hits

Hvorfor dette hatet?

03.10.2014 - 00:11 7 kommentarer

Det har gått seks dager siden Britney var på besøk i Norge for å vise fram undertøyskolleksjonen sin i Norge. Sju dager siden den mest ivrige fansen kunne se undertøyet på den gigantiske catwalken i Danmark. 

Igjen sitter Norge igjen med et to minutters intervju om menn og undertøy hos VG, fire stive bilder av noen utvalgte bloggere som fikk møte henne, og en haug dårlige anmeldelser. Det gjør meg sint.

Motejournalist hos Vixen, Ida Einarsdottir, stemplet undertøyet som så "tacky at selv ikke Hugh Hefner ville puttet det på coveret", i en artikkel hos Dagbladet. Min Mote-ansvarlige Sonia Vold mente noen av trusene fikk det til å se ut som om du brukte bind.

Sigrid Hvidsten skrev en kommentar for Dagbladet, hvor hun blant annet spurte hva som er verdien av en fallert popstjerne. Kommentarfeltet raste, og ble etterhvert stengt. Innlegget ble delt på Europas største fanside for Britney, kalt "Britney Spears Norge", og videre blant Britney-fans hele landet over. De var rasende.

Jeg er den første til å innrømme at jeg er en Britney-fan, og at jeg har vært det siden jeg var ni. Jeg reiste selv ned til Danmark for å se på kolleksjonen hennes, før jeg tok første fly hjem igjen, sånn at jeg fikk med meg visningen her i Norge også. Jeg sier på ingen måte at jeg er objektiv uten egeninteressert i denne saken. Likevel sitter jeg igjen med spørsmålet - hva er det egentlig pressen har imot fenomenet Britney Spears?

Nå er selvfølgelig tabloidjournalistene generelt opptatt av katastrofer, og negativ omtale. Det generer mer klikk. Men, folkens... det er sju år siden hun barberte hodet og hadde et offentlig sammenbrudd. Siden den gang har hun sluppet fire nye album, vært dommer i den amerikanske versjonen av X-Factor, og nå også lansert sin egen undertøyskolleksjon.

Man kan stille seg selv spørsmålet om hva som er motivasjonen når de tabloide avisene anmelder undertøyskolleksjonen. Er det simpelthen å gi forbrukerne en oversikt over hvilket undertøy de eventuelt burde satse på, eller er det en måte å melke Britneys skandalestatus på?

Og, hvor mye av kolleksjonen har egentlig anmelderne fått se før de anmelder den? Har de selv vært til stede på showet hvor hele kolleksjonen blir vist i sin helhet, eller har de blitt tilsendt noen tilfeldige packshots? Jeg synes den type informasjon er relevant, og skulle gjerne sett den i artikkelen.

Vi som lesere får nemlig bare se fem av bildene, til tross for at kolleksjonen inneholder hele 85 plagg. Jeg lurer på hvorfor, og eventuelt hvor mange anmelderen har sett. Ida skal selvfølgelig få lov til å mene det hun vil om undertøyskolleksjonen, og jeg regner med at hun har sett alle plaggene i sin helhet. Det er derimot en redegjørelse fra Dagbladet om hva som er blitt vurdert, og hvordan det er blitt vurdert, jeg savner.

Hadde Dagbladet og VG tatt seg bryet til å anmelde en undertøyskolleksjon fra Cubus, H&M, eller kanskje til og med Victoria´s Secret? Sannsynligheten er relativt liten, dessverre. Det er opplagt at det verken er undertøyet eller forbrukerveiledningen de er opptatt av her. De vil se om Britney er sliten, om kjærlighetsbruddet tærer på henne, og om det har oppstått noen mørke ringer under øynene. For, var ikke det smilet litt påklistret og falskt?

De bryr seg katta om undertøyet. Det er bare et skalkeskjul for å spørre om Britney har besøkt Tinder etter bruddet, og om hun har noen norske menn i kikkerten. Får de ikke svaret de er ute etter, svarer de med å skrive kommentarer om en fallert popstjerne som ikke gir av seg selv. Om skitne røde løpere, og Britney som sniker seg inn bakveien.

Igjen står vi med notisblokka og fotoapparatene, mens vi spør oss selv om hvorfor Britney ikke tar seg tiden til å prate med oss. Hvorfor vi ikke er viktigere for henne og managementet hennes, og hvorfor vi ikke får noen skikkelig intervjuer når hun først er her. Vel, spør du meg er det kanskje ikke så rart at det er 10 år siden hun var her sist. Antakeligvis går det 10 år til til neste gang. HER ER MIN OPPLEVELSE AV UNDERTØYSSHOWET:

Det som egentlig skulle være et hyggelig innlegg av typen "SE! Jeg var på undertøysshowet til Britney i Danmark, og det var amazing!", utviklet seg til å bli noe helt annet. Jeg vil likevel dele noe av min opplevelse, og mine tanker etter jeg hadde vært på showet. For ikke å snakke om de kule bildene! 

Så... vennligst overse den sinte tonen ovenfor, og se på de fantastisk juicy antrekkene, og den sexy stemningen som rådet da Britney Spears inntok catwalken med undertøysmoddelene sine i Danmark, forrige uke. 

For det første... for et opplegg! Herregud. Her snakker vi full sal i Forum København, med nærmere 10.000 tilskuere. Med artister som Ida Corr på gjestelisten, og noen ganger med Britneys egen musikk i bakgrunnen, spankulerte modellene nedover catwalken. 

Stemningen var til å ta å føle på. Folk hylte, klappet og skrek. Det var mannlige dansere i bar overkropp, det var modeller med sexy undertøy. De hadde glitter i hendene som de blåste på fotografene. De hadde flosshatter, stokker og sirkus-inspirerte antrekk.

Modellene vinket til publikum. De high-fivet med hverandre på scena. De lekte seg, og de hadde det moro. De kom i alle størrelser, og jeg tror til og med jeg kunne se litt appelsinhud på noen av dem! Akkurat som Britney hadde lovet... undertøyet var laget for jenter i alle størrelser, med alle preferanser. Jeg applauderer, og bøyer med i støvet! 

Da jeg satt der, på femte rad, med munnen halvåpen i et begeistret smil, slo det meg hva dette minte om. Artister som synger live på scena, modeller med personlighet, store kostymer rundt undertøyet... det minte meg om Victoria´s Secret! Og er det noen du vil bli sammenlignet med i undertøysverden, er det vel nettopp dem! 

Spesielt den helt svarte serien falt i smak hos meg. Den med store gullsmykker hengende over magen, nedover skuldrene, på hodet. De tjukke kjettingene minner om den forrige kolleksjonen til Moschino, og det er overhodet ikke en dårlig ting for min del! Den hudfargede serien falt derimot litt gjennom (se på det, så objektiv atte!).

Alt i alt? Terningkast 5!


 

- Katinka

7 kommentarer

Elise

03.10.2014 kl.11:30

Britney!!<3 sååå bra skrevet! helt enig!!! hvorfor vil de bare skrive dumme ting om henne hele tiden??

May Linn

03.10.2014 kl.14:33

Takk!

Charlotte

03.10.2014 kl.23:37

Amen!

Det er helt utrolig hvordan media og pressen skal melke den "skandale ombuste Britney Spears" eeer så lei av å lese sånt tull!

Jeg syns undertøyet ser fantastisk ut, Britney ser fantastisk ut og norsk presse om temaet- kan ta seg en bolle!

Style That Shit

04.10.2014 kl.00:22

Charlotte: Så deilig å se at dere er flere som er enige med meg! :D

Så morsomt å se at du engasjerer deg i kommentarfeltet, Charlotte! Alltid koselig med noen gjengangere her! <3

Gina

04.10.2014 kl.12:51

Jeg er så enig. Flott innlegg. Jeg synes undertøyet er helt nydelig, og Britney stråler! Hun har gjort en fantastisk jobb. Nå bør vel media snart slutte å snakke om sammenbrudd og comeback. Som du sier er dette 7 år siden. Må kjøpe meg et sett av undertøyet selv!

Yvonn

07.10.2014 kl.16:37

Jeg er så enig :) jeg var selv i Danmark og synes det et fantastisk show :) du fikk virkelig fram hvordan norsk media er angående henne.

Trude

07.10.2014 kl.21:29

Som om jeg skulle sagt det selv! Det er typisk norsk presse å bare fokusere på det negative. I dette tilfelle blir det helt feil, siden det ikke handler om Britney, det handler om undertøy! Og det burde, som du sier, tolkes objektivt. Takk for fint lesestoff ;)

Skriv en ny kommentar