hits

I'm in love

20.06.2014 - 14:46 8 kommentarer

... med neglelakk! Og ja, vi kan ta diskusjonen om kjærlighetsforholdet vårt er sunt eller ikke. Jeg kan ikke gå ut døra uten neglelakk. Da føler jeg meg naken. Det er faktisk såpass ille at om jeg hadde forsovet meg grundig en dag, og ble stilt overfor dilemmaet neglelakk vs. sminke, så hadde neglelakken vunnet.

Dette forholdet, eller avhengigheten (kall det hva du vil), har selvfølgelig ført til en rimelig grei samling av neglelakk etterhvert.

Jeg har prøvd det meste. Alt fra billigmerkene Depend og Gina Tricot, til mer eksklusive brands som Chanel og Dior. Det er et spørsmål som alltid går igjen hos folk jeg møter "men, hvilke merker er egentlig best? Jeg har prøvd alt, og neglelakken bare flasser av hele tiden!". Joda, neglelakken holder ikke evig, men den burde vare mer enn en dag før den ser sliten ut. 

 

 

DERFOR, mine damer og herrer, bestemte jeg meg for å gjennomføre en skikkelig neglelakktest av alle merkene jeg hadde tilgjengelig. Jeg har testet Max Factor Glossfinity, OPI, Depend, Essie, IsaDora Wonder Nail, Fluotech Seventeen, Max Factor Max Effect, Dior, Chanel, TL Design, Viva la Diva, Gosh, Layla Magneffect, Gina Tricot Beauty, Barry M, Very Vero Moda, Cubus, Linda Johansen og Make Up Store.

Og, vet dere hva? Svaret vil kanskje være sjokkerende for mange. Konklusjonen min er nemlig: styr unna neglelakkene som koster over 200 kroner per stk, det er overhodet ikke verdt det! Flere av billigmerkene slår dem faktisk rett ned i støvlene i testen. Her er mine to favoritter:

 

IsaDora

 

Det er veldig vanskelig å velge hvem som er best av de to vinnerne, for de er så gode på hver sine måter. IsaDora sin neglelakk er hakket mer tyktflytende enn Mac Factor sine, og bruker derfor noe mer tid på å tørke. Til gjengjeld dekker fargen alt på første laget, så du slipper å legge to ganger for å få den fargen du vil. Samtidig synes jeg fargeutvalget av denne neglelakken generelt er bedre enn Max Factor sitt. De har farger som ser ut som godteri i hylla, du får bare lyst til å spise alt sammen. Namnam! 

 Sånn ser neglene ut med den lyseblå lakken helt til høyre i bildet:

 

 

Max Factor

 

Denne har en litt mer glansfull finish enn IsaDora, om du er mer glad i det. Samtidig så tørker den raskere, så om du har dårlig tid anbefaler jeg at du bruker denne. Det første laget er helt tørt etter fem minutter, noe som er helt fantastisk. Fargene her er veldig sterke, og om du tar deg tid til to lag smeller fargene skikkelig! Samtidig opplever jeg at denne sitter litt lenger enn IsaDoras lakk. Denne lakken sitter på etter du har tatt oppvasken uten hanskene, og det er deilig!

 

Slik er testen gjennomført:

For at alle neglelakkene skulle få et likt utgangspunkt og konkurrere på like premisser har vi gjennomført testen etter visse kriterier. Vi har ikke brukt underlakk eller overlakk på noen av neglelakkene, rett og slett fordi vi ville teste hvordan lakken fungerer til hverdags. Det er sjelden man har tid til å sette seg ned for å legge underlakk, to lag med neglelakk, og deretter avslutte med overlakk. Det beste er jo om lakken sitter som den skal etter ett enkelt strøk! Vi har også prøvd alle de forskjellige lakkene rett på neglene, og ikke på papirark eller lignende.

 

Konklusjonen om de resterende neglelakkene:

Chanel - Fargene er nydelige, men den flasser av etter et par timer.

Dior - Den er vanskelig å påføre, og legger seg tykt og ujevnt på neglen.

OPI - Denne er faktisk ikke så dum. Ikke så mye å klage på, den når bare ikke helt opp til testens to vinnere.

Depend, Cubus og Gina Tricot: Drar de under samme kategori, for de er omtrent like alle sammen. Helt greie som billiglakker, men de bruker litt lang tid på å tørke ordentlig, og fargene er ikke så freshe som de ser ut som utenfor glasset.

Barry M: Dessverre altfor tyntflytende. Det krever mange lag før den dekker skikkelig.

Viva La Diva: Dette var en av de verste i testen. Den dekker ikke skikkelig, OG den bruker lang tid på å tørke. Samtidig er hver lakk veldig lite, så det blir fort tomt.

Essie: Dette er jo en favoritt for mange. Spør du meg er den litt oppskrytt. Fargene er veldig fine, og det er et stort utvalg, men nok en gang - den dekker ikke skikkelig!

Fluortech Seventeen: Disse har et godt utvalg av neonfarger. Det  smeller, og det er gøy! Disse er egentlig veldig fine, men vanskelig å få tak i.

Make Up Store: Nok en gang, ganske gode lakker. Men de er fremdeles ikke bedre enn IsaDora og Max Factor, og burde derfor heller ikke koste mer.

8 kommentarer

Liv Judit

20.06.2014 kl.15:28

Helt enig med deg! Elsker neglelakker og har i flere titals og velge mellom men du vet mye vil ha mer! :)

Katinka

20.06.2014 kl.15:45

Haha, ja, der sa du det! Det fine er jo heldigvis at man ikke trenger å kjøpe de dyreste for å få kvalitet! Det gjør jo saken LITT lettere;)

23.06.2014 kl.22:34

vet ikke hva den heter men er en billiglakk som selges på lindex til 39 kr, la 2 lag av den å den satt i over 1 uke før den begynte å flasse :D

Style That Shit

23.06.2014 kl.23:34

Anonym: Oi, det hørtes da veldig bra ut! Var det gode farger og glans på de også? I så fall må det absolutt sjekkes ut!:)

Nailobsessed

24.06.2014 kl.08:25

Jeg har lagt min elsk på Ciate sine lakker - utrolig bra utvalg pluss at de sitter lenge og er enkle og påføre.

Har funnet ut at når jeg legger Ciate sin basecoat + topcoat sammen med hvilken som helst lakk kan de holde leeeenge. Anbefales på det varmeste!! :)

Style That Shit

24.06.2014 kl.14:15

Nailobsessed: Takk for tipset!

Karin

25.06.2014 kl.22:36

Korres! Billig og flasser ikke, mine slites mer som shellac. Fås billig på Vita:)

Style That Shit

25.06.2014 kl.22:59

Karin: Flere som nevner at de lakkene er gode! Må prøves!;)

Skriv en ny kommentar