hits

Hårolje in the testing!

07.08.2014 - 12:10 18 kommentarer

Så, vi har alle vært der, ikke sant? Du tar deg en dusj, gjør deg klar for byen, styler håret... og VIPS! Du tok i litt for mye av den pleiende oljen, og ser nå ut som om du kommer rett fra frityrkokeren på Mc Donalds.

Vel, du var kanskje ikke klar over at alle håroljene fra de forskjellige merkene faktisk har forskjellig tykkelse, egenskaper og pleiende effekt? Nei, tenkte meg det. Derfor har vi tatt på oss ansvaret med å teste de mest populære håroljene der ute. Enjoy!

 

 

Dette er merkene vi har testet: Redken Argan-6 oil, L'oreal Mythic oil, Kêrastase elixir ultime, Orofluido hair oil, Percy & Reed No oil oil, Schwarzkopf Gliss Hair Ultimate Repair Daily Oil Elixir, Wella SP Luxe Oil.

 

Slik gjennomførte vi testen: Rikke er utdannet make-up artist og frisør, og stilte med sin fagkompetanse i testen. Jeg testet som en vanlig forbruker. Sammen diskuterte vi oss fram til resultatet i testen, basert på oljenes egenskaper, glans, tykkelse, lukt og utseende på flasken. Prisen har ikke vært en faktor i testen. 

Vi testet oljen på mitt fargebehandlede og tykke hår. Jeg har noe slitte tupper fra før, og kan derfor ta til meg mer fuktighet enn et helt friskt og glansfullt hår. 

 

... Og her er resultatet! 

 

1. Wella SP Luxe OilHer har vi testvinneren! Flasken er fin, og oljen lukter faktisk som sukkertøy. Den har pleiende ingredienser, er varmebeskyttende, og overhodet ikke tyngende for håret. Oljen trekker raskt inn i håret, og legger seg ikke utenpå som et fettete lag.

Denne oljen kan derfor passe til både tykt og tynt hår, og et perfekt alternativ til de som sliter litt med fettete hår fra før (om du da insisterer på å bruk olje i det hele tatt). Dette er desidert den beste oljen i klassen! 

 

2. Percy & Reed No Oil OilEn solid andreplass. Dette er oljen som hevder at den ikke er en olje, nettopp fordi den ikke skal etterlate det fettete utseendet. Denne oljen lukter noe spissere enn de andre variantene, og har nesten noen undertoner av sitrus. 

Den er lett å fordele, og trekker kjapt inn i håret. Den anbefales for slitt hår som trenger mye pleie (altså slike som meg), men ikke om du har et tynt og nordisk hår. Da kan du ende opp med å få for mye glans, rett og slett. 

 

3. Redken Argan 6 OilLukter helt greit, men utmerker seg med en god konsistens. Denne oljen er lett å gre inn i håret. Den får også plusspoeng for å være varmebeskyttende samtidig som den er pleiende. Den gir glans, er mykgjørende og ser generelt veldig fin ut i håret. 

 

4. L'oreal Mythic OilDenne oljen lukter som en blomstereng! Den er også veldig lett i konsistensen, og gir en umiddelbar glans til håret. Det trekker imidlertid ned at glansen ser noe fettete ut, og at den ikke er varmebeskyttende. 

 

5. Kêrastase Elixir UltimeDenne oljen lukter helt greit. Konsistensen er tykkere enn de tidligere oljene, men fremdeles ikke plagsomt tykk. Den kan brukes i alle hårtyper, og har beskyttende egenskaper. Den gir ikke så mye glans, men er et helt ok alternativ på grunn av sin beskyttende effekt om du ikke har noe annet tilgjengelig. Ikke en favoritt. 

 

6. Schwarzkopf Gliss Hair Repair Daily Oil TherapyDenne er mye tykkere og mer oljete i konsistensen enn de andre konkurrentene. Den er ikke like lett og fordele, og man må jobbe mer for å få den til å trekke seg inn i håret.  Denne oljen kan med fordel brukes til detaljer i frisyren da den samler håret fint, men vi vil absolutt ikke anbefale å bruke den i hele håret. 

 

7. Orofluido Hair OilDet første vi legger merke til er at denne oljen ikke har noen pumpe! Og dessuten lukter den ganske mandig. Den er veldig fet i konsistensen, og håret blir både tungt og fettete etter påføring. Dette er absolutt ingen favoritt, og går ut som testens taper. Kan brukes i veldig slitt (på grensen til ødelagt) hår. 

 

Håper det var til hjelp!

Er det noen av dere som har favoritter vi ikke har inkludert i testen? Tips oss gjerne i kommentarfeltet, eller på Facebook-profilen vår

 

- Katinka & Rikke <3

 

18 kommentarer

Liv Judit

07.08.2014 kl.13:38

Så spennende! er alltid kjekt med slike tester :)

Ann-Therese

07.08.2014 kl.20:40

Bare lurte på hvor man får kjøpt disse oljene. Spesielt da vinneren =)

Style That Shit

07.08.2014 kl.20:54

Ann: Hei! SP Luxe oil får du kjøpt hos Nikita frisørsalongene, og også Hairshop og Headmaster (som jeg vet om). Forøvrig kan du også finne de andre oljene i diverse salonger, på nett og i butikk :)
- Rikke

07.08.2014 kl.21:02

hvordan kan dere teste håroljer uten å ta med en av de mest solgte, nemlig marroccanoil? noen av de dere tester får man jo kjøpt på rema 1000, DET er ikke kvalitet... jeg gledet meg til å lese artikkelen og ble derfor skuffet av å se noe som kunne vært skrevet av en 13 åring, med håroljer kjøpt på rema1000...

Malene

07.08.2014 kl.21:17

Juhuu min var vinneren ! Kan gå god for den oljen ! Heilt fantastisk lukt :)

Style That Shit

07.08.2014 kl.22:21

Anonym: Nå la vi vekt på å teste oljer av både høy og lav pris, for å legge oss bredest mulig ut. Maroccanoil ble ikke med i denne omgang, beklager for det, forslaget er notert til neste gang!:)

Det skal riktignok påpekes at fem av sju oljer som er testet selges hos frisører, og slett ikke på Rema 1000, selv om vi også tok med to oljer som er tilgjengelig overalt, for dem som ikke er villig til å legge så mye penger i en hårolje. Du kan jo også se at disse oljene ikke kom like godt ut i testen, nettopp fordi kvaliteten var lavere.

Takker uansett for tilbakemeldingen. Ha en fin kveld!:)

Cecilie

08.08.2014 kl.06:53

Lanza sin er i en klasse for seg. Prøv den og bli frelst:)

Silje

08.08.2014 kl.11:35

Akkurat derfor jeg aldri har turt å prøve oljer, sliter veldig med at håret mitt ser fett ut nesten hele tiden :(

Finner ingen shampo eller balsam som kan hjelpe meg, tynt hår som ser fettete ut på toppen av hodet erjo nydelig :P

God helg :)

Style That Shit

08.08.2014 kl.13:48

ssilje89: Hei! Ja, det er jo litt baksiden med det typisk fine nordiske håret, og dette var også mye av grunnen til at vi utførte testen! Testvinneren er ikke tyngende og veldig bra for alle typer hår, men det er viktig å kun ha oljen i lengdene for at håret ikke skal bli fettete! :)
Shampoo/balsam-tips! Bruk volumshampo og balsam (gjerne kombinert med en reparerende eller fuktighetsgivende kur om du har slitt hår). Sebastian og SP har begge veldig bra produkter som ikke er tyngende :)
God helg! :D -Rikke

Silje

08.08.2014 kl.13:58

Tusen takk for tips :D

Style That Shit

08.08.2014 kl.14:27

ssilje89: Bare hyggelig! Gå gjerne inn og lik oss på Facebook, så skal vi holde deg oppdatert og svare på spørsmål underveis! :) Du søker bare på "Stylethatshit"! :)

Qtie

08.08.2014 kl.21:04

Hvorfor testa dere ikke orginalen, Moroccan Oil?

09.08.2014 kl.00:06

De testet bare de oljene fordi det er de som blir brukt i den salongen som de reklamerer for😛

Style That Shit

09.08.2014 kl.00:33

Anonym: Vi reklamerer ikke for noen salong, og tester heller ikke oljer kun fra den salongen. Oljene er hentet fra forskjellige byråer, og noen er også kjøpt for egne pener på butikken. Vi legger stor vekt på å holde en journalistisk kvalitet i testene våre!:)

Eiril

09.08.2014 kl.04:27

Æ har nr 1, abslolutt en favoritt! Kunne ikke vært mere fornøyd:D

09.08.2014 kl.12:27

De håroljene som faktisk ER de mest populære, altså Biosilk og Moroccan Oil, er jo ikke med i testen engang! Tafatt.

Caroline

10.08.2014 kl.19:16

Hei! snublet over bloggen din, og bare lurte på hvordan du fikk jobb i Side2?:) har lyst til å skrive for en kjendis/underholdningsside selv, og skulle gjerne hatt noen tips.

Style That Shit

10.08.2014 kl.20:43

Caroline: Hei, Caroline! Jeg har en utdannelse i journalistikk fra høyskolen i Oslo, og så har jeg jobbet i Cosmopolitan, Se&Hør, Tv2 og Dagbladet tidligere. I Cosmopolitan møtte jeg Ingeborg Heldal, som nå er sjef i Side2, så nå jobber jeg sammen med henne igjen!:)

Om du har lyst til p jobbe som underholdningsjournalist anbefaler jeg deg bare å stå på, og jobbe hardt for målene dine!:)

Skriv en ny kommentar