hits

Motevisningene du MÅ se!

17.07.2014 - 11:32 Ingen kommentarer

 Motevisninger. Catwalk. Høye, slanke modeller og dundrende musikk. Selvtillit, og en stor folkemengde. Det er noe ved catwalkene som fascinerer meg. Jeg får rett og slett et kick av å sitte på sidelinja og se på showet. Det er noe med selvtilliten til modellene som smitter over til de som sitter på sidelinja, nipper champagne og knipser bilder med kameraet. 

Jeg anbefaler alle å få med seg en skikkelig motevisning en gang i løpet av livet. Jeg kunne skrevet side opp og side ned om den fantastiske stemningen, men det kommer ikke gjennom skjermen. Verken gjennom skrift eller Youtube-videoer. Men, jeg slenger likevel med noen klipp fra mine egne catwalkfavoritter. Det er verdt en titt! 

 

1. Rihanna hos Victoria's Secret

Her er det vel strengt tatt ikke klærne som står i fokus, men Rihannas opptreden. Det er ikke til å legge skjul på at jeg er en skikkelig Rihanna-fan, både som artist og stilikon. Jeg er også en tilhenger av motevisningene til Victoria's Secret, så da de bestemte seg for å samarbeide ble jeg selvfølgelig overlykkelig. Resultatet ble helt magisk! Jeg tror virkelig aldri jeg har sett Rihanna kulere enn dette. Ta en titt!

2. Chanel, høsten 2014
Med en motevisning rigget til på et kunstig kjøpesenter var det jo nødt til å bli noe fantastisk! Jentene er edgy, klærne er røffe, og gangen er karakteristisk. Inntrykket er både rocka og chic på samme tid. 
Veskene er formet som  handlekurver og hengelåser, og trenden med å markere midjen har Chanel dratt med videre til høstkolleksjonen. Her er det både discobukser, og noen store maksimalistiske smykker. More is more, and I love it! 
3. Alexander Wang, høsten 2014
Visningen åpner med electro-musikk, lyn og torden. Catwalklandskapet er tåkelagt, og uttrykket er maskinelt, androgynt og uniformert. Det er lett å trekke paralleller til det militæret, med glatte og enkle klær. Men det tar ikke lang tid før det dukker opp små detaljer som skriker ut. Den gule kragen på den ene kåpen, eller silkeskjorta under det røffe stoffet. Her ligger alle godbitene i de små detaljene.
Og halvveis ut i visningen endrer uttrykket seg. Plutselig er det eksplosjon av rødtoner, gult og blått. Vi har kommet inn i en litt mørkere versjon av tuttifrutti-land. Det er også en god miks av forskjellige materialer. Her er det strikk, glatt gummi og skinn blandet om hverandre. Og... jeg DIGGER jeg musikken! 


4. Fam Irvoll, Ghostbusters
Ok, så denne videoen trenger egentlig ikke en lang introtekst. Dette er Fam Irvoll, hele Norges motedronning. Hun har med seg monstre på catwalken, og sangen Ghostbusters spilles i bakgrunnen. Kan man be om mer? Nei, jeg tenkte meg det. Jeg husker jeg var på denne visningen. Jeg ble så engasjert at jeg til slutt sto på stolen min og danset som en tulling. Gud, så gøy det var! 
Moods of Norway, Oslo Fashion Week
Okei, så denne visningen er egentlig ikke veldig revolusjonerende for seg selv. I alle fall ikke for så mange av dere, men for meg er akkurat denne visningen veldig spesiell. Det var i dette øyeblikket jeg bestemte meg for at jeg ville jobbe som motejournalist resten av livet.
Om du ser nøye etter på venstre side av catwalken, vil du se en overbegeistret jente som sitter på første rad og veiver med armene når danserne kommer inn omtrent MINUTTER inn i visningen. That's me.
Jeg husker godt at de ved siden av meg ba meg roe ned, men jeg klarte rett og slett ikke sitte stille. Det var noe med musikken. Lysene. Jentene som danset, og de fantastiske skoene med diamanter... det bare slo meg - et øyeblikk av pur lykke. Jeg følte meg full av liv.
Det var der, akkurat i det sekundet, at jeg bestemte meg. Dette er noe jeg skal jobbe med resten av livet. 
PS: Jeg vet ikke hvorfor teksten ble så rar i dette innlegget. Den ville ikke samarbeide helt med Youtube-klippene. Sorry for det! 
- Katinka


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar