hits

En helt vanlig dag på jobben

11.03.2015 - 23:54 Én kommentar

- Hva har så du gjort på den glamorøse jobben din i dag?, kan jeg ha venner som spør ertende om jeg kommer drassende hjem på noen poser med produkter, etter en lang dag på kontoret.

Og i det siste har jeg begynt å legge merke til at flere spør om det. Flere jeg ikke kjenner også. De lurer på hva i all verden man egentlig gjør, når man jobber som journalist for det som er Norges største kvinnemagasin på nett. Svaret på det? Absolutt alt mulig! 

Jeg tenkte at for å illustrere et eksempel, skal jeg nå fortelle dere om dagen jeg hadde på kontoret i dag. Selv om alle dager selvfølgelig ikke innebærer både treningsøkter, videoshoots av Cola-flasker og snodige saker, er det søren ikke langt unna. Så, here we go... 

Dagen startet både glamorøst og slitsomt. Det kommer helt an på øyet som ser. Sammen med helt ville damer som tok kneløft opp til puppene, ble jeg presset inn i lokalet til Sport1, hvor Nike holdt en aldri så "liten" treningstime (det fantes ikke noe lite eller mildt med den treningstimen der! Jeg var død etter fem minutter. Da var det bare 25 igjen...). Så da sto vi der som en flokk matchende neongule påskekyllinger.

Selv om lårene mine ikke var så fan av kneløftene, så var de sykt fan av de freshe og mønstrede tightsene. GUD! Hvem sa at treningstights ikke kan brukes på shopping? Skoene var forresten ikke så dumme de heller. Og dere... den nye BH-en til Nike? Den omfavner puppene dine. Jeg har aldri prøvd en diggere trenings-bh! Anbefales.

Maten var heller ikke så dum, og magen min satt pris på å få servert foccacia med reker, egg, salat og majones. Naturell youghurt med müsli og smoothie. Så, jeg ser den... det er luksus å få servert såpass digg mat på morgenkvisten, og å få muligheten til å teste treningsklærne på ubestemt tid. 

Deretter satte jeg kursen mot kontoret. Jeg skulle søren meg hatt et bilde av meg der jeg forsøkte å suge opp alt av sommersol, samtidig som jeg balanserte smoothien og yoghurten i hver sin hånd, dra opp adgangskortet til kontoret, OG prate i telefonen. Jeg må ha vært litt av et syn.

I alle fall... på kontoret skrev jeg derimot en sak om kroppsfokus, og ikke minst om den viktige saken Ashton Kutcher tar tak i når han klager over at det ikke finnes stellebord på de offentlige herretoalettene i USA (fint vi tar tak i de store verdensproblemene. Men hey, likestilling!). 

På morgenmøtet diskuterte vi barndommens godteri, kunstig søtning, smertestillende medisiner til barn og Paradise Hotel. Vi skal ha plusspoeng for mangfold. 

Så, folkens... kommer vi til et prakteksempel av det jeg kommenterte tidligere i saken: jeg gjør virkelig alt mulig. Jeg er en kamufleringspotet. I det ene øyeblikket satt jeg og diskuterte motesaker med Line, og om hvilken jeans som egentlig er best.

Deretter skriker Kjersti fra andre enden av rommet.

- Jeg så en kjempekul Cola-video! Kan ikke vi lage vår egen video av dette?

Vi kastet oss selvfølgelig rundt. Og før vi visste ordet av det var vi ute på dypt kreativt vann. Ideen var grei nok i seg selv, men det fantes jo ikke noe videoutstyr. Og vi måtte ha en timelapse, da fungerte ikke speilrefleksen jeg hadde i bagen. Hva med GoPro? Nei, det lå hjemme. Vi kunne filme noen minutter med speilrefleksen hvert femte minutt, speede opp klippet, og redigere sammen? Nei, det ville ta for lang tid å redigere. Macen lå hjemme.

Pokker. Vi skrinla ideen. Før jeg kom med et forslag.

- Iphonen har jo en timelapse-funksjon. Om kameraet står stille og lyset holder, burde det funke. 

Vi highfivet hverandre for løsningsorientert tenking, og løp ned til butikken for å kjøpe en halvliter Coca Cola. Deretter var det neste problem... vi måtte ha strøm, og vi måtte ha et stativ til iphonen, slik at den sto oppreist og støtt gjennom hele filmingen. Pokker. Hva endte det med?

En provisorisk løsning som innebar å stable alt på toppen av minikjøleskapet i redaksjonen (det var en stikkontakt til telefonlading der), og deretter stable bøker (og ikke minst... en pakke IKEA-knagger) i høyden for å få riktig høyde til kameraet. Stativet? Det laget vi ved hjelp av saks og tape. 

HAH! Er ikke det kreativt, så vet søren meg ikke jeg. Hva filmen går ut på kan jeg nesten ikke røpe før den legges ut på Side2.no, så følg med i de nærmeste dagene fremover! ;)

Hva skulle jeg frem til med dette innlegget? Hverdagen hos Norges største kvinnemagasin på nett er så mye mer mangfoldig enn man vil klare å forestille seg. Ingen dag er lik, og jeg vet aldri hva som venter rundt hjørnet når jeg kommer på jobb. Det å skulle skrive om mote, skjønnhet og klikksaker innebærer så mye mer enn man tror. Det handler like mye om kreativitet og nye synsvinkler som noe annet.

Spør du meg kan ikke det ovenfor beskrives som åtte "kjedelige timer foran kontorpulten", men heller et helt eget lite eventyr. Jepp! Peace out! 

KLEM! 

Én kommentar

Cecilia Catharina

11.03.2015 kl.23:59

Det ser og høres ut som du driver med utrolig mye spennende! :D

Ha en helt fantastisk kveld videre og kos deg masse :-)

Skriv en ny kommentar