hits

Hvilken øyenskygge passer til din øyenfarge?

04.07.2014 - 11:36 7 kommentarer

Her kommer et lite innlegg om øyenfarger. Dere tenker kanskje, «Hæ? Jamen, det er jo klart at jeg vet hvilken farge jeg har på øynene mine!» Men sannsynligvis har du levd i uvisshet alle disse årene! Så nå har jeg tatt saken i egne hender. Jeg skal forklare og vise deg forskjellen på alle de forskjellige øyenfargene vi har, og hvilke øyenskygger som passer best til de ulike fargene.

Det finnes nemlig FEM ulike farger, og ikke tre eller fire som mange tror. Det kan derfor hende at du kan bruke andre farger på øyenskyggen enn du vanligvis bruker for at øynene skal komme til sin fulle rett!

Jeg vil gjerne starte med å si at alle kan bruke og kle alle farger, så lenge man forholder seg til varme og kalde toner ut fra hvilken hudtone man har. Altså, har du en varm hudtone velg varme fargetoner på øyenskyggen, og har du en kald hudtone velg kalde fargetoner på øyenskyggen. For å fremheve øyenfargen din, velg komplimentærfargen til øyenfargen i valget av øyenskygge!


Blå
har orange toner som komplimentærfarge
Grønn har rødlige toner som komplimentærfarge
Brun kan brukes med lilla, brun, gull, blå, fersken... egentlig alt!

For å kunne velge den beste øyenskyggen må først du finne ut av hva du vil. Hvor vil du ha fokus? Vil du  ha en naturlig look, fremheve øyenfargen din, eller få et intenst blikk?

Her er noen enkle retningslinjer: 

  • Vil du fremheve øynenfargen, velg komplimentærfargen.
  • Vil du fremheve selve øyenskyggen, så velger du en kald farge om du er varm eller vice versa (NB! Her må man være litt forsiktig! Ikke gå for en farge som er helt "feil", da vil du se syk ut!). 
  • Vil du få et intenst blikk, bruk soteteknikk. For å finne ut hvor mørkt du skal legge øyenskyggen kan du bruke fargen/mørkheten på pupillen som mal.

 


TIPS! Er du usikker på hvilken hudtone du har, kan du enkelt finne det ut ved å se på blodårene dine! Har du grønne blodårer har du en varm hudtone, og har du en blålig farge på blodårene er du kald. 


 

BLÅ - Øyenfargen de fleste tror de har, men den blir ofte forvekslet med kald grønn! (Who knew!?). Blå øyne kan være både lyse og mørke, og kan ha noe gule pigmenter i seg, til tross for at det blå pigmentet dominerer.

Blå er en kald farge. Om du også har en kald hudtone må du bruke kalde bruntoner på øyenskyggen. Har du derimot en varm hudtone er oransje eller kobber, og varme toner på øyenskyggen kledelig.

Eksempler på blå øyne: 

 

KALD GRØNN - Som nevnt ovenfor blir denne fargen ofte forvekslet med blå. Kalde grønne øyne består nemlig av både gule og blå pigmenter, som tilsammen blir grønt. Forholdet mellom de gule og blå pigmentene varierer fra hvert individ, men om du føler at øynene dine "veksler" mellom å være grønne og blå, eller du mener du har gråblå øyne, så har du mest sannsynlig denne øyenfargen.

Har du en kald hudtone så vil rødtoner (lilla, rosa, rød osv) se fantastisk ut. Har du derimot en varm hudtone, så kler varme ferskentoner denne øyenfargen best.

Eksempler på kalde grønne øyne:Her er et eksempel på kalde grønne øyne. Hun kunne lett ha blitt forvekslet til å ha blå øyne i stedet. Foto: Bulls

 

VARM GRØNN - er også lett å forveksle, men ikke med blå øyne. Denne gangen er det varm brun som ligner! Disse to fargene er nemlig veldig like. Forskjellen er likevel ganske enkel: Varme grønne øyne har mer grønt i seg, altså mye grønne pigmenter.

Har du en kald hudtone så er det beste å gå for en kald bruntone (kanskje litt kjedelig og nøytralt, men veldig fint!), og ferskentoner er absolutt finest til varm hud.

Eksempler på varme grønne øyne:

 

KALD BRUN - ser gjerne sorte ut, med et snev av mahogny (en mørk rødlig tone). Brun er egentlig ikke én farge, men er blanding av flere forskjellige varme farger. Dette gjør at brune øyne kler utrolig mange forskjellige farger.

Uavhengig av kald eller varm hudtone, så kler denne egentlig alt, kort fortalt! En grei regel å forholde seg til er å bruke en varm tone på øyenskyggen til en varm hudtone, og bruke den samme regelen i omvendt form ved en kald hudtone. Personlig synes jeg at sølv, gull, grønt eller lilla er fantastisk fint til denne øyenfargen! For å fremheve det hvite i øyet, gjør en sotning, det blir utrolig fint!

Eksempler på kalde brune øyne:

Kim Kardashian har en kald brun øyenfarge, og bruker ofte en sotet effekt rundt øynene for å fremheve det hvite. Foto: Alloverpress

 

 

VARM BRUN - Som sagt kan denne fargen lett forveksles med varme grønne øyne, men her er det de brune pigmentene som dominerer. Varme brune øyne finnes selvfølgelig i forskjellige varianter, men da gjerne sammen med enten grønne, oransje eller gule pigmenter. Som nevnt ovenfor, så er ikke brun bare èn farge, men flere (så i teorien kan brune øyne kle alt!).

Har du en kald hudtone bør du bruke kalde brun- eller rødtoner. Oransje, kobber og ferskentoner ser veldig fresht ut om du har varm hudtone.

Eksempler på varme brune øyne:

 

Denne teorien med kategoriseringen av øyenfargene har superflinke Stephan Ulvund Øien, ansvarlig makeup-artist for Isadora, utarbeidet!
Håper dette var til hjelp! Lots of looooveee <3

 

- Rikke  

7 kommentarer

Ingrid

04.07.2014 kl.11:39

Dette innlegget var kjempebra, tusentakk for så utrolig brae tips! Skal tenke på dette til neste gang jeg sminker meg :D

Maren Kvalvaag

04.07.2014 kl.11:53

Her lærte jeg noe nytt :) Har jo egentlig ubevisst brukt riktige farger på øyenskyggen da ser det ut som :) Alltid syntes det har vært fint med brun øyenskygge, og det har jo sikkert noe med dette å gjøre :D

Ønsker deg en fin helg!

Style That Shit

04.07.2014 kl.12:35

Ingrid og Maren: Så bra at innlegget var til hjelp! Det setter vi stooor pris på!:D

Håper vi kan fortsette å gi dere gode sminketips i tiden fremover også!:) Ha en fin dag!

:)

04.07.2014 kl.15:42

Kan dere skrive en artikkel om sminke til rødhårede med lys hud? :) Hadde vert gøy med noen tips!

:)

04.07.2014 kl.15:44

Kjempegode tips! Tusen takk!! :D

Kan dere skrive en artikkel om sminke til rødhårede også? :) Hadde vert gøy med noen tips, er litt lei av sminken jeg har brukt i flere år nå.

Style That Shit

04.07.2014 kl.15:51

:): Det skal vi selvfølgelig få til!:) Om du går inn og liker stylethatshit på Facebook, så kan du lettere holde deg oppdatert om hva som skjer, og når det kommer!:)

Taja

04.07.2014 kl.21:20

Jeg har grønne øyne, virkelig grønne med brune flekker i ene og en blå flekk i andre. hud tonen er blanding så jeg slipper unna med det meste der men, jeg må si at mørk brun, svart og lilla fremhever min grønnfarge veldig mye, en periode gikk jeg utelukkende med svart øyenskygge og fikk alltid spørsmål om jeg hadde linser på meg siden ingen trodde øyne kunne bli så sinnssykt grønne.

Skriv en ny kommentar