hits

Intimt møte med hval

13.07.2014 - 21:04 Ingen kommentarer

Oh yes... jeg vet det. Dere har ventet, ventet, og ventet litt lenger. Det vært helt uutholdelig, men NÅ er de endelig her! Ikke fullt så spektakulære som man kunne håpe på, men nå hadde jeg verken telelinse, eller spesiell oppmerksomhet rettet mot kameraet. Jeg mener... det var noen skapninger på 20 meter RETT foran nesetippen min. Jeg var mer opptatt av å oppleve hvert eneste sekund selv, enn å fange alt gjennom kameralinsa. 

Uansett... som dere ser - det VAR en hval der. Haha, og til informasjon var hvalen nærmere enn det ser ut som på bildene! ;) 

   

 

Nevnte jeg at disse skapningene er 20 METER LANGE? Det er jo faktisk helt sinnsykt. Spermhvalen er en av verdens største levende dyr, helt der oppe sammen med blåhvalen. De kan dykke hele 2 kilometer ned i havet, i hele to timer uten oksygen! Jeg føler meg så heldig som har sett et så fantastisk majestetisk dyr (ja, jeg er en smule nerd når det gjelder havet... sånn, om noen lurte). 

Uansett, vi stanset jo selvfølgelig ikke der! Vi dro ut i en liten båt også, og hva tror dere skjer da? Vi møter på en liten nise, som faktisk svømmer rett foran båten vår. Det var helt magisk! Også fikk vi se et festmåltid med noen hundre måker og sei. Jeg virkelig elsker havet oppe i Nord-Norge. Helt fascinert. Slenger med to videoer.

 

video:img1933

video:img1942


 Ha en strålende dag, folkens!

 

- Katinka

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar