hits

Kunsten å date seg selv

Så, nå sitter jeg godt innpakka under dyna, og stappa full av baconsnacks. Håret er fremdeles vått av det utrolig irriterende regnet som ikke vil gi seg om dagen, men jeg er fremdeles i godt humør, for jeg har akkurat vært på en skikkelig koselig date - med meg selv.

Tidligere i kveld tok jeg nemlig initiativet til å dra på kino, men det var visst ingen som hadde verken tid eller lyst til å være med meg. Så, der satt jeg da, med skjegget i postkassa, og så på traileren til "Gone girl". Og det var da tanken slo meg, er jeg egentlig avhengig av noen andre for å se denne tilsynelatende kule filmen på kino? Selvfølgelig gjør jeg ikke det!

Alt jeg trenger er et stort beger med baconsnacks, en halvliter cola, litt sjokolade, et stooort og behagelig skjerf. Samt en kinobillett da, selvfølgelig. Så, hvorfor er vi alle blitt så opphengt i dette med at man ikke kan dra på kino alene?

Jeg har nemlig tatt opp dette temaet med flere venninner ved flere anledninger, og svaret er alltid det samme... "Kino alene? Nei, det hadde jeg aldri gjort! Hahaha, ser ikke folk rart på deg da?". De er faktisk oppriktig redd for at de andre kinogjestene skal tro at de ikke har noen venner, eller noen andre som har lyst til å gå på kino med dem.

Hvorfor er det blitt sånn, at vi faktisk er mer bekymret om hva andre mener om oss, enn hva vi mener om oss selv? Om du har lyst til å se en film, så skal du da pokker satans meg få lov til å se en film! 

Kjøp deg popcorn, baconsnacks, eller whatever turns you on, ta på deg de diggeste klærne du har, og synk ned i kinosetet! Og, vet dere hva det beste ved det hele er? Ingen date betyr også ingen å pynte seg for. Så, la push-up bh-en ligge igjen i bunnen av skapet, og ta på deg en hettegenser i stedet. 

Tror du noen av de andre kinogjestene bryr seg om du dropper å legge et ekstra lag maskara? Selvfølgelig ikke! De er for opptatt med å passe på at deres eget lag med sminke sitter som det skal, og at ingen andre ser rart på dem. Det er jo tross alt ingen som ønsker å bli sett på med dømmende blikk.

Og dere... det er nå hemmeligheten kommer! Er dere klare? Når du først innser at den beste daten du kan ha faktisk er deg selv, da blir verden så utrolig mye lettere å forholde seg til! Haha, misforstå meg rett... jeg har absolutt ikke noe imot å ha noen å dele både brus og potetgull med i romantiske anledninger, men det er da ingenting i veien for å nyte det i eget selskap innimellom heller. Det gjør meg verken bitter, sær eller ufyselig.

Jeg skal selvfølgelig ikke late som om det ikke er rart å bestille kinobilletter til én person. Det kan føles ubehagelig, nettopp fordi man er så overbevist om at alle andre kommer til å se rart på deg. Men, så kommer jeg ned til kinosalen, og jeg innser at alle er for opptatt med seg selv, til å i det hele tatt legge merke til meg.

Og det fine er jo at jeg faktisk ler like høyt av Ben Affleck sine vitser på lerretet, og jeg blir fremdeles like fanget av filmens historie. Baconsnackset smaker også like godt, selv om jeg ikke har noen ved siden av meg.

Alle anstrengelsene jeg har gjort med å plassere meg litt utenfor den største folkemengden, og litt bak i salen, sånn at jeg ikke skal stikke meg ut, er egentlig helt forgjeves. Jeg kunne ha plassert meg i midten på første rad, og det er fremdeles ingen som hadde brydd seg.

Og så er det jo utrolig deilig å ta seg en liten pause i hverdagen, med seg selv og sine egne tanker! Uten selskap er det heller ingen som kan fortelle deg at de aller helst ville sett en annen film, at de vil ha popcorn i stedet for baconsnacks, eller at de sååå gjerne ville tatt en øl etterpå, selv om du er så sliten at du nesten sovner stående. Med andre ord - du kan være så egoistisk du bare vil! 


Så, det var min lille hemmelighet. Jeg liker å gå på kino alene! Det er forresten ikke alt jeg liker å gjøre alene... jeg liker også å sitte på kafé alene, gå tur alene, dra på museum alene. Og i selskap med noen, selvfølgelig! Jeg sier som Ole Brum - Ja takk, begge deler! 

Jeg så forresten filmen "Gone Girl", og den var fantastisk bra! Den anbefales på det varmeste, for de som bryr seg. 

Så, noen av dere andre som drar på kino alene? 

 

- Katinka <3

9 kommentarer
Christine Hindenes

Christine Hindenes

Jeg må bare si en ting.

Jeg snublet over denne bloggen helt tilfeldig og begynte for noen uker siden så vidt å lese noen innlegg. Så kom dette innlegget. Jeg vil bare si. Tusen takk! Jeg er nylig singel etter å ha vært i et fast samboerskap i 2 år og ikke vært singel mer enn en måned siden jeg var 14. Jeg aner ikke hvordan det er å være singel og har faktisk tenkt nå: hva faen gjør jeg nå?! Men så kom dette innlegg og du har helt rett! Hvorfor kan jeg ikke date meg selv? Gå ut å spise, gå på kino og bare nyte mitt eget selskap! Selvsagt dra å gjøre slike ting med venner også men en gang i blant skal det kunne gå helt normalt å gjøre slike ting helt selv! Så tusen takk! Du åpnet sinnet mitt nå og nå gleder jeg meg bare til å starte det single livet jeg har foran meg! :-) nå har du en fast leser 4 sure! <3

Som jeg skulle ha sagt det selv!!! Story of my life, og herlig å høre andre også er verdsetter på kvalitetstid alene ute i den store vide verden:)

Christine Hindenes: Hei, Christine! Tusen takk!! Det var SÅ koselig å høre. Nå ble jeg oppriktig glad for at dette innlegget faktisk kan hjelpe noen! :D Gå ut der, og date deg selv! Jeg heier fra sidelinja! :D <3

Morsomt at du skriver det, for jeg har flere ganger tenkt på det selv! Første gang er det alltid skummelt, men når man kommer over den verste kneika går det jo flott. Jeg har flere ganger sittet på restaurant alene og gått på kino selv, og det er deilig at det bare er jeg som bestemmer! Så jeg heier på det å gjøre ting alene!! c:

Jeg er oppriktig glad for at Kristin sendte deg nakenbilder og navnet ditt ble linket opp. Elsker bloggen din! Du skriver på en gøy måte og er et deilig avbrekk fra hverdagen å lese innleggene dine.

Jeg har nå fått en ny fast blogg å lese, takk! :)

Benedikte: Så utrolig gøy å høre, Benedikte! Nå ble jeg skikkelig oppriktig glad!:D Det er så stas når man får nye lesere, og ikke minst når de gir en lyd i kommentarfeltet! Det betyr så masse!:D Håper du får en strålende dag, og at vi snart sees igjen!<3

Åå, for et fantastisk innlegg!:) det fikk meg til å føle meg litt lettere:)

Veldig kult at du tar opp dette, og jeg er veldig enig i det du sier :) generelt synes jeg at det har blitt en evig konkurranse om å ha flest venner.. men når alt kommer til alt, er det viktigste forholdet i livet ditt, det forholdet du har til degselv ;)

Anndrea: Som jeg skulle sagt det selv! Utrolig koselig å se at andre ble glad for å lese innlegget! Slik gjør meg så glad :D

Skriv en ny kommentar