg drikker usedvanlig mye Cola. Altså, jeg har alltid visst at jeg er over gjennomsnittet glad i brusen, men jeg har aldri forstått hvor omfattende det egentlig er. Det var først da jeg fikk spørsmålet "hvor mye Cola tror du at du drikker om dagen, i gjennomsnitt?", og jeg måtte tenke meg om før jeg kom fram til at det sannsynligvis var et sted mellom en halv og en hel liter, at jeg virkelig forsto jeg hadde et problem.

Jeg tenkte meg om, og innså at jeg egentlig ikke spiser varme store måltider, eller en skikkelig lunsj, uten å ha et glass iskaldt Cola til. Jeg synes rett og slett ikke maten smaker det samme uten det ene colaglasset. Og folkens... vet dere hvor mye sukker det er i en halvliter med Cola? 53 gram! Det er ene og alene mer sukker enn jeg skal ha i meg i løpet av en dag. Hvis vi dobler dette antallet, og i tillegg legger til sjokoladebitene jeg gjerne koser meg med på kveldstid, og generell mat i løpet av dagen? Vel, jeg trenger kanskje ikke fortelle dere at det slettes ikke ser bra ut.


Så, det var der og da... rundt dette kantinebordet at jeg tok en impulsiv avgjørelse jeg både er glad og frustrert for at jeg tok her jeg sitter tre dager senere. Jeg skal leve helt uten Coca Cola i 62 dager. 62 DAGER!! Jada, det er sikkert noen av dere som tenker at dette ikke er noe problem, men folkens... dette er like ille som det å skulle slutte og røyke. Jeg er jo rett og slet avhengig av sukkeret og koffeinen. Det blir som et slags dop.

Jeg har faktisk begynt å få abstinenser. Jeg er i dårligere humør, har konstant vondt i hodet, og er mye trøttere enn jeg pleier å være. Herregud, er det ikke skummelt at det brune sukkervannet kan ha en så stor innvirkning på hele den fysiske formen min? Vel, nå skal jeg i alle fall en gang for alle se hvilken innvirkning dette vil få for meg.

Spørsmålet jeg sitter med er jo om jeg i det hele tatt vil føle noen bedring. Vil jeg etter 62 dager føle meg friskere? Vil jeg gå ned i vekt? Vil jeg se sunnere ut? Nå er det viktig å understreke at jeg slettes ikke skal gjøre noen andre livsstilsendringer for å bedre resultatet. Jeg skal ikke slutte å spise hamburgere om jeg får lyst på det (selv om det slettes ikke er like fristende uten iskald Cola), og jeg skal ikke begynne å trene mer.

Enhver livsstilsendring vil derfor være et direkte resultat av Coladrikkingen. Og JO, forresten, jeg får heller ikke lov til å erstatte det med annen brus eller andre hjelpemidler. Jeg mener... om jeg nå begynner å drikke kaffe eller svart te med masse sukker er jo hele poenget borte. Det vil jo gi noe av den samme effekten som cola. Så, absolutt all drikke som inneholder mye sukker og koffein er herved kastet ut vinduet. Foreløpig i 62 dager, så får vi se hva som skjer etter det.

Ettersom jeg ikke har hatt tid til å oppdatere dere med vanlige snaps fra hverdagen de siste ukene, vil denne bloggen være reservert Colaprosjektet de neste to månedene. Noe annet har jeg nemlig ikke tid til! Det skjer så mye! Men, om dere vil følge meg gjennom gode og dårlige dager i dette brusprosjektet, er dere hjertelige velkommen til å gjøre det her! 

KLEM! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar