hits

GAY PRIDE! Rapport fra Skeive Dager.

30.06.2014 - 23:35 Ingen kommentarer

Først og fremst: jeg bøyer hodet i dyp beklagelse for mitt fravær. Det har gått tre dager siden sist innlegg, og det er faktisk for lenge! Nå skal det imidlertid sies at jeg har levd et helt liv på de tre dagene. Med en helg som innebærer avslutningen av Skeive Dager sier det seg selv at det var nødt til å bli en del action! Tenkte jeg skulle fortelle dere litt om dagene som har gått, til tross for at det ikke har noe som helst med mote eller skjønnhet å gjøre. MEN, det er en stor del av min identitet, og derfor velger jeg å dele det likevel.

Selv om dette ikke er noe jeg skjuler, er det sikkert flere der ute som ikke har fått det med seg. Jeg er lesbisk. Det stemmer. Jeg foretrekker jenter, og har alltid gjort det. Til tross for at jeg både går i kjoler, høye hæler og sminke. Det virker som om det er vanskelig for mange å forstå at man både kan være feminin og lesbisk, så det er derfor jeg forklarer det for dere. Man må liksom ha kort hår, gå med lue og sæggebukser for å være lesbisk i dagens samfunn. Uansett... med tanke på hatgruppa som vokste fram på Facebook (du vet, den som ville nekte homofile å vise seg offentlig i Oslo), fant jeg ut at det var viktig å stille opp for mine medsøstre. Derfor tok jeg på meg det mest lesbiske antrekket jeg kunne finne for anledningen, hoppet opp på en lastebil, og ble med i paraden på lørdag. Etter jeg hadde vært med på årets fest kvelden i forveien, selvfølgelig.

Slik foregikk helgen, i bilder og tekst:Okei... Here we go! Etter stormen på torsdag (for dere som ikke fikk det med dere - det regnet hagl på størrelse med klinkekuler i Oslo. Klinkekuler!), var det duket for den episke kvinnekvelden på fredag. For de som ikke vet hva kvinnekvelden er - det er 2500 svette lesbiske jenter som samles på Rockefeller. Vi snakker jenter i absolutt alle former og fasonger, strippere på scenen, danseshow, og god gammeldags Grand Prix-musikk over høyttalerne. Det er nesten så jeg anbefaler deg å ta turen innom enten du er skeiv eller ikke, bare sånn for å få med deg stemningen. Det er virkelig noe for seg selv! 

Her er en liten video av strippeshowet, dansinga og stemningen på Kvinnekvelden!

video:img1698

video:img1701

Så var det klart for kåringen av Miss Gay 2014 (Ja, det er faktisk en tittel). Min fantastiske venninne Louis sto selvfølgelig på scena, men det var Kathrine fra India som stakk av med tittelen til slutt! Gratulerer så mye med det! ;)

 

Og til tross for en total mangel på bilder av meg selv fra denne kvelden, fikk jeg i det minste knipset ett da jeg havnet på legevakta. Det har seg nemlig slik at jeg var en tilfeldig forbipasserende forbi en slosskamp sent på natterstid. Det resulterte i at et meget stort, veldig tungt og høyt barbord falt ned og traff tærne mine, som for øyeblikket kun var pakket inn i Converse. Unødvendig å si at det gjorde vondt? Joda, men jeg sier det likevel. Mens jeg sto og hoppet opp og ned på en fot kom det imidlertid bort en helt fremmed jente, og min reddende engel denne kvelden. Hun het Ingrid, og fikk meg til legevakta og røntgen bare en halvtime etter den katastrofale ulykken. TAKK, fremmede menneske. Om du leser dette innlegget skal du vite at jeg for alltid er takknemlig. Du reddet virkelig kvelden min.

Så, her er et bilde av meg mens jeg venter på å komme inn til røntgen, men krykker og det hele. Heldigvis var ingenting brukket. Det var bare en forstuelse og noen blåmerker. Topp stemning! Vennligst se vekk fra den noe slitne røde neglelaken på tærne. Takk!

 

Sååå var det lørdag morgen! Og etter tre timers besøk og en burger stappet ned på høykant var det tid for årets høydepunkt - paraden! Den ene gangen i året du kan harrydanse mens du veiver med flagg farget som regnbuen fra toppen av en lastebil, og ha tusenvis av mennesker som slenger deg slengkyss mens du gjør det. Det er en fantastisk følelse! Du står på toppen av en lastebil, noe bakfull fra dagen før, synger på YMCA av full hals, og publikum klapper for deg. Jeg mener... det er jo helt sprøtt!

Haha, her får dere en fantastisk video av min venninne Helen, som for anledningen bestemte seg for å tørke støvet av de sexy dansetrinnene.

video:img1718

Og her er den fantastiske lastebilen fra Bergen mens den gjøres klar. De lot meg stå på lasteplanet som passasjer. Jeg skarrer jo fremdeles på r'en, og vil alltid være en bergenser i hjerterota, så det var stor stas! Herregud, det er så uendelig mye jeg kunne skrevet om denne helga, men jeg føler meg nesten som en rosablogger her jeg deler ut alle detaljer om privatlivet mitt, så jeg skal stoppe her. Men her har dere i alle fall grunnen til at bloggen dessverre har vært litt stille de siste dagene. Nå kommer vi tilbake med full styrke! 

Hva synes egentlig dere om Skeive Dager? Jeg har egentlig full forståelse for at folk utenfra må se på dette som et totalt unødvendig sirkus, men jeg må bare få sagt at for oss på innsiden er det ufattelig morsomt å være en del av det! 

- Katinka

 

 


 


 


 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar