hits

Whip your hair!

24.06.2014 - 20:16 2 kommentarer

De kuleste kidsa har forlengst forstått at det gjelder å farge tuppene i en annen farge enn resten av håret. Det er rødt, blått og grønt så langt øyet kan se. Eventuelt lysebrunt, for de som ikke drar den heeelt ut.

Jeg er selvfølgelig en del av de kule kidsa, og når jeg først gjør noe så drar jeg det selvfølgelig helt ut. For noen måneder siden banket jeg på døra til Rikke (som forresten er rett ved siden av min egen), og spurte pent om hun ikke kunne farge tuppene mine røde. En dag senere hadde jeg fått røde tupper OG røde striper. Jeg snakker ikke anonym rød, men stoppskilt-komogtameg-rød. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

MEN, det å ha knallrødt hår krever litt innsats. Det tar nemlig ikke så mange vask før rødfargen er blitt en krysning mellom oransje og rosa.Så, for å holde den fantastiske manken min ved like er jeg nødt til å farge det på nytt en gang i måneden. Da begynner fargen å bli så blass at jeg krymper meg i speilet. Og jeg mener... farging én gang i måneden? Det høres jo ikke spesielt bra ut for håret, gjør det vel?

Nettopp derfor bruker jeg en farge som er veldig skånsom for håret, samtidig som den gir et SKIKKELIG boost av farge. Det kalles en demi-permanent farge, har min fantastiske frisør, Rikke, fortalt meg.

Jeg må riktignok innrømme at hårfargen "blør" en del i dusjen. Jeg kan ikke bruke hvite topper mens jeg har vått hår, ettersom det farger av, og jeg kan heller ikke legge meg til å sove med fuktig hår, uten å ha et håndkle mellom meg og hodeputa. Det er ikke bare rosenrødt å ha rødt hår (he-he), men om du virkelig er villig til å ta vare på det, så er det verdt det!

 

Jeg bruker fargeshampooen og balsamen til SP (Color Save), for å ta vare på fargen lengst mulig, før jeg må kjøre på med en ny runde. Flaskene ser ikke sånn superfreshe ut, men de får jobben gjort!

 

 

Og PSSST... den skånsomme hårfargen jeg fortalte dere om? Den heter Directions, og fås blant annet kjøpt på hårbutikken Bobbys, ikke så langt unna Karl Johan i Oslo. Jeg bruker fargen som heter Pillarbox Red. Men om dere har mørkt hår må dere for all del huske å bleke håret før dere farger rødt. Dere vil ikke få resultatet ovenfor, om dere ikke bleker det først (anbefaler å gjøre dette hos frisøren). Dette er bare en farge jeg bruker for å freshe opp fargen jeg allerede har! :)

Her er et bilde av håret mitt, før og etter jeg freshet opp fargen noen hakk. Ingen av bildene er blitt redigert eller fargebehandlet på noen måte.Noen andre der ute som har noen gode fargetips? :)

 

- Katinka

 

 

 

2 kommentarer

Taja

25.06.2014 kl.18:45

Med rødt hår spesielt lønner det seg å avslutte hårvasken med kaldt vann, helst så kaldt du bare klarer. har hatt signalrødt hår flere ganger, avslutter med nesten isvann og farge holder seg lenger.

Style That Shit

25.06.2014 kl.19:34

Taja: Ah, takk for tipset! Det skal jeg huske til neste dusj! :D

Skriv en ny kommentar