hits

#Bloggerissues

13.10.2014 - 10:03 2 kommentarer

Åiåiåi, dette innlegget har jeg tenkt lenge på å skrive - og endelig er det her! Wohooo! Jeg skal nemlig ta meg bryet med å fortelle dere litt om det som egentlig skjer "behind the scenes" hos en blogger som er litt over gjennomsnittet opptatt av hvordan bildene og layouten ender opp med å se ut på bloggen.

Så, for dere som tror at de største bloggerne hviler på laubærbladene, knipser noen få bilder om dagen, og generelt bare drikker gratis champagne mens pengene renner inn på konto - tro om igjen. Jeg er ikke i nærheten av å være på topplisten, har en annen hovedinntekt, og bruker likevel flere timer om dagen på å få denne bloggen til å se bra ut. 

Haha, vennligst legg merke til at dette innlegget er skrevet med en god dose selvironi, og at jeg er fullt klar over at det ikke er normalt å skulle løpe ned på butikken for å kjøpe blåbær før man knipser bilder til bloggen... ikke for å spise dem, selvfølgelig, men for å strø de rundt en leppepomade sånn at den ser ekstra fresh ut.

Det er heller ikke normalt å ommøblere hele stua for å få et enkelt produktbilde av noen hudpleieprodukter. Så, under her følger noen eksempler på rare ting jeg har gjort, for å skape de innleggene dere tidligere har sett på bloggen.1. Ommøblering av stua

Okei, la meg først åpne med å si at leiligheten min virkelig ikke er bloggvennlig på en plass (og ja, det er noe som heter en bloggvennlig leilighet. Den er lys, inneholder lite farger, og har rene flater man kan ta bilder av). Min leilighet har på sin side lysegul tapet, en stor svart skinnsofa fra 90-tallet, et gult tregulv, og generelt veldig lite rene flater.

Misforstå meg rett - leiligheten er koselig i virkeligheten. Den har personlighet, og det er en fin prisklasse for å være såpass stor midt på Majorstua. MEN, det er altså ikke like praktisk når man ønsker å ta noen freshe produktbilder til bloggen. 

Så... i et desperat forsøk prøvde jeg naturlig nok å skape mitt eget lille "fotostudio" i stua. Haha, hvordan jeg gjorde det, spør du? JO, nå skal du høre her. Jeg ryddet stuebordet, dro fra gardinene, kidnappet stuebordet til min kjære samboer Jon-André fra soverommet hans, og stilte det deretter i 90-graders vinkel som en bakgrunn på stuebordet. Til slutt toppet jeg det hele med noen falske blomster fra Ikea som pynt. De tok jeg logisk nok fra vasen i stua.

Haha, snakker vi prosjekt eller? Vet dere hvor lang tid jeg brukte på å tenke ut det her? Hele to dager! Og, jeg tuller virkelig ikke når jeg sier at det var den eneste måten å få bildene noenlunde freshe på! Haha, det sier litt om hvor fotogen leiligheten min er.

Resultatet kan dere se her.

2. Shopping av blåbær

Okei, da jeg fikk den leppepomaden her i posten var jeg frelst. Det er ikke alt jeg får tilsendt jeg gidder å blogge om, men denne leppepomaden luktet faktisk så godt at jeg ikke bare blogget om den... jeg løp ned på butikken for å ordne et skikkelig sexy fotoshoot til den.

Jeg sto ærlig og oppriktig talt midt på kjøkkengulvet, med leppepomaden i hånden, og tenkte "hva kan jeg gjøre for å gjøre denne leppepomaden sexy?". Svaret var jo selvfølgelig innlysende... FERSKE BLÅBÆR! Alltid sexy, am I right?

Og til dere som tror at blåbærpynt bare kan strøs rundt leppepomaden, og så ser det fresht ut... think again! Jeg vet ikke hvor lenge jeg sto på kjøkkenbenken og danderte blåbærene sånn at de skulle ligge HELT perfekt. Hah! 

Resultatet kan du se her.

3. Fotoshoot med krøllete sengetøy

Okei, har jeg fortalt dere om konseptet fotogent sengetøy? Dere vet det der freshe, crispy og hvite sengetøyet alle toppbloggerne poster "Sunday morning" innleggene sine fra, mens de gjemmer ansiktet halvveis bak dyna og en kaffekopp? DET er et fotogent sengetøy.

Dynene ser store og fluffy ut, og det ser ut som om man sover på et hotell hver eneste natt. Jeg skal skaffe meg et sånt sengetøy, tror jeg. Det hadde gjort hele bloggfoto-hverdagen min så utrolig mye enklere. 

Uansett... her ser dere hvordan jeg løste det da jeg fant ut at jeg skulle skrive et innlegg om ting jeg alltid har med meg i veska. Jeg listet meg rett og slett inn på Rikke (min andre samboer) sitt rom, og lånte dyna hennes som bakgrunn! Haha, er ikke jeg løsningsorientert, så vet søren ikke jeg.

Vel, nå var jo dette sengetøyet en smule krøllete, så ideelt sett burde man sikkert ha en egen dobbeltsend med nystrøket hvitt sengetøy, som man aldri egentlig sover i. Så langt har imidlertid ikke jeg kommet ennå. Kanskje Fotballfrue har?

Resultatet kan du ser her.

4. Leppestifter og kyssemerker

Nok en gang hadde jeg et produkt jeg ville dele med dere alle sammen. Denne leppestiften fikk jeg imidlertid ikke tilsendt i det hele tatt. Denne har vært med meg i to år, og er fremdeles en av de viktigste elementene i sminkepungen min. Den gir ethvert antrekk et lite push!

Men igjen... hadde jeg bare lagt leppestiften ned på et hvitt bord før jeg tok bilde av den, så hadde det blitt en smule kjedelig. Jeg måtte finne på noe bedre enn det.

Det var da tanken om sånne stilige hvite servietter fra filmer slo meg. Du vet, de der som kvinnene i baren pleide å lage kyssemunn på, før de sendte telefonnummeret over disken til bartenderen? Det var jo en sexy idé.

Jeg gjorde det beste jeg kunne med et improvisert hjerte, et A4-ark fra kopimaskinen, og noen kyss fra mine egne lepper. Og, om dere trodde jeg fikk det et symmetrisk hjerte på første forsøk... tro igjen! Jeg tror vi snakker fem ark, brukt på begge sider, før det satt som det skulle. 

Resultatet kan du se her.

 

Haha, OKEI, da tror jeg rett og slett at jeg fortalt nok om mine perfeksjonistiske bloggeproblemer for én dag. Jeg er ikke gal. Helt sant. Lover.

Neida, men altså... jeg gjentar poenget mitt én gang til her: Til dere som tror det er lett å være blogger - tro om igjen. Til dere som tror innleggene kommer av seg selv, og at man bruker 20 minutter på å slenge sammen noe materiale - tro om igjen. 

Nå er ikke dette fulltidsjobben min, men GUD så respekt jeg har for folk som lever av dette, som legger ut to innlegg om dagen, og som har holdt på i flere år. Hatten av for dere! 

 

- Katinka <3 

2 kommentarer

Julie Cask

14.10.2014 kl.01:50

Så morsomt innlegg! Lykke til videre :D

Style That Shit

15.10.2014 kl.20:54

Julie Cask: Tusen takk, Julie! :)

Skriv en ny kommentar