hits

Glowin' skin: Cover up that acne!

19.09.2014 - 22:38 4 kommentarer

Ofte ser man at folk med kviser og uren hud kjører en liten "overkill" på huden sin, noe som igjen kan føre til flere kviser og urenheter.

Hemmeligheten her er å få dekket problemområdene, men likevel la huden få puste og se frisk ut uten for mye makeup.

Bildene i dette innlegget er ikke redigerte på noen annen måte enn tallene og litt endring av fokus. Her er noen enkle tips som gir en naturlig finish samtidig som kvisene blir forsvinner:1: Rens huden først, sånn at du fjerner alle bakteriene før du legger på ny makeup. Bakterier som får ligge på huden begynner nemlig å kose seg, og lager nye kviser. Husk å bruke en toner for å lukke porene igjen etter rensingen. Om du ikke bruker en toner er porene dine helt åpne og sårbare for makeupen som legges. Da oppstår det nye kviser.

Tilfør fuktighet. Folk med kviser har ofte oljete hud, så ikke bruk en krem som blir oljete på huden, men en som likevel gir fukt. Påfør denne over hele ansiktet. Husk at det finnes egne renseprodukter og kremer for uren/akne hud. Du kan spørre om hva som passer akkurat din hud best på apoteker, eller hos hudpleiere.

En fuktighetsgivende primer. Denne vil "smoothe" ut huden og jevne ut porene, slik at makeupen sitter bedre. Legg denne på steder hvor porene dine synes godt.2: Husk foundation. Bruk gjerne en lett foundation (det finnes foundationer som er spesielt egnet for kviser) Bruk gjerne en type som er mattende, og ikke oljete, over hele ansiktet og halsen. Husk å være oppmerksom på at det lett kan bli skiller, og at du må finne riktig farge til ditt ansikt. Oransje kanter på ansiktet er ikke pent!

PRODUKTTIPS: "Anti-blemish solution" fra Clinique er super! :)3: Concealer. Bruk en fuktighetsgivende concealer. En som ikke er for tung, men samtidig har en god dekkevne. Er concealeren litt for tørr vil kvisene bare bli mer synlige, og det vil se mer ut som en "skorpe" enn en kvise.

Påfør concealeren kun på problemområdene, og IKKE hele ansiktet! Ta litt og litt om gangen, og påfør mer om det ikke dekker godt nok i første runde. Legg den direkte på kvisene, og jevn deretter ut kantene mot resten av huden. Det er viktig at du ikke drar den, men dytter den på kvisene. Hvis ikke blir ikke dekkevnen like god. 

Bruk en lettere øye-concealer under øynene, og rundt nesevingene. 

Pudder: Bruk et løspudder for å sørge for at sminken setter seg ordentlig på ansiktet. Ikke bruk for mye pudder, da produktene allerede har en mattende effekt. Da vil huden ende opp med å se livløs og død ut.

Sørg for å gi farge tilbake til ansiktet ved hjelp av solpudder/bronzer på steder hvor solen først treffer huden - altså kinn, hårfeste, nese, you name it. Gjør det naturlig, ikke for mye. Dette er kun for å tilføre farge tilbake til ansiktet.

Det å skulle gjøre konturerering er noe helt annet. Det kan du lese hvordan du gjør her. Avslutt med rouge.- Rikke <3

4 kommentarer

Victoria Wisløff

19.09.2014 kl.22:50

God helg! Kos deg :)

Style That Shit

19.09.2014 kl.22:54

Victoria Wisløff: I like måte! :)

Nekina

20.09.2014 kl.15:17

Hei!

Jeg bare lurte på om du kan anbefale en foundation for en blandet hudtype (oljete og tørr) og med kviser? Hadde satt pris på det!

Style That Shit

22.09.2014 kl.14:13

Nekina: hei! Jeg har også en kombinert hud, både oljete og tørr/dehydrert med urenheter, og jeg er veldig glad i Clinique sine matte foundations, eller YoungBlood flytende foundation da denne er mineralsminke! Det du kan gjøre er å pudre godt der du er oljete, og heller litt mindre der det er tørr hud! :)

Skriv en ny kommentar