hits

Makeup for redheads

24.07.2014 - 00:03 Ingen kommentarer

Ok. La oss bare begynne med å avkrefte en myte: rødhårede kan helt fint sminke seg som alle andre! Det er bare tull og fjas at man må gjøre noe annerledes kun fordi man har en annen hårfarge. Så om du har en lys rød/kobber farge på håret, og du tror du ikke kler det ene eller andre, tull. Det som er viktig å se på er øynene og huden. That's it.

Det er egentlig ikke så mye forskjell på sminke på redheads kontra brunette/blond. Så igjen, man kan gjøre nøyaktig samme looks enten om du har svart, brunt, blondt, rødt, kobber eller hvitt hår. Igjen, det er som sagt bare en myte at man må gjøre makeupen annerledes fordi man har rødt hår. Tenk heller på hudtone og øyenfarge, aldri hårfarge. Det vil bare sette en stopper for kreativiteten, og hvem vil vel det!? Så med dette, mine rødhårede venner; ikke la dere bli satt i bås, BRUK MAKEUP! Så, da kan vi begynne innlegget på riktigt! :)

Rødhårede, eller redheads har ofte fregner og pale (veldig lys) hud. Bruk derfor så lite grunnsminke som mulig da redheads eller andre med pale hudtone ofte har fantastisk hud. Påfør derfor en lett foundation i hele ansiktet for å jevne ut huden, og deretter evt. en concealer på "problemområder". Jeg elsker fregner! Så for all del, HØR PÅ MEG, ikke dekk til huden din mer enn nødvendig! Det vil bare se flatt ut og lite flaterende. Gjør dette uansett hvilken type look du går for.


For å gjøre det enkelt, så skal jeg nå prøve så godt jeg kan å guide dere gjennom to enkle looks, som passer godt til alle med lyst kobberhår og lys hud:

 

Frisk og naturlig dagsminke / no makeup-makeup

1) Glowin' skin! Påfør foundation som nevnt tidligere i innlegget. Har du ikke en lett foundation/farget dagkrem, så kan du f.eks. tynne den ut med hudkremen din. Da vil foundationen bli mer transparent, og heller jevne ut hudtonen enn å forvandle deg til drag-villa! Concealer på områder som trenger mer dekk. Pudre lett over med et kompakt- eller løspudder for å sette denne på plass, eller la den være for en mer frisk look.

2) Browelicious! Bruk en kald lysebrun brynspenn/skygge på brynene. Påfør med lette strøk og bruk en brynsbørste for å duse ut og la fargen gli mer med hårene. Det er VELDIG VIKTIG at du ikke velger en brynspenn/skygge som har rødlige pigmenter i seg om du vil få en naturlig finish. De rødlige pigmentene gjør det mye enklere å se at du har lagt farge på brynene! Tilslutt kan du avslutte med en brynsgele.

3) Summer bronze! Jepp, jeg liker å bronze det litt, men det er fint å definere, så da gjør vi det nå også bare ørlite grann! Legg solpudder/bronzer i ytterkant av kinnbenet, helt ytterst fra øret og dus ut så det stopper på lik linje som ytterkanten av brynet. Dette vil definere kinnbenene uten å se for sminket ut, og vil bare se naturlig ut forfra.

4) (moulin) Rouge! Jeg synes at ROSA er veldig fint til redheads - tenk ungdommelig, friskt, romantisk, chick- you name it! No makeup-makeup er sinnsykt fint! Ta derfor å bruk en rosa rouge, enten i flytende, kremet, fast eller pudderform, alt ettersom hva du liker. Påfør bare en hint av denne på eplekinnene og dus ut mot hårfestet.

5) EYes! Her har du alternativer. Bruk enten en kald brun eller en lys rosa øyenskygge bare i globalen for å definere denne, eller påfør på hele lokket. Fargen vil se utrolig frisk og fin ut uansett. Og så dere! Legg deretter litt gull//kobber i ytterkant av øynene helt nede ved øyenvippene! Dette gjør at øyenen vil "poppe" mer og bare se fantastisk ut! Bruk en svart mascara (fordi jeg mener at brunt egentlig bare er tull, med mindre det er en look du går for..) for å fullføre øynene.

6) Lipeti lips! Avslutt looken med å påføre en farget leppepomade eller en lipgloss i lys rosa. Trenger ikke forklare hvorfor, det er bare smashing!

 

Kveld-/partysminke, eller for deg som er litt mer vågal

Start på samme måte som ved forrige look, og begynn deretter på øynene.


1) Smokin' hot! Først av alt, påfør LITE produkt av gangen. Påfør heller flere ganger for å oppnå ønsket resultat, men denne looken er finest om du beholder den ganske dus.

Så, begynn med å legge en lysegrønn/lyseblå (har du blå øyne, bruk grønn og vice versa) øyenskygge i globalen og noen mm over denne. Dus.

Ta deretter en lys lilla øyenskygge på øyenlokket og dus ut på globalen, og deretter en mørkere lilla som du legger i globalen, og dus den ned mot ytterkanten av øyet for å skape dybde. Legg denne også under øynene for å skape en smokey eye-effekt.

For å fullføre øyenskyggen legger du en lys champangefarget eller hvitt skimmer midt på lokket, ikke mye, bare litt. Dette vil man kun se når man ser ned eller lukker øynene, med er en utrolig enkel måte å skape en liten reflesjon. Helt til slutt tar du på mascara på vippene både oppe og nede.

 

2) Lips like diz! Ok. Om du vil avlsutte looken her, så bruk en lys peach- eller rosafarget leppestift, eller fortsett til du blir fab!

Da bruker du først en mørk plummefarget lipliner på hele leppen, både oppe og nede. Dette gjør du for at leppestiften skal sitte bedre. Påfør deretter en matchende leppestift.

Nå tenker du kanskje "uææ, mørke lepper til lys hud og rødlig hår! Det går ikke!" meeen JO! Det er helt fantastisk fint, og tro meg, DET GÅR!

Jeg er helt forelsket i mørke lepper, og jeg synes personlig at det er noe av det fineste jeg ser om man har veldig lys hud. Det blir en utrolig fin kontrast. Det kan være litt skummelt i begynnelsen, men har du først fått hekta... you'll never go back! Hah!

 

Jeg slenger også med noen bilder slik at dere kan se at hårfargen ikke har noen betydning for hvordan du vil sminke deg.
 

Håper dette hjalp dere, og værsåsnill og bruk sminke for det det er verdt! Har du prøvd noen av disse lookene, så del det gjerne på instragram med #stylethatshitblog, så vi kan se hvordan dette passet nettopp deg! Ha en fortsatt fin sommekveld, folkens! 

 

- Rikke <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar