hits

Contour og highlighting som Kim Kardashian

25.06.2014 - 15:52 4 kommentarer

Contour, eller konturering som det så fint heter på norsk, er en ypperlig metode å bruke om du ønsker å "forandre" litt på detaljer i ansiktet. Contouring er rett og slett skyggelegging! Legg en mørkere farge der du ønsker å oppnå dybde, eller for å forminske noe. Highlight betyr fremhev, så legg en lysere farge der du vil fremheve. Simple as that!

Denne metoden er blitt super hot de siste årene, mye på grunn av Kim Kardashian. Jeg anbefaler likevel ikke alle å bruke contouring ettersom det kan være vanskelig å gjøre riktig. Får du det ikke til perfekt, så kan du like gjerne la være, og det er absolutt ikke et "must", med mindre det er en look du går for! Uansett hvilken ansiktsform eller "skavanker" du har, så er dette deg og vær fornøyd med det! Men likevel, her er noen enkle steg til hvordan du gjør contouring og highlighting enkelt og naturlig!

 

 

1. Prepp huden! Det å "preppe" huden vil si å bruke en fuktighetskrem og/eller en primer for å forbedere huden før makeup-prosessen man skal gjennomføre. Påfør dette i hele ansiktet, og gjerne også på halsen. (TIPS! Det finnes hundrevis av forskjellige typer primere som både tar bort rødheter, kontrollerer fet hud, gir fukt og solfaktor, eller fyller porer og fine linjer.)

2. Bronze it up! Bruk en bronzer (solpudder) under haken og nedover halsen for å gjøre dette partiet litt mer... bronzed! Dette gjør du for at ansiktet og hals/kropp skal matche! Det er IKKE fint med skille mellom ansikt og hals! Det er fy fy!

3. Highlight! Bruk en lysere foundation eller concealer på punkter i ansiktet du ønsker å fremheve. Påføres først i den midtre delen av pannen og nedover nesen, deretter under øynene, ut mot hårfestet og langs øvre del av kinnbenet ned mot nesevingen. Deretter kan du ta haken, og under det høyeste punktet på brynet. Kort fortalt: highlight de stedene av ansiktet som "stikker ut"!

4. Contour that shit! Bruk en mørkere foundation der du ønsker å skape en dybde, eller forminske.
Påfør først under kinnbenet (TIPS! Om du ikke har lett synlige kinneben så ikke fortvil!, du finner disse ved å stryke over kinnet, og der det på en måte "stopper opp" finner du kinnebent! Makes sense?).

Deretter kan du markere kjeven/kjevebeinet, og ytterst i globalen (rett under benet under brynet), på øynene og videre opp mot tinningene og sidene av pannen.

Husk også to tynne striper på hver side av nesa! Obs! Her er cluet: desto lenger mot midten av nesen du velger å legge contouringen, jo tynnere vil den virke, og vice versa. Pass på at du ikke legger contouringen for nærme hverandre, det ser bare dumt ut. Gjør det mest mulig naturlig! (TIPS! Ønsker du å "forkorte" nesen, eller få den til å stikke litt opp på tuppen, såkalt "hoppnese"? Gi nesen litt skygge ved å streke opp en V-form foran på nesetippen).

5. Let the magic begin! For at du ikke skal se ut som en litt for glad indianerklovn, så må du blende (blande) contouring og highight sammen. Det gjør du ved å påføre en foundation som er en fargetone mørkere enn huden med en strippling/buffing brush (se video) eller svamp. Blend godt, og du vil se at alt smelter godt sammen! De harde kantene er nå (forhåpentligvis) borte, og det vil se mer "naturlig" ut.

6. Siste finish! Når foundationen er lagt så er det viktig å fiksere. Det vil med andre ord si at man må "feste" foundationen med et pudder, for at den ikke skal fortsette å være flytende og flytte seg i ansiktet. Bruk et lyst løspudder der du har lagt highlight, og bronzer der hvor du har lagt contouring! Igjen, lyst fremhever og mørkt skaper dybde/forminsker.  

Slenger med vår egen video, så dere får illusterert hva jeg snakker om :))

 Så! Håper dette var til hjelp, og at dere fikk lyst til å prøve dette! Ta GJERNE bilde og last opp på instagram med #stylethatshitblog! 

Lurer dere på noe er det bare å spørre i kommentarfeltet! :)

- Rikke & Katinka

 

4 kommentarer

Suzie

25.06.2014 kl.23:33

Hvilken fundation brukes i videoen? :)

Style That Shit

25.06.2014 kl.23:48

Suzie: Hei! I videoen brukte jeg L'oréal Perfect Match concealer som highlight, og Ben Nye Mojave Contour Wheel på contouringen! For å blende alt sammen brukte jeg Max Factor Face Finity, med en dash Smashbox Studio Skin for å få riktig farge :) -Rikke

VictoriaNykåsØstdahl

26.06.2014 kl.13:07

åh, så kjempe kult ut!

Jeg er da ikke god på sminking , men dette MÅ jeg lære meg, gosh..

- Så hyggelig at du bruker headeren min, etter all feiliene, gosh... tusentakk <3

Style That Shit

26.06.2014 kl.14:23

VictoriaNykåsØstdahl: Ja, jeg prøver iherdig å lære meg det selv også! Haha, det krever litt øvelse for å bli like god som Rikke, kan jeg fortelle deg ;)

Men, selvfølgelig! Headeren ble kjempefin, så tusen takk for hjelpen, søte deg! <3

Skriv en ny kommentar